Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 hónapja

EU: Magyarországon nőtt a legnagyobb mértékben a foglalkoztatás 2021 végén

A tavalyi harmadik negyedévről a negyedikre 1,2 százalékkal nőtt a munkában állók száma Magyarországon; az uniós tagállamok közül ez a leggyorsabb ütemű növekedés, közel másfélszeresen múlja felül az európai átlagot - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

A tavalyi harmadik negyedévről a negyedikre 1,2 százalékkal nőtt a munkában állók száma Magyarországon; az uniós tagállamok közül ez a leggyorsabb ütemű növekedés, közel másfélszeresen múlja felül az európai átlagot - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM).

Az Eurostat adatközlése szerint a hazai foglalkoztatotti létszám 3,2 százalékos éves növekedési üteme is meghaladja az unió átlagát.

Magyarországon a ledolgozott órák számában negyedéves alapon 1,7 százalékos, éves szinten 6,8 százalékos emelkedés volt kimutatható tavaly október-decemberben. A huszonhét tagállam átlaga e számoknál is alacsonyabban alakult, 0,2 és 5,1 százalék volt.

Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár szerint a foglalkoztatás élénkülése leginkább a tudásalapú, magas hozzáadott értéket előállító területekre jellemző. A nemzetgazdasági ágak közül az elmúlt évtizedben és a járványhelyzetben is az informatikai szektorban nőtt a leggyorsabb ütemben a munkahelyek száma.

A kormány jelenleg is támogatja az álláskeresők elhelyezkedését, a Vállalkozások munkaerő támogatása programban már több mint 42 ezer ember felvételéhez igényeltek mintegy 23 milliárd forintot - tette hozzá az államtitkár.

  • 2022.07.25Üzleti metaverzum: Vezetéstechnikai szimuláció a Training360-tól A 3 napos Business Game lényege, hogy csapatmunkában kell egy több helyszínen hajókat gyártó vállalatot irányítani. Részletek Jegyek
  • 2022.09.28 recruiTECH BLUE Kékgalléros foglalkoztatók, termelő logisztikai vállalatok = recruiTECH BLUE konferencia, ahol újra a fizikai toborzáson lesz a hangsúly. Harmadik országbeliek foglalkoztatása, szállásoltatás, online toborzás, outsourcing és még számos aktuális téma! Részletek Jegyek
  • 2022.10.05Tréning Kerekasztal Konferencia 2022. Folytonos változások, aggodalom, stressz, hybrid működés, motivációvesztés, soha nem látott fluktuáció - napjainkban számos már korábban is tapasztalt és rengeteg új kihívással küzdenek a cégvezetők, HR és képzési szakemberek. Az idei Tréning Kerekasztal konferencia több évtizedes hagyományt követve az aktuális szervezeti és HR kihívásokra ad válaszokat és bemutatja a magyar piac vezető tréningcégeinek legújabb fejlesztéseit és tapasztalatait. Részletek Jegyek
  • 2022.10.11HR Fest BudapestHR Fest Budapest Ez az igazi, megismételhetetlen, szakmai felfrissülés, ott a helyed! Ez lesz az év legnagyobbat szóló HR-fesztiválja, amit te sem hagyhatsz ki! Részletes program, előadók és számos újdonság vár rád, stay tuned, 2022-ben minden kiderül! Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter

Facebook