Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 13 éve

Hazánkban is gyártana a Märklin

A Märklin modellvasutakat gyártó német vállalat mintegy 500 alkalmazottja tüntetett hétfőn Göppingen belvárosában a tervezett létszámleépítések ellen. A vállalat egyik telephelyét Kínába és Magyarországra telepítené át.

A Märklin sonnebergi, 220 főt foglalkoztató üzemét teljesen le akarják állítani, a nürnbergi telepet pedig marketingfeladat ellátására állítanák át. Az IG Metall szakszervezeti szövetség bírálta a koncepciótlan leépítést, a gyártásnak az alacsony bérű országokba történő áthelyezésének szándékát, és a Märklin-márka minőségi szempontjai közötti ellentmondást.

Nürnbergben a 30 dolgozóval folyó gyártást fel akarják számolni, Kínába és Magyarországra akarják áttelepíteni. Göppingenben 700 munkahelyből 120-at számolnának fel.

A Märklin szanálási programot hajt végre, amelynek első részeként a bevételeket stabilizálták tavaly, az idén pedig a költségek mérséklése a cél. Ugyanakkor az üzemfejlesztés és a kutatás terén beruházásokat terveznek.

A Märklin családi vállalatot 2006 májusában vette át a brit Investor Kingsbridge Capital.

  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter