Megjelent: 5 éve

2015 leginnovatívabb projektjei

Kihirdették és díjazták a leginnovatívabb hazai projekteket, a Miniszterelnökség fővédnökségével megvalósult TiJöttök! Innovációs Projekt Verseny Díjátadó Gáláján. A meghirdetett három kategória nyertesei mellett a különdíjasok is átvehették különdíjaikat.

A Tijöttök! Innovációs Projekt Verseny célja volt felkutatni és a széles nyilvánosság számára bemutatni azokat a legalább pilotprojekt szintjén létező hazai innovatív termékeket, technológiákat és szolgáltatásokat, amelyek jelentős mértékben hozzájárulhatnak a hazai mikro, kis- és középvállalkozások versenyképességének növeléséhez, illetve a magyar technológiaexport növekedéséhez. A Tijöttök! Innovációs Projekt Versenyre, mely egyedülálló módon az állami, civil és magánszféra összefogásával valósult meg, több mint félszáz hazai projekt érkezett be, összesen három kategóriában, úgymint agrár-és élelmiszeripar, digitális város, illetve egészségipar. A végső nyertesekről közönségszavazás döntött.

Ducsai-Oláh Zsanett az EFH elnöke köszöntőbeszédében hangsúlyozta, hogy „a tehetségek felkarolása, a kiváló innovatív gondolatok felszínre hozása, a fiatal generációkra fordított figyelem, a kezdő technológiai innovatív vállalkozások piacra segítése közös érdekünk, és bízom benne, hogy a Tijöttök! Verseny jó példaként szolgál a következő években mindazoknak, akik tehetnek a jövő generációk sikeréért.”

Gombos Szilárd, a T-Systems Magyarország Zrt. igazgatója rávilágított: „A digitális városok megalkotása nem cél, hanem eszköz az emberek mindennapi kihívásainak megválaszolására, az élhetőbb, szerethetőbb és - nem utolsó sorban - versenyképesebb települések létrejöttének érdekében. A döntőbe jutott pályázatok mindegyike képes szervesen illeszkedni ezen célokhoz. Szeretném megköszönni a színvonalas pályázatokat, amelyek közül a kategória győzteseként a Clean-way Kft. építési beruházásokon keletkező másodnyersanyagok hasznosítására irányuló térképes rendszere került kiválasztásra.”

Asztalos Andrea, a Sanofi kommunikációs igazgatója díjátadó beszédében kiemelte: „Az innováció alapeleme működésünknek és része mindennapi életünknek, ezért örömmel csatlakoztunk a „TiJöttök!” versenyhez, fontos és értékes kezdeményezésnek tartjuk. Őszintén gratulálunk a felhasználók szavazatai alapján leghasznosabbnak ítélt „SOS Infocard” projekthez, egyben gratulálunk és sok sikert kívánunk minden résztvevőnek. Meggyőződésünk, hogy a „Ti Jöttök!” versenynek csak nyertesei vannak!”

Erős Veronika az Agrotecfood Zrt. vezérigazgatója beszédében elmondta: „Cégünk elsődleges célja, hogy felkarolja az agrár- és élelmiszeripari innovatív projekteket, segítse azokat a kutatás-fejlesztés, a hazai és a külföldi piaci megjelenés folyamatában, ezért is tartottuk fontosnak, hogy támogassuk a TiJöttök! Innovációs Projekt Versenyt, hiszen tevékenységünk számos ponton erősíti egymást.”

Kategória győztesek:

Agrár- és élelmiszeripari kategória

UNICOMP Informatikai Kft. AgroSense vezeték nélküli mezőgazdasági adatgyűjtő rendszere

Digitális város kategória

Clean-way Kft. Építési beruházásokon keletkező másodnyersanyagok hasznosítására irányuló térképes rendszere

Egészségipar kategória

Medical Media+Kft. SOS Infocard - egészségügyi dokumentumkezelő rendszer vészhelyzeti kártyával

Különdíjazottak:

A HIPAVILON Magyar Szellemi Tulajdon Ügynökség Nonprofit Kft. különdíját a Vitálvár Kft. Makka Beauty Coffee termékcsaládjáért vehette át.

Az Agrotechfood Agrár- és Élelmiszeripari Innovációs Zrt. által felajánlott különdíjat a ChemCon Holding Kft. Biobottle projektje nyerte el.

A Design Terminál Nemzeti Kreatívipari Központ különdíját az IGNIS Computer Kft. Chameleon projektje érdemelte ki.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk