Megjelent: 7 éve

A UNIT4 növelte árbevételét és működési profitját 2013-ban

A változáskövető üzleti szoftvereket szállító globális UNIT4 Group bejelentette a 2013-as év pénzügyi eredményeit.

A legfontosabb számadatok:

 • A teljes árbevétel 4,4 százalékkal nőtt, összege 490,5 millió euró volt (2012: 469,8 millió euró)
 • A FinancialForce.com árbevételek 85 százalékkal növekedtek, 80 százalékos éves run rate-tel, összegük 30,6 millió dollár volt
 • A FinancialForce.com-ot, illetve a UNIT4 közszolgáltatások kiszervezéséből származó felvásárlásainak költségeit nem számítva az EBITDA 14,7 százalékkal növekedett, értéke 109,3 millió euró volt (2012: 95,3 millió euró)

  Az SaaS és előfizetéses konstrukciókból származó árbevétel ismét erős növekedést ért el, amelynek mértéke 42,3 százalék volt 2012-höz képest. A hagyományos termék-árbevételek kismértékű, 5,5 százalékos csökkenést mutattak, összegük 72,2 millió euró volt. Az SaaS és előfizetéses bevételek erős növekedése következtében az SaaS és előfizetéses bevételek éves kivetített értéke (annual run rate) a 2012. év végi 57,0 millió eurós értékről 2013. év végére 79,4 millió euróra nőtt, ami 22,4 millió eurós, azaz körülbelül 40 százalékos emelkedést jelent.

  Az SaaS és előfizetéses konstrukciók irányába történő piaci elmozdulás nyilvánvaló, ezt a trendet a UNIT4 is proaktívan követi. A potenciális ügyfelek egyre nagyobb számban tervezik rendszereik – köztük akár teljes ERP rendszerük - felhőbe költöztetését, és erre az alternatívára a UNIT4 minden igényt kielégítő megoldásokat tud nyújtani.

  2013-ban a teljes árbevétel 4,4 százalékkal növekedett, nagysága 490,5 millió euró volt (2012: 469,8 millió euró). A visszatérő árbevételek a teljes árbevétel közel 54 százalékát teszik ki (2012: 52 százalék).


  Nemzetközi kitekintés  2013-ban az egész vállalatcsoport szintjén érezhető volt az érdeklődések növekedése az SaaS és a cloud alapú megoldások iránt, ennek piacán a UNIT4 előkelő pozíciót foglal el.

  Az Egyesült Királyságban a UNIT4 megalkotott egy stratégiai partnerprogram modellt, amelyet a jövőben a vállalatcsoport minden országában be fognak vezetni. Az Egyesült Királyság hosszú távú partnerstratégiája révén több nagyszabású közös kezdeményezés is létrejött. Az arvato-val kötött együttműködési megállapodás után az Agresso lett az angol kormány első független szolgáltatóközpontjának cloud alapú platformja. Több kormányzati hivatal is csatlakozott a szolgáltatáshoz, beleértve a Közlekedési Minisztériumot és a hozzá kapcsolódó hivatalokat, akik közül legtöbben SAP és Oracle platformokról tértek át. A BT Global Services-zel létrejött együttműködés révén pedig a London Tri-Borough szolgáltatóközpontban került sor az Agresso bevezetésre, kiszervezett cloud-alapú megoldásként.

  Észak-Amerikában az SaaS árbevételek 41 százalékal emelkedtek. A UNIT4 továbbra is aktív szereplő több, kulcsfontosságú szektorban, köztük a non-profit szférában, a pénzügyi szolgáltatók és a helyi önkormányzatok körében.

  Németországban fontos megrendelések érkeztek a helyi önkormányzatok részéről, ahol négy szászországi állami intézményben is bevezetésre kerültek a UNIT4 megoldásai, kevesebb, mint hat hónap alatt. A UNIT4 több mint 20 új partnercéggel kötött viszonteladói megállapodást.

  Spanyolországban és Portugáliában az Ekon megoldás cloud eladásai 60 százalékos, az Agresso bevételek pedig 80 százalékos növekedést értek el.

  A Benelux Államokban a Business Software divízió komoly eredményeket ért el a felsőoktatásban, az egészségügyben, a kereskedelmi szférában, valamint a belga kormányzati szférában. Az Accountancy divízió 175 új ügyfelet szerzett, a Healthcare divízió pedig kétszámjegyű növekedést ért el.

  Svédországban fontos stratégiai megállapodások születtek többek között Göteborg városával, és a cloud eladások is jelentősen növekedtek. Norvégiában a 2013-as pénzügyi év rekordévnek számított: kétszámjegyű növekedést értek el, 31 új ügyfelet szereztek, beleértve 13 helyi önkormányzatot és 10 új ügyfelet – főként jól prosperáló olajipari kkv-ket - az IT-Nor-ral kötött partnerségnek köszönhetően. Dániában az árbevételek 79 százalékkal növekedtek, az SaaS bevételek pedig közel 30 százalékkal. Az ország egyik legnagyobb vállalata számára vezették be az Agresso rendszert.

  Franciaországban a helyi UNIT4 megvásárolta az Agresso France nevű disztribútor vállalatot, így három külön céget konszolidált egyetlen jogi személlyé. Ezen átszervezések ellenére is 25 százalékos árbevétel növekedést ért el a vállalat.

  Ázsiában kiemelkedően magas, 50 százalékos licensz eladás növekedést realizált a UNIT4 és 35 százalékos árbevétel növekedést az SaaS eladások terén. A UNIT4 Prosoft nevű HRMS megoldás kibővült a Kínára vonatkozó bérszámfejtési funkcionalitással is, ami ezáltal új piaci lehetőségeket nyit meg a régióban.

  Az amerikai székhelyű FinancialForce.com, amelynek a UNIT4 kisebbségi tulajdonosa, 2013-ban ismét erős növekedést mutatott. A vállalaton belül 2013-ban végrehajtott invesztíciók a növekvő piaci jelenlétet és a cloud alkalmazások gyors piaci növekedésének kiaknázását szolgálták.

  A FinancialForce.com árbevétele 85 százalékkal nőtt, amelynek kivetített értéke 2013 decemberében 30,6 millió dollár volt (beleértve a szolgáltatásokat is), ez a mutató 2012 decemberében 17,0 millió dollár volt (ami 76%-os növekedést jelent), 2013 júniusában pedig 21,5 millió dollár. Ez kiválóan példázza, hogy a növekedés milyen gyorsütemű volt az utóbbi néhány hónapban egy olyan területen, ahol az árbevételek egyébként limitált összegűek. Az új ügyfelek száma 50 százalékkal nőtt 2012-höz képest, növekvő érdeklődés volt tapasztalható a kis-, a közepes és a nagyvállalatok részéről egyaránt. A nagyvállalati piacon nőtt a FinancialForce.com penetrációja, különösképpen a Billing és a Professional Services Automation (PSA) alkalmazások szempontjából. A vállalat két kulcsfontosságú alkalmazását - Accounting és PSA – használó ügyfelek száma több mint kétszeresére nőtt és a szerződéses értékek (éves kivetített értéken) is nőttek.


  Advent International  November 18-án a UNIT4 és az Advent International Corporation partnercége, az Al Avocado B. V. bejelentették, hogy feltételes megállapodás született a UNIT4 által kibocsátott és forgalomban lévő törzsrészvényeinek készpénzben történő megvásárlására, 38,75 eurós részvényenként áron. Ez az ajánlat összesen 1172 millió eurós részvény-felvásárlási ajánlatot jelent.

  A jövőbeli tervekkel kapcsolatosa José Duarte, a UNIT4 új vezérigazgatója elmondta: „Az üzleti típusú változások a mindennapok részévé váltak és egyre gyorsulnak. Az üzleti agilitást nem képes hagyományos módon biztosítani bármely ERP vállalat. A nagyvállalati IT infrastruktúrák hosszú távú működésre és nem változáskövető képességekkel felruházva lettek megépítve. A közösségi platformok, a mobil világ, az analitikák és a cloud a jelenleg uralkodó négy legfontosabb üzleti trend a világban. Új, Agresso Milestone 4 szoftverünk megjelenése új korszakot nyit az emberközpontú ERP megoldások piacán, új standardokat alkotva a közösségi- és mobiltechnológiák, az analitikák és cloud megoldások terén. Erős piaci pozíciót értünk el ahhoz, hogy előnyt kovácsoljunk ezekből a trendekből, amelyet a változásokhoz legjobban alkalmazkodó szoftvereinknek köszönhetünk. Nagy várakozással nézünk a jövő elé.”
  • 2021.05.12SAP Human Experience Summit Miért fontos, hogy a vállalatok a munkavállalókat helyezzék tevékenységük középpontjába? Hogyan növelhető a kollégák hatékonysága és elkötelezettsége egy világméretű járvány idején? Ezekre a kérdésekre is választ ad az SAP Human Experience Summit. A közép-kelet-európai régió HR-eseinek szóló rendezvény interaktív virtuális élményt kínál független és SAP szakértők előadásaival, valamint vállalatok vezetőinek kerekasztal-beszélgetéseivel. A konferencia ingyenes, csupán regisztálni kell. Csatlakozik? Részletek Jegyek
  • 2021.05.13 Humán controlling mutatószámok a gyakorlatban Olyan vezetőknek és (kulcs) munkatársaknak, (HR) controllereknek, HR-eseknek, pénzügyi szakembereknek ajánljuk a képzést, akik a HR munka hatékonyságát, eredményét mérni, számolni, és ezt begyakorolni szeretnék. Ajánljuk továbbá mindazoknak, akik a munkaerő elemzésének, értékelésének vállalati standardizálását, és mérésének elvét és gyakorlatát megismerni szeretnék. Részletek Jegyek
  • 2021.06.07 Munkavédelmi technikus Munkavédelmi technikusra lehet szüksége minden olyan cégnek, amelynél kiemelten fontos a munkahelyi egészség és biztonság megvalósítása. A Munkavédelmi technikus ugyanis elősegíti a munkahelyi balesetek és foglalkozási megbetegedések megelőzését, valamint a munkavédelemre fordított költségek optimalizálást. Támogatja a munkáltatót a munkavédelmi kötelezettségek teljesítésében, ezzel hozzájárul a mulasztások és szabályszegések hátrányos személyi és anyagi következményeinek elkerüléséhez Részletek Jegyek
  • 2021.06.19Agilis Transformáció Leader képzés online, videokonferenciás Hazánkban egyre több és több vállalat lép az agilis átalakulás útjára, így felértékelődik az agilis transzformációt vezető szakemberek jelentősége. Az Agile Transformation Leader egy olyan szervezetfejlesztő szakember, aki felkészíti és végig kíséri az agilis átalakulás útján a vállalatot. Ügyfél-fókuszt, Design Thinking szemléletet hoz be, vezetőket coachol, csapatokat mentorál, miközben pozitív, felhatalmazó légkört teremt a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  Follow hrportal_hu on Twitter
  További cikkek
  Gigaberuházást valósít meg a Flextronics Zalaegerszegen és Sárváron

  Közel 9 milliárd forintos beruházással - ebből 3,6 milliárdos állami támogatással -, 120 új munkahelyet teremtve, hosszú távú stabilitást... Teljes cikk

  Bővíti szerszámgyárát az Audi Győrben

  Az Audi Hungária Zrt. 3,8 milliárd forintból bővíti szerszámgyárát Győrben. Teljes cikk

  3,5 milliárd forintnyi beruházásból 30 új munkahely jön létre

  A sátoraljaújhelyi Diet Tobacco, a Nádudvari Élelmiszerfeldolgozó Kft. és a székesfehérvári Ikarus Electric Zrt. fejleszt. Teljes cikk