Megjelent: 3 éve

Iskolaszövetkezeten keresztül is megszerezhető a szakmai gyakorlat

Sok egyetemista gondolja úgy, hogy a nyári munkáját olyan helyen végezné, amit tanévkezdéskor szakmai gyakorlatként is beszámoltathat. Jó hír, hogy erre már iskolaszövetkezetben kapott munkával is lesz lehetőség - írja a Magyar Idők.

images

Az Oktatási Hivatal szerint „a szövetkezetekről szóló 2006. évi X. törvény 7. § (6)–(8) bekezdései alapján iskolaszövetkezeten keresztül is teljesíthető a szakmai gyakorlat” - írja a lap.

Eszerint ez akkor érvényes, ha „a gyakorlat a felsőoktatási képzésben megszerzett elméleti ismeretekre épüljön, és az iskolaszövetkezet megbízója (a szolgáltatás fogadója) megfeleljen a szakmai gyakorlóhellyel, a gyakorlati képzés pedig a szakmai gyakorlattal szemben támasztott jogszabályi követelményeknek”.

Az iskolaszövetkezetnek fel kell vennie a kapcsolatot az Oktatási Hivatallal, akik ellenőrzik, hogy a hallgatótól elvárt szakmai gyakorlat követelményei érvényesülnek-e az adott munkahelyen.

A gyakorlati idő után az iskolaszövetkezet igazolást adhat (mivel a diák velük köt szerződést), és ehhez csatolnia kell az adott munkahely igazolásait is. Az egyetemnek kötelessége befogadni az ilyen iskolaszövetkezetek által kiadott igazolást.

Magyar Idők
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter