Megjelent: 16 éve

Változnak a nyugdíj-megállapítási szabályok

2008. január 1-jétől változnak a nyugdíj-kiszámítására vonatkozó szabályok. A változásokról Forgó Györgyné, a Szociális és Munkaügyi Minisztérium szakállamtitkára, Varga Ágnes, a Nyugdíjbiztosítási Osztály vezetője és Asztalosné Zupcsán Erika főosztályvezető-helyettes számolt be a tárca ma rendezett sajtótájékoztatóján Budapesten.

A nyugdíj-megállapítási szabályok változása nincs hatással a már megállapított nyugdíjakra, azok emelésére és a 13. havi nyugdíjra. Aki nyugdíjban részesül, az a továbbiakban - a 2008. januári 5 százalékos emelést is figyelembe véve - kapja a nyugdíját. Ez azt jelenti, hogy a 2,8 millió nyugdíjas életében alapvetően nem lesz változás.

A hatályos törvényi előírások szerint a nyugdíjakat minden év januárjában a fogyasztói ár és az országos nettó átlagkereset tárgyévre tervezett növekedése átlagával kell emelni. A januári nyugdíjemelés mértékét, ha az infláció és a bérnövekedés várható üteme eltér a tervezettől, november hónapban - januárig visszamenőleg - korrigálni kell. Jogszabály ugyan nem írja elő, de a korábbi évek gyakorlata szerint minden nyugdíjszerű rendszeres szociális ellátás emelésére a nyugellátásokkal azonos módon kerül sor.

A 2007. novemberi kiegészítő emelés 2,4 százalék volt. A 2007. évi nyugdíjemelés a januárban végrehajtott 4 százalékos emeléssel együtt 6,5 százalékos mértékű. Ugyanezen elv alapján a 2008. január elsejétől minden nyugdíjas 5 százalékos nyugdíjemelésben részesül. Az öregségi nyugdíj legkisebb összege szintén 5 százalékkal, emelkedik, összege 28. 500 forint lesz.

I. A nyugdíjszámítási szabályok változásának hatása 0,5 százalék

Az új nyugdíjszámítás - amely 2008. január 1-jétől lép életbe- célja a nyugdíj megállapítás kalkulációjából adódó igazságtalanság kiküszöbölése:

A nyugdíj kiszámításában jelenleg igazságtalan az, hogy a nyugdíjjárulék alapját jelentő keresetek részleges szintrehozása miatt lehetett jól és rosszul járni. Attól függően ugyanis, hogy valaki olyan évben ment-e nyugdíjba, amikor magas, vagy amikor alacsony átlagos keresetnövekedés. Ennek oka a számítási eljárás, ami miatt - a számítási időszaktól kezdődően - minden korábbi évben megszerzett keresete fel vagy leértékelődött.

Az új szabály szerint az 1988 és 2006 közötti keresetek mindegyike 2007-es színtűre emelkedik januártól. A teljes valorizáció (szintrehozás) a megállapítandó nyugdíjakat 2008-ban 10,6 százalékkal növeli.

Az is változik 2008-tól, hogy a nyugdíjak kiszámításánál figyelembe vett bruttó kereseteket a járulékok összegével is csökkenteni kell (míg ma a bruttó kereseteket csak a személyi jövedelemadóval csökkentik). Ez a teljes nettósítás a következő években 10 százalék körül mérsékli a nyugdíjalapot.

A teljes valorizálás és a teljes nettósítás együttes hatásaként a 2007. évi és a 2008. évi szabályok szerint megállapított nyugdíjak összege alig tér el egymástól: tehát ha valaki a 2007. évi nyugdíjszámítási szabályok szerint megy nyugdíjba 100 ezer forintos nyugdíjjal, az ha a az új, 2008. évi nyugdíjszámítási szabályok szerint menne nyugdíjba 500 forinttal kapna kevesebbet azaz 99500 forintot. Ebből következően nem igaz az az állítás, hogy aki 2008-ban megy nyugdíjba annak 7-8 százalékkal alacsonyabb lesz a nyugdíja annál, aki 2007. december 31.-ig megy nyugdíjba.

Továbbá figyelembe kell venni, hogy a 2007-ben megállapított nyugdíjakra január 1-jétől érvényesül az 5 százalékos emelés, ami az előbbi példánál maradva egy 2007-ben megállapított 100 ezer forintos nyugdíjnál 5 ezer forintot jelent. Az új szabály szerinti nyugdíj 2008-ban még változatlanul nem emelkedik (abban az évben senki nem jogosult nyugdíjemelésre, amikor nyugdíjba ment).

II. Egyéb fontos információk és változások:

- A továbbfoglalkoztatás támogatása: A hosszú szolgálati idővel rendelkezők teljesítményének fokozottabb elismerését biztosítja, hogy 40 év szolgálati idő felett minden további szolgálati év a jelenlegi 1,5 százalék helyett 2,0 százalékos többletet biztosít a nyugdíjban.
- Előrehozott nyugdíj vagy munka: 2008-tól a korhatár alatti öregségi nyugdíj igénybevételének feltétele lesz a biztosítás alapjául szolgáló jogviszony megszüntetése. Akik 62 éves koruk betöltése előtt saját jogú nyugdíjasként új jogviszonyban kereső tevékenységet folytatnak, a minimálbér 12-szeresét meghaladó éves munkajövedelem (éves keret összege) megszerzése után szüneteltetniük kell saját jogú nyugdíjukat. Ez a korlátozás megszűnik a 62. életév betöltésekor.
- Hat hónap az igényérvényesítésre: Változatlanul hat hónapra is lehet a nyugdíjigényt érvényesíteni. Ez azt jelenti, hogy pl. az, aki 2007 decemberében már jogosult volt nyugdíjra, 2008 I. félévében is kérheti a nyugdíjának megállapítását 2007 decemberétől a 2007. évi szabályok szerint.

III. A nyugdíj előtt állóknak a következőket kell mérlegelniük:

Aki idén is jogosult már nyugdíjra, de mégis jövőre kéri a nyugdíjat az kb. 0,5 százalékkal kevesebb nyugdíjat kap, ha átlagos az elért életkeresete, hosszú szolgálati időt viszont a 40 év feletti biztosítási évek után nem 1,5 százalékos, hanem évi 2 százalékos prémium jutalmaz.

Átlag feletti átlagos keresetek esetén a magas kereseteket nagyobb arányban érvényesítik a nyugdíjban, ez 2-3 százalékkal növeli a nyugdíj nagyságát.

Aki idén megy nyugdíjba, jogosult a januári kb. 5 százalékos nyugdíjemelésre.

A 2007. december 31-e előtt nyugdíjazottak az előrehozott nyugdíj mellett is korlátlanul szerezhetnek más munkajövedelmet.
Aki idén jogosult a nyugdíjra, de még nem döntötte el kérje-e a nyugdíjat, az a jogosultság megszerzésétől számított 6 hónapig még a régi szabályok szerint is kérheti a nyugdíját, ekkor jár a januári nyugdíjemelés és munkát is a nyugdíj korlátozása nélkül folytathat.
  • 2024.04.04Six Sigma Black Belt képzés 9 napos gyakorlatorientált, intenzív képzési program, amely készségszintre fejleszti a résztvevőket a 6 Sigma ismeretek elsajátításában, alapoktól a Green Belt ismereteken át magas szintű hatékonyságjavító projektek megvalósításáig. info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.04Az Év Irodája Konferencia & Díjátadó Kíváncsi vagy, hogy kié lesz Az Év Irodája díj, érdekelnek a legmodernebb irodai megoldások, valamint a magyar és nemzetközi piacot meghatározó szakemberek tapasztalatai? Akkor ott a helyed! KIKET FOGUNK DÍJAZNI?info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.23Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban A képzés célja: A HR munka modern személetének és mérésének, számításának gyakorlati ismerete. A humán controlling egyes eszközeit konkrét példákon mutatjuk be, a résztvevőkkel közösen értékeljük azok alkalmazását.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Romlott a fizetésünk értéke - mutatjuk a legfrissebb számokat

2023-ban a bruttó átlagkereset 571 200, a kedvezmények figyelembevételével számolt nettó átlagkereset 393 700 forintot ért el. 2023-ban a bruttó és... Teljes cikk

Logisztika, beszerzés - mutatjuk, hogy alakulnak a fizetések és a nemek közötti bérszakadék

A széles értelemben vett – a logisztikát és a beszerzést is magában foglaló – ellátásilánc-menedzsment területén dolgozók az előző évekhez... Teljes cikk

SZJA 2024

Minden a személyi jövedelemadóról. Áttekintettük, hogy idén meddig kell benyújtani az szja-bevallásunkat, kiknek, mennyit vonnak, milyen... Teljes cikk