Megjelent: 11 éve

Íme a legjobban fejlődő magyar cégek!

Immár második alkalommal osztották ki a Pegazus Díjat, a legdinamikusabban fejlődő vállalkozások elismerését, amelyet régiónként két kategóriában kaptak a legjobb feldolgozóipari és szolgáltató cégek.

A Pegazus díjat olyan, a feldolgozóiparban vagy a szolgáltatások területein működő vállalkozás nyerhette el, amely magyar többségi tulajdonú, működését 2005 előtt kezdte meg, és jelenleg is aktív, kielégítő likviditással rendelkezik, valamint árbevétele 2008-ban 1 milliárd forint felett volt. A feltörekvő kategóriában azok a vállalatok szerepeltek, amelyek árbevétele 2008-ban 1-3 milliárd forint között mozgott, míg a piacvezető kategóriába olyan magyar cégek kerültek, amelyek árbevétele 2008-ban 3 milliárd forint felett volt.

A díj adományozói az Enterprise Investors magán- és kockázati tőkealap-kezelő vállalat, az Ernst and Young könyvvizsgáló, adó, tranzakciós és üzleti tanácsadási szolgáltató, a White and Case nemzetközi ügyvédi iroda, valamint a Dun and Bradstreet üzleti információ szolgáltató.

A győztesek

A feltörekvő kategóriában a nyugat-magyarországi régióban a Masterfoam Gyártó és Kereskedelmi Kft. győzedelmeskedett, amely szigetelőanyagok gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A cég 2006-2008 közötti időszakban 89 százalékos árbevétel növekedést produkált.

A közép-magyarországi régió legjobbjának a Kristály-99 Környezetgazdálkodási, Szolgáltató Kft.-t találta a zsűri. A cég a Magyarországon működő gazdasági társaságoknak nyújt környezetvédelmi szolgáltatásokat és 61 százalékos árbevétel növekedést ért el 2006-2008 közötti időszakban.

A kategória kelet-magyarországi bajnoka pedig a BS Plastic Műanyagipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Bt. lett, amely polietilén csomagolóanyagok, elsősorban tasakok, reklámtáskák gyártásával és forgalmazásával foglalkozik. A cég 2006-2008 között 133 százalékos árbevétel növekedést ért el

A piacvezető kategóriában a nyugat-magyarországi régió első helyezettje a Lakics Gépgyártó Kft. lett, amely 2006 és 2008 között 58 százalékos árbevétel növekedést ért el. A vállalat villamos motor- és generátorházak gyártásával és megmunkálásával foglalkozik.

A közép-magyarországi régióból a Semilab Félvezető Fizikai Laboratórium Zrt.-t találták a kategória legjobbjának, a cég a félvezető és a napelem-gyártó iparágak számára fejleszt és gyárt mérőműszereket. Árbevétel növekedése 2006-2008 között 70 százalékos volt.

A kategória kelet-magyarországi régiójának első helyezettje a Kecskeméti Konzervgyártó és Kereskedelmi Kft. lett, Magyarország legnagyobb magyar tulajdonú zöldségkonzerv-gyártó vállalkozása. A cég 31 százalékos árbevétel növekedést ért el a vizsgált időszakban.

  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Kölcsönzött munkaerőt keres az elbocsátottak helyére az oroszlányi Wescast

Munkaerő közvetítő cégen keresztül toboroz dolgozókat a Wescast, mely a szakszervezet szerint 180 embert bocsátott el nemrég. Teljes cikk

Augusztus 31-ig lehet pályázni a munkahelyvédelmi programra

Van olyan nagyvállalat, amelyik 3500 dolgozójával vesz részt a programban - mondta el Bodó Sándor foglalkoztatáspolitikáért felelős államtitkár. Teljes cikk

266 ezer 300 forint volt a nettó átlagkereset márciusban

A reálkereset 4,6, a nettó átlagkereset 9,6 százalékkal nőtt z előző év azonos időszakához képest. Teljes cikk