Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Hazánkban is gyártana a Märklin

A Märklin modellvasutakat gyártó német vállalat mintegy 500 alkalmazottja tüntetett hétfőn Göppingen belvárosában a tervezett létszámleépítések ellen. A vállalat egyik telephelyét Kínába és Magyarországra telepítené át.

A Märklin sonnebergi, 220 főt foglalkoztató üzemét teljesen le akarják állítani, a nürnbergi telepet pedig marketingfeladat ellátására állítanák át. Az IG Metall szakszervezeti szövetség bírálta a koncepciótlan leépítést, a gyártásnak az alacsony bérű országokba történő áthelyezésének szándékát, és a Märklin-márka minőségi szempontjai közötti ellentmondást.

Nürnbergben a 30 dolgozóval folyó gyártást fel akarják számolni, Kínába és Magyarországra akarják áttelepíteni. Göppingenben 700 munkahelyből 120-at számolnának fel.

A Märklin szanálási programot hajt végre, amelynek első részeként a bevételeket stabilizálták tavaly, az idén pedig a költségek mérséklése a cél. Ugyanakkor az üzemfejlesztés és a kutatás terén beruházásokat terveznek.

A Märklin családi vállalatot 2006 májusában vette át a brit Investor Kingsbridge Capital.

  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter