kapubanner for mobile
Megjelent: 1 éve

Hogyan javíthatunk a toborzási folyamaton?

Nagyon sok cégvezető abban a tévhitben él, hogy a potenciális jelöltek megtalálásához csupán fel kell tenni egy hirdetést, átnézni az önéletrajzokat és interjúkat készíteni.

esztergom állás álláshirdetés-
images

De az olyan toborzási hibák, mint a különböző állásportálokon megjelenő rosszul összeállított hirdetés vagy a pályázatokkal kapcsolatos kommunikáció hiánya, elriaszthatják a képzett jelöltet attól, hogy nálunk keressen munkát.

Leginkább ezért is van szükség arra, hogy folyamatosan törekedjünk a toborzási folyamatunk tökéletesítésre, amelyhez a mai cikkünkben hoztunk néhány tippet.

Írjunk olyan álláshirdetést, amely pontosan tükrözi az igényeinket!

Először is, nézzük meg, hol hirdetünk! Például ha valaki esztergomi munkaadó, akkor neki az esztergomallas.hu weboldalon érdemes megjelennie az ajánlatával.

A hirdetések jelentik az első interakciós pontot a pályázókkal, ezért is fontos az, hogy a benne szereplő munkaköri leírás megfelelően legyen megfogalmazva, vagyis pontosan tükrözze a márkát és azt a pozíciót, amelyre keressük az embereket.

A tapasztalatok szerint az álláskeresők először a feladat részt olvassák végig, és csak azután nézik meg az anyagi részről és magáról a munkáltatóról szóló szekciót. Ezért az első és legfontosabb dolog, hogy egyértelművé tegyük számukra a munkakörhöz tartozó feladatokat és az egyéb mindennapi teendőket.

Leírhatjuk például, hogy milyen programokkal kell majd dolgozni, hány meetingre számítsanak, és ki lesz ott ezeken az üléseken, sokat kell-e utazni a munka kapcsán, vagy azt, hogy hol lesz az irodájuk. Annak érdekében pedig, hogy segítsük vizualizálni a dolgot, mellékelhetünk akár néhány fotót is.

Hirdetés és toborzás

Miután megvan a tökéletes munkaköri leírás, a következő lépés az, hogy elkezdünk toborozni, amelyhez nem árt egy jó stratégia. Az első lépés ennek a kialakításához, hogy alaposan megvizsgáljuk az üzleti igényeinket és a célkitűzéseinket.

Majd fel kell vázolnunk a személyzetre vonatkozó hosszú távú terveinket, amelyek között mindenképpen szerepelnie kell a versenyképes fizetés és személyes fejlődési lehetőség biztosításának.

Ezután következhet legjobb toborzási módszer felkutatása. A közösségi médián keresztüli álláskeresések száma például fokozatosan növekszik, így ezzel a módszerrel konkrét készségekkel rendelkező jelölteket célozhatunk meg. De a szakértők egyértelműen azt javasolják, hogy ha tehetjük, akkor minél több helyen hirdessünk, a példánál maradva az Esztergomállás oldalán is.

Végül nem maradt más hátra, mint kiválasztani egy módszert az eredmények mérésére is, és tesztelni, hogy működik-e a stratégiánk.

Használjunk ATS szoftvert a jelentkezések elemzéséhez!

A beérkezett jelentkezések ellenőrzésére és a potenciális jelöltek körének leszűkítésére kijelölhetünk ugyan egy vagy több embert, de a leghatékonyabb eredményt egyértelműen egy ATS szoftver segítségével érhetjük el.

Összehasonlítja az önéletrajzokat a munkaköri leírásunkkal, és ha elegendő mennyiségű kulcsszót talált bennük, akkor továbbítja őket a következő szakaszba. Ennek köszönhetően pedig felvételi folyamat is felgyorsul, ami nem csak nekünk, hanem a jelentkezők számára is előnyös.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
"Szellemállásoktól" hemzsegnek az állásportálok - de mi értelme a kamu álláshirdetéseknek?

A munkáltatók olyan látszólag nyitott pozíciókat hirdetnek meg az állásportálokon vagy börzéken, amelyeket soha nem is akartak betölteni. Mi... Teljes cikk

Így áll a munkaerőpiac 2024-ben: hány jelentkezést nyújt be egy átlagos álláskereső?

A jelentkezők többsége legalább kettő, de maximum öt helyre adja be egyszerre az önéletrajzát – többek között ez derült ki az 55. Műegyetemi... Teljes cikk

Égető dilemma: honnan lesz 300 ezer új munkavállaló Magyarországon?

Ambiciózus célt tűzött ki maga elé a kormány: 2030-ra 85%-ra szeretnék emelni a magyarországi foglalkoztatottsági rátát. Ehhez főleg a 15-29 éves... Teljes cikk