Megjelent: 3 hónapja

Egyéni fejlesztést is adunk tagjainknak - interjú Kott Zoltánnal, a Meló-Diák vezetőjével

"A diákmunkák száma már eléri, sőt néhány helyen túllépte a 2019-es szintet" - mondja Kott Zoltán a Meló-Diák Iskolaszövetkezet elnök-vezérigazgatója. A cég vezeti az iskolaszövetkezetek iparági listáját a Budapest Business Journal összesítésében. Országosan 40 irodával vannak jelen, évente 30 ezer diáknak adnak munkát több ezer partnerüknél. A vezetőt az utóbbi egy év trendjeiről, a megbízói igények változásáról és a diákok motiválásáról is kérdeztük.

images

A BBJ listája szerint 2019-ben 12 milliárd forintos árbevételt értek el. Milyen 2020-as évet zártak pénzügyileg?

A tavalyi év rengeteg kihívást jelentett számunkra a pandémia miatt, összességében az előző évhez képest csupán kb. 20%-kal esett vissza forgalmunk, ami az ágazatunkban jó eredménynek számít, így sikerült megtartanunk piacvezető pozíciónkat. A pandémia megjelenése nagy mértékben visszavetette megrendeléseinket, de az év második felére már fokozatos visszarendeződés jelent meg az igényekben. Legfontosabb eredménynek azt tartjuk, hogy sikerült megőrizni munkatársainkat és pénzügyileg stabil működésünk sem került veszélybe.

 

Milyen diákmunkákra adtak megbízást a cégek a "Covid évben"?

A Covid kezdetekor sok munkáltató először a külsős munkatársakat küldte el, ez érezhető volt a diákfoglalkoztatás területén is. Az év második felében viszont a cégek rájöttek, hogy a bizonytalan helyzetben a rugalmas diákfoglalkoztatás az egyik legjobb megoldás számukra. A megváltozott helyzetben a kereskedelemben és a logisztikában voltak kiugró igények - például futármunkák, raktári munkák, de elmondható, hogy az ügyfélszolgálati, irodai és mezőgazdasági munkák kereslete sem esett vissza lényegesen. A termelő, feldolgozó szektorok is csak rövid ideig nélkülözték a kisegítő munkaerőt, az év második felében a korábbi leállások miatti kiesések ledolgozására vettek igénybe nagyobb számban diákokat.

 

Hogyan alakulnak a munkák idén nyáron?

A diákmunkák száma már eléri a 2019-es szintet, sőt bizonyos területeken meg is haladja azt, bár a gazdaság még nem minden területen állt vissza a rendes működésre. Az idei nyárra jellemzőek az újrainduló rendezvényekhez kapcsolódó munkák, a vendéglátós és strandos lehetőségek, elsősorban vidéken pedig mezőgazdasági munkák. De folyamatosan kínálunk adminisztratív, irodai, ügyfélszolgálati és szakmai, gyakornoki állásokat is.

 

Miben változtak a megbízó cégek igényei az utóbbi időben?

Partnereink is bizonytalan üzleti környezetben voltak kénytelenek dolgozni és ezért kritikus volt számukra, hogy rugalmasan tudják változtatni létszámigényüket és ebben professzionális HR szolgáltatóként partnerük legyünk. A gyors alkalmazkodóképesség, megbízhatóság, flexibilitás, a megfelelő kommunikáció és visszajelzések, korábban is fontos tényezők voltak, de a pandémia időszakában még inkább előtérbe kerültek.

 

Hogyan reagáltak a megváltozott megbízói igényekre és a Covid hozta új helyzetre?

A pandémia rámutatott a digitális eszközök fontosságára, ezért ez irányban is tovább fejlesztettük szolgáltatásainkat. Bevezettük elektronikus beosztáskezelő és e-jelenléti rendszereinket, amelyek lehetővé teszik a munkaórák papírok nélküli egyszerű és gyors regisztrációját. Irodai, szakmai munkáknál sok partnerünk bevezette a távmunka lehetőségét, így diákjaink akár otthonról is értékes munkát tudnak már végezni.

 

Melyek a főbb kihívások az iparágban?

A munkaerőhiány bizonyos területeken már a diákmunkában is érzékelhető. Igyekszünk diákjainkat már nem csak a bérrel motiválni, hanem fontosnak tartjuk fejlesztésüket is, hogy olyan tudást, tapasztalatot szerezzenek ami későbbi karrierjük során is sorsdöntő lehet.

 

A MELÓ-DIÁK Mentorprogramban a munkaerő-piaci kompetenciák - soft skillek - történő fejlesztésére helyezzük a hangsúlyt, melyeket a későbbi munkáltatók is értékelni fognak. Ilyen például a problémamegoldás, a felelősségvállalás, a kreativitás, az önállóság, vagy az alkalmazkodó képesség. E programban olyan kompetenciákat mérő önértékelő eljárások vannak, amelyek a munkavállaló diákok számára nyújtanak segítséget önismeretük fejlesztésében. A végén kiadunk egy Tanúsítványt, ami a munkaerőpiacon értékes eszköz lehet, hiszen objektív mérések és tesztek alapján tartalmazza mindazt, amiben a legjobb a diák, illetve hogy mennyit fejlődött időközben.

 

Milyen terveik vannak erre az évre?

Az idei évre már ambiciózus növekedéssel számolunk, de még mindig vannak bizonytalansági tényezők. Azzal számolunk, hogy idén a 2019-es bevételi szintünket körülbelül 10%-kal sikerül növelnünk. Terveink között szerepel még digitális megoldásaink továbbfejlesztése, hogy egyszerűbbé tegyük a munkavállalást,  és szeretnénk új típusú munkalehetőségekkel is megjelenni a piacon.

 

A Budapest Business Journal által összeállított iparági rangsor iskolaszövetkezetek kategóriában a teljes nettó árbevétel alapján

Helyezés Cég neve Teljes nettó árbevétel 2019-ben (millió Ft)
1. Meló-Diák Országos Diákmunka Hálózat 12,096 (M Ft.)
2. Fürge Diák Iskolaszövetkezet 5,943 (M Ft.)
3. Prodiák Iskolaszövetkezet 5,621 (M Ft.)
4. EU-DIÁKOK Iskolaszövetkezet 4,124 (M Ft.)
5. Mind-Diák Szövetkezet 4,028 (M Ft.)
6. MŰISZ Iskolaszövetkezet 3,997 (M Ft.)
7. Schönherz Iskolaszövetkezet 3,584 (M Ft.)
8. Multi Job School Cooperative 2,067 (M Ft.)
9. Y Generáció Iskolaszövetkezet 1,875 (M Ft.)
10. Pannon-Work Iskolaszövetkezet 1,820 (M Ft.)
11. MADS - Márton Áron Szolgáltató Iskolaszövetkezet 1,671 (M Ft.)
12. Pensum Diákmunka Iskolaszövetkezet 1,138 (M Ft.)
13. Jobb Kezek Iskolaszövetkezet 1,121 (M Ft.)
14. Joker-Karrier Iskolaszövetkezet 803 (M Ft.)
15. PannonDiák Iskolaszövetkezet 758 (M Ft.)
16. Biztos Kész Diák Iskolaszövetkezet 651 (M Ft.)
17. Diák-Navigátor Iskolaszövetkezet 552 (M Ft.)
18. MISZ Műegyetem Iskolaszövetkezet 438 (M Ft.)

A Budapest Business Journal iparági listái és összes kiadványa a www.bbj.hu/shop oldalon vásárolható meg.

  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter