kapubanner for mobile

254 cikk a(z) vendéglátás címkével - 3. oldal

Felszolgáló

2 éve A felszolgáló feladata, hogy a vendéglátóipari egységekben ételt és italt szolgáljon fel a vendégeknek. A szakképzési rendszer átalakulása miatt, a korábbi pincér szakma új megnevezése pincér-vendégtéri szakember lett. A képzettség és hozzá a FEOR szám egyaránt létezik. Teljes cikk...


Ismét válság jöhet a turizmus-vendéglátásban?

2 éve A vendéglátósok szerint a teljes zárás beláthatatlan következményekkel járna. Teljes cikk...


Sztrájkoltak a vendéglátósok Görögországban

2 éve A vendéglátósok adókedvezményeket szeretnének, valamint a bérleti díjak támogatását kérik a kormánytól. Teljes cikk...


A kisvállalkozók harmada aggódik az ünnepi forgalom elmaradása miatt

2 éve A kisvállalkozók kétharmada tart tőle, hogy likviditási problémáik lehetnek az infláció hosszabb távon fennálló gyorsulása miatt - derül ki a BÁV Zálog felméréséből. Teljes cikk...


40-50 ezer ember hiányzik a vendéglátásból

2 éve Azok közül, akik elhagyták a pályát, a legtöbben a kereskedelemben és az építőiparban helyezkedtek el. Teljes cikk...


Közel 900 ezren mondtak fel a vendéglátásban az Egyesült Államokban

3 éve 892 ezren mondtak fel augusztus hónapban, elsősorban a vendéglátásban az amerikai Bureau of Labor Statistics adatai alapján. A szállás és éttermi szolgáltatásokat is magába foglaló iparágban a felmondási arány 6,8%-os volt, míg a nemzeti átlag rekordja 2,9%. Teljes cikk...


Visszavonták a vendéglátósok szakképesítését előíró rendeletet

3 éve Az Innovációs és Technológiai Minisztérium módosította a szabályt, ami a szakma képviselői szerint a vendéglátósok 90 százaléka számára betarthatatlan lett volna. Teljes cikk...


MSZP: szigorúbban szabályozzák a vendéglátóipart, mint a gyógyítást

3 éve Komjáthi Imre szerint a rendelet padlóra küldi a már most is munkaerőhiánnyal küzdő vendéglátóipart. Teljes cikk...


Óriási bajba kerülhet a magyar vendéglátás egy új rendelet miatt: szakképzettség nélkül egy húst sem lehet kisütni

3 éve A szeptemberben hatályba lépett rendelet a magyar vendéglátósok 90 százaléka számára betarthatatlan, miközben eddig is komoly emberhiány volt az ágazatban. Teljes cikk...


Még mindig sok cég hasal el a NAV-vizsgálatokon fekete foglalkoztatás miatt

3 éve Egyre kevesebb a szabálytalanság a Balatonnál, két évvel ezelőtt még minden negyedik, az idén már csak minden hatodik balatoni vállalkozásnál találtak valamilyen szabálytalanságot a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai - közölte az adóhivatal. Az idén nyáron feltárt mintegy 300 mulasztás kétharmadánál nem adtak nyugtát, 67 vállalkozó feketén foglalkoztatta alkalmazottjait, 11 esetben pedig az online pénztárgépet nem használták megfelelően vagy jövedéki szabályokat sértették meg a kereskedők. Teljes cikk...


Sabjányi László a Wolt Magyarország új ügyvezető igazgatója

3 éve Vezetőváltás történt a Wolt Magyarországnál: szeptember közepétől Sabjányi László a cég ügyvezető igazgatója, míg elődje, Tajta Ákos a közép-európai régióért és a balti állomokért felelős ügyvezetőként folytatja. Teljes cikk...


Szarvasgombás vacsorát készített Plácido Domingonak - gasztrovállalkozás a Rába mellett

3 éve Szakácsból lett turisztikai gasztrovállalkozó, és építette fel a szarvasgombáról szóló idegenforgalmi látványosságát Érsek Gergely a Győr-Moson-Sopron megyei Rábakecöl határában. Gergely több mint 20 évet dolgozott főállásban konyhafőnökként Ausztriában, majd hazatért szülőföldjére. Az “Érsek Édent” már egyre többen ismerik, az alapító pedig a közelmúltban saját szarvasgombájából főzött vacsorát a világhírű operaénekesnek, Maestro Plácido Domingo operaénekesnek Budapesten. Teljes cikk...


Augusztus 1-től ismét 27 százalékra ugrik a házhoz szállított ételek áfája

3 éve Megszűnik a kedvezményes, 5 százalékos áfa augusztus 1-jével az elviteles vagy házhoz szállított ételek és italok esetében - közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Teljes cikk...


Megtöbbszöröződött a vendéglátó szektorban feladott álláshirdetések száma

3 éve A Magyar Vendéglátók Ipartestületének alelnöke szerint több lépcsőben indul majd újra a vendéglátó szakma. Teljes cikk...


Vendéglátók Ipartestülete: 1 milliós fizetést is kérnek a szakácsok a Balatonnál

3 éve Az ipartestület szerint vannak munkáltatók, akik mongolokat és vietnámi idénymunkásokat keresnek az üres álláshelyekre. Teljes cikk...


Szakács feladatai

3 éve A szakács feladata, hogy főz. A turizmus-vendéglátás ágazatban dolgozik, szakács végzettséget hároméves képzés során lehetséges megszerezni. Teljes cikk...


Vendéglátás: a nagy kérdés most az, honnan és mennyiért lesz elég munkaerő

3 éve A munkaerő biztosítása hatalmas kihívást jelenthet az újranyitó vendéglátásban, de a turizmusban, szállodaiparban tevékenykedő cégek számára is. Nem csak az a kérdés, hol találnak elegendő embert, hanem az is, hogy mennyiért. Teljes cikk...


Májusban is jár az éttermeknek a bértámogatás

3 éve A turisztikai ügynökség egy kézikönyvben foglalta össze ajánlásait a vendéglátóhelyeknek a járvány alatti működéshez. Teljes cikk...


Így készülnek a vendéglátóhelyek a teraszok nyitására

3 éve A VIMOSZ elnöke az ágazati bértámogatás folytatását és az adókedvezmények meghosszabbítását javasolta. Teljes cikk...


/cimkek/vendeglatas.html