Íme a legjobb női munkahelyek
Szerző:

A Legjobb Női Munkahely 2009 pályázat nyertese a nagyvállalatok körében a Microsoft Magyarország Kft. lett, míg a kis- és közepes vállalkozások közül az S Modell Kereskedelmi Zrt. bizonyult a legjobbnak. A díjakat szerda délután adták át a Parlamentben.

Szerda délután hirdették ki a Legjobb Női Munkahely 2009 pályázat nyerteseit és adták át a díjakat a Parlamentben az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága Nyílt Napja keretében a "Március a fogyatékossággal élő nőké- IV. "Mozgásban a rehabilitáció" című konferenciát követően, áll a lapunk birtokába jutott közleményben.

Íme a legjobb női munkahelyek

A Legjobb Női Munkahely 2009 pályázat nyertese a nagyvállalatok körében a Microsoft Magyarország Kft. lett, a második helyezett Fővárosi Gázművek Zrt., a harmadik pedig a MAVIR Zrt.

A kis- és közepes vállalkozások közül az S Modell Kereskedelmi Zrt. bizonyult a legjobbnak, őt követte a Quintiles Magyarország Kft. valamint a Kulcs-Soft Számítástechnika Nyrt.

[b5]A Bíráló bizottság elnöke: Dr. Demeter Judit, az Egyenlő Bánásmód Hatóság elnöke.
A Bíráló bizottság tagjai:
- Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség: Hajós Katalin
- Szociális és Munkaügyi Minisztérium: Sebestyén Zsuzsa
- SZMM Nők a gazdasági döntéshozatalban Munkacsoport: Dobi Kitti
- Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottság: Farkasné Dr. Molnár Valéria[b9]Olyan szempontok szerint értékel a Bíráló Bizottság, mint a tisztességes munkafeltételek, a karrierlehetőség, előremenetel biztosítása; az egészség és a jó közérzet megőrzésének lehetősége, a készségek fejlesztésének lehetősége, valamint a munka és a magánélet összeegyeztethetősége.

A Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség a 2007-ben az "Egyenlő Esélyek Mindenki Számára - Európai Év" tiszteletére hagyományteremtő céllal elindított kezdeményezését a nagy érdeklődésre való tekintettel folytatta 2008-ban és 2009-ben.

A "Legjobb Női Munkahely" projekt célja, hogy rámutasson a nők foglalkoztatásának esélyegyenlőségi szempontján túl a nők alkalmazásának gazdasági szükségszerűségére.

A pályázatban a Magyar Női Karrierfejlesztési Szövetség együttműködő partnerei a Szociális és Munkaügyi Minisztérium valamint az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága.Forrás: HR Portal