Szerző: Berta László
Megjelent: 7 éve

Jelenleg a Facebookon keresnek vagyonőröket a vizes világbajnokságra

A GD-Staff Security Kft. egyik munkatársa július 11-én tette ki a Facebookra azt az álláshirdetést, amelyben a cég vagyonőröket keres a ma kezdődő budapesti vizes világbajnokságra - jöhetnek vidékről is. Az operatőrök után vagyonőrök is a Facebookon kerestetnek, de ez a próbálkozás késeinek tűnik.

A „Vagyonőr Hirdető Csoport”-ban megjelent álláshirdetés szerint (amit cikkünk megjelenése után eltüntettek a Facebookról, ahogy az operatőröket kereső hirdetést is - a szerk.) a GD-Staff Security Kft. „rendezvényes munkalehetőséget” kínál vagyonőröknek a vizes világbajnokság helyszíneinek biztosítására nappalos, éjszakás illetve változó munkarendben.

A bérezés nettó 1000 Ft/óra. Fekete lábbelit és fekete nadrágot kérnek, a felső ruházatot adják.

Vidéki kollégák jelentkezését is várják, nekik az utazási költséget térítik, szállást és napi egyszeri meleg étkezést biztosítanak. Vagyonőri igazolvány és különbözeti vagy mentesség szükséges - írják.

Egyéb feladatok ellátására is keresnek kollégákat, ehhez „elsősorban legalább egy idegen nyelv ismerete szükséges társalgási szinten” - jelent meg a hirdetésben.

Megkérdeztük a GD-Staff Security Kft-től, hány fő hiányzik még a szükséges létszám teljesítéséhez, amire azt az üzenetet kaptuk, hogy jelenleg nem áll módunkban válaszolni, mert az, aki nyilatkozhatna, szabadságát tölti.

Mint az korábban kiderült, a 2017-es magyarországi vizes világbajnokság helyszíneit a Fidesz rendezvényeit biztosító Valton Sec Kft. őrzi több mint 1 milliárd forintért.

Mellette került képbe a GD-Staff Security. Megkérdeztük a Valtontól, hogy az alvállalkozójukról van-e szó, illetve több alvállalkozóval dolgoznak-e a vb-n. FRISSÍTÉS (2017. 07. 14. 15:2): "Cégünk nem áll kapcsolatban vagy bármilyen szerződéses jogviszonyban a levelében megnevezett céggel" - írta a Valton a GD-Staff Securityről.

Az alvállalkozó léte azért érdekes, mert az alvállalkozói láncokban dolgozó vagyonvédelmi cégek alkalmazottai sok esetben a minimálbért vagy még annyit sem kapnak munkájukért, nem hogy a jogosan járó szakmai bérminimumot. Ehhez persze lánc sem kell feltétlenül, egy cég is elteheti és gyakorta el is teszi saját magának a különbözetet.

Megkérdeztük, hány vagyonőrt fognak alkalmazni összesen a vb ideje alatt, és azt is, hogy a Facebook hirdetésben szereplő 1000 forintos nettó órabért adja-e a Valton a vagyonőröknek. A válszt még nem tudjuk, de ha így járnak el, akkor arra következtethetünk, hogy megfelelő bérhez jutnak a magyar vagyonvédelem viszonyaihoz mérten.

A Facebook hirdetést kiposztoló GD-Staff Securitytől pedig azt kérdeztük, hogy mekkora összeget tervezetek a világbajnokságon dolgozó vagyonőrök kifizetésére. Ha válaszolnak, közölni fogjuk.

Mivel a Valton Sec biztosítja a vizes vb helyszíneit, megkértük, válaszoljanak, hogy rendelkezésükre áll-e a vb helyszínek megfelelő biztosításához elegendő vagyonőr, illetve amennyiben nem, akkor hány emberre van még szükségük. Mihelyst válasz érkezik, frissítjük cikkünket.

A hirdetésben a GD-Staff Security idegen nyelvet beszélő kollégákat is keres, de arról nem adtak tájékoztatást lapunkat, hogy mi lesz a feladatuk, milyen órabér ellenében.

A GD-Staff Security 2007 óta működik, ügyvezetője Demján András. Honlapjára a GD-Staff oldaláról is el lehet jutni, ez a cég rendezvények szervezésével foglalkozik. A cégcsoportba tartozó GD-Staff Event elsősorban rendezvények kisegítő személyzetét biztosítja. A cégcsoport dolgozik nagy fesztiválokon, Aréna és Stadion koncerteken és klub koncerteken is.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Hibázik az AI alapú toborzás is - könnyen kerülhetnek süllyesztőbe a legjobb jelöltek

A mesterséges intelligencia (AI) alapú toborzási szoftverek miatt sok potenciális jelölt is kieshet a rostán a kiválasztás folyamata során. Sok... Teljes cikk

Ezért fontos, hogy a toborzó kommunikáció ne csak a fiataloknak, hanem szüleiknek is szóljon

A cégeknek érdemes részt venni a duális képzésben, hiszen a tanulók jelentős része a duális képzőhelyén szereti meg igazán a szakmáját és... Teljes cikk

Miért fukarkodnak a munkáltatók az állásinterjún adott visszajelzésekkel?

Jó ötlet-e az állásinterjú végén megkérdeznie a pályázónak, hogy milyennek látták a teljesítményét, milyenek az esélyei? Jogában áll-e... Teljes cikk