A dolgozók fele ebédel meleget munkaidőben
A magyar munkavállalók összesen 55 százaléka vesz magának melegételt ebédre: 42 százalék ül be ebédlőbe és fogyasztja el kényelemben az ételt, 13 százalék vásárol magának meleg harapnivalót, például egy kifőzdében, és a munkahelyén eszi meg - válaszolták a jobpilot és a Monster állásportál-hálózat európai, internetes felmérésén az oldal látogatói.
Európai összehasonlításban a cseh munkavállalók esznek legnagyobb arányban kantinban vagy étteremben (63 százalék). Az íróasztalnál legnagyobb arányban a lengyelek kapnak be egy-egy szendvicset (33 százalék) ebéd gyanánt.
Táplálkozási szakértők szerint ha a munkahelyen ebédelünk, ügyeljünk arra, hogy ne együnk túl sokat, mert az rontja a délutáni munkatempót. Ha a klasszikus, vasárnapi, "magyaros", kiadós ebédet esszük munkaidőben, attól fáradtabbak leszünk, az íróasztal helyett inkább az ágyat választanánk. Javasolt 25-30 percet az ebéd elfogyasztására fordítani, és nem tanácsos mindennap ugyanazt ebédelni.
Mit jelent Ön számára a tipikus ebédidő?
ˇ Egy szendvics az asztalomnál 208 (28,53 százalék)
ˇ Egy jó kis séta mondjuk egy kifőzdébe, ahonnan ebédet hozok 95 (13,03 százalék)
ˇ Kényelmesen beülök valahová megebédelni 310 (42,52 százalék)
ˇ Nem ebédelek 116 (15,91 százalék)
Összes magyar válaszadó: 729
- 2024.06.05Pénzügyi kimutatások elemzése A képzés során a résztvevők megismerik és elsajátítják a beszámoló elemzés eszközeit és technikáit, képessé válnak egy vállalat vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetének komplex megítélésére a nyilvánosan elérhető pénzügyi beszámolók alapján. Betekintést kapnak a vállalati beszámolók megértéséhez elengedhetetlen iparági elemzés eszközrendszerébe és technikáiba. Részletek Jegyek
- 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat. Részletek Jegyek
- 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti. Részletek Jegyek
- 2024.10.02Tréning Kerekasztal Konferencia 2024. A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába. Részletek Jegyek
Az angol Jill Cornick bolti dolgozó 1956-ban, mindössze 14 évesen kezdett el dolgozni a Blandfordban található Clarks cipőboltban. Közel hét évtizeden... Teljes cikk
Ismét emelkedett Gazdag Dániel és Sallói Dániel fizetése az észak-amerikai profi labdarúgóligában (MLS). Teljes cikk
Idén a magyarok több mint harmada (34%) tervezi, hogy részt vesz hosszabb-rövidebb utazáson, az elmúlt évhez képest bővül az utazást tervezők... Teljes cikk
- Minden második európai pedagógust veszélyeztet a stressz, ami a fizikai és mentális egészségükre is hatással van 4 hete
- Forró téma a dolgozók mentális egészségmegőrzése: tippek 4 hete
- Hogyan ismerhetjük fel a pszichoszomatikus betegségeket? 2 hónapja
- Mocskos irodai titkok: Brit dolgozók vallottak munkahelyi higiénés szokásaikról 2 hónapja
- Minél több a mesterséges intelligencia a munkahelyen, annál rosszabb a dolgozók életminősége 2 hónapja
- Hogyan érvelj a felsővezetésnél a mentális jóllét mellett? 2 hónapja
- Átadták a Kerékpárosbarát Munkahely díjat 2 hónapja
- Céges kerékpárflottával is fel lehet lépni az ingázás okozta stressz ellen 2 hónapja
- Mozgás ide vagy oda, kimutatták, hány óra ülőmunka káros menthetetlenül az egészségre 3 hónapja
- 5 tipp, amivel megőrizhetjük arcbőrünk hidratáltságát 3 hónapja
- Csontpótlás saját darált csontból? 3 hónapja