Megjelent: 14 éve

Közmunka-program a belvízi károk megelőzésére

A kormány a tavaszi belvízi károk megelőzésére 2 milliárd forintos közmunka-programot indít - jelentette be Batiz András kormányszóvivő.

Batiz András sajtótájékoztatóján elmondta: a kormány döntése értelmében a belvízi károk megelőzését szolgáló közmunka-program március 1-jén indul és szeptember 30-áig tart. A programra 2 milliárd 50 millió forint áll rendelkezésre induláskor, és a hét hónap alatt 2.600 embernek jelent majd rendszeres munkalehetőséget a Tisza és mellékfolyói területén, a Dráva környékén és a Duna déli szakaszán.

A szaktárca meghívásos pályázatot ír ki a területileg illetékes környezetvédelmi és vízügyi igazgatóságok számára. A vízügyi igazgatóságok feladata lesz a munkák összefogása, a szakmai irányítás. A program 90 százalékos támogatást jelent, és a 10 százalékos önerőt a vízügyi igazgatóságok biztosítják.

A kormányszóvivő közölte: a programban dolgozók feladata lesz például a vízelvezető árkok és csatornák tisztán tartása, a települések belvíz-elvezető rendszereinek karbantartása, a hegyről lezúduló patakok medrének tisztítása.

A kormány döntésével 2006-ban összesen 12 milliárd forintra emelkedik a közmunka-programokra fordítható összeg, ami a 2002-ben e célra fordított forrás hatszorosa. Így több mint 35 ezer munkanélküli dolgozhat legálisan állami támogatással.

A közmunkában részt vevő munkavállalók reintegrációs képzést is kapnak a munkaerőpiacra való visszatérésük megkönnyítésére. Civilszervezetek közreműködésével mentorok kísérik majd figyelemmel a munkát, hogy segítsék a munkavállalókat az esetleg felmerülő akadályok elhárításában. A program végén a munkavállalók a tartós munkahely megtalálásához szükséges ismereteket nyújtó egyhetes tréningen vesznek részt. A közmunka végeztével a programban részt vevők jogosulttá válnak az álláskeresési támogatásra, az álláskeresési segélyre.
  • 2020.05.22Asszertív online kommunikáció – Online tréning 100%-ban gyakorlati feladatokra épülő, tréning jellegű képzésünk 3 egységből áll, melyek egymáshoz közeli napokon kerülnek megtartásra és egymásra épülnek, így a tudás elmélyítése az intenzitás és ismétlési lehetőség által garantált, a beszéd gördülékenny, választékos és magabiztos lesz. Részletek Jegyek
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Válságkezelő alapjövedelmet vezet be az I. kerület

Százezer forintra egészíti ki a rászorulók jövedelmét a következő 3 hónapban a Budavári Önkormányzat. Segítséget kaphatnak többek között a... Teljes cikk

A bérköltségek részleges átvállalása is szerepel a gazdaságvédelmi akcióterv újabb etapjában

Rövidített munkaidő bevezetése esetén a kormány kész átvállalni a bérköltségek egy részét, emellett beruházás és hitelgarancia nyújtásával... Teljes cikk

Mától Magyarország teljes területén ingyenes a parkolás

Április 6-tól visszavonásig nem kell fizetni a parkolásért egyetlen településen sem. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek