Megjelent: 3 éve

Megmutatjuk a sikeres apróhirdetés feladás titkait

Egyre több ember használja a népszerűbb apróhirdető oldalakat, vagy vásárlás, vagy eladás céljából. A kínálat egyre nagyobb, az emberek pedig egyre jobban belejönnek használatukba és tapasztalatot szereznek. Eladni mindenki szeretne, hiszen egy ideig mindenki mindent megtart, majd egy idő után eszébe jut, hogy talán még egy jó kis üzletet is kihozhat ebből!

Az interneten való eladáshoz sok minden nem szükséges, de vannak olyan apróságok, amiken eldőlhet a hirdetésünk népszerűsége.

Vannak ugyanis olyan hirdetések, amik évek óta fent vannak az interneten és csak azért nem csap le rájuk senki, mert 1-2 dolog hiányzik belőle. Megmutatjuk most tehát azokat a fontos dolgokat, amiket mindenképp oda kell figyelni, apróhirdető portálon szeretnénk eladni.

A legfontosabb tanácsok hirdetés feladáshoz

Ha eladni szeretnénk az apróhirdető oldalakon, akkor az egyik legelső és legfontosabb tudnivaló, hogy mindig valós adatokkal regisztráljunk oda! Egy cicababa25 felhasználónév nem biztos, hogy ez esetben megfelelő választás lenne. A regisztráció során szükségünk lesz egy aktív e-mail címre, egy jelszóra és egy felhasználónévre.

Ezután sok esetben várost, régiót és telefonszámot is elkérnek.
Az e-mail cím azért fontos, hogy aktív legyen, hiszen ide fogunk kapni egy aktiváló levelet, melyre szükségünk lesz regisztráció során, de erre az e-mail címre kapunk akkor is értesítést, ha valaki érdeklődik a hirdetésünkkel kapcsolatban.

Miért fontos a fénykép feltöltése

Az egyik legfontosabb dolog a hirdetésfeladással kapcsolatban, hogy profilunkra töltsünk fel magunkról egy profilképet. Ennek a képnek köszönhetően jobban meg fognak bennünk bízni a jövendő vásárlók, hiszen a tapasztalatok azt mutatják, hogy olyan hirdetésre, ahol profilkép sincs feltöltve, alig kattintanak páran.

A másik fontos dolog, ha sikeresen akarunk hirdetést feladni, az az eladott árucikk fotója! Ilyenkor arra fontos ügyelni, hogy jó minőségben készítsünk fényképet. Ne legyen homályos, sötét a kép. Célszerű 3-4 képet is feltölteni egy tárgyról, így az ember minden oldalról szemügyre veheti, hogy miért fog pénzt kiadni.

Hatásvadász hirdetés? Csak az igazat!

A hirdetés címe legyen kellően figyelemfelkeltő de sose essünk túlzásba! Jól hangzik egy „sosem használt, vadonatúj farmernadrág” című hirdetés, ám ha a vásárló egy használtabb darabot kap, eléggé megüthetjük a bokánkat.

Nyugodtan írjuk oda tehát ha valami használt, de a címbe az is jó, ha a márkát is leírjuk! Ha bármilyen hiba, szakadás, törés van az eladni kívánt tárgyunkon, azt mindenképp jelezni kell részletesen a hirdetés leírásában, esetleg a hibáról egy külön fényképet is érdemes feltölteni, így majd senki nem fogja becsapva érezni magát.

Legyünk reálisak az árral kapcsolatban

Ha használt, ha új termékről van szó, biztosan olcsóbbért kell adnunk, mint a bolti rá. Hiába nem volt rajtunk egyszer se az a kabát és még a címke is megtalálható rajta, senki nem fogja bolti árért megvásárolni, hiszen egyre nagyobb a kínálat az online piacokon, tehát bőven van miből válogatnia az embernek.

A legjobb az, ha szemfülesek vagyunk és utána járunk, hogy más, a hasonló minőségű és hasonló állapotban lévő tárgyait milyen árért kínálja. Próbáljunk meg reálisak maradni és elvonatkozni attól, hogy minket milyen érzelmek fűznek az aktuális dologhoz. Például egy ruha, amit még a nagymamánk ajándékozott nekünk lehet, hogy számunkra sokkal többet ér, hiszen érzelmileg kötődünk hozzá.

Apróhirdetés feladás során legyünk gördülékenyek és kedvesek a vevőkkel, hiszen sok esetben az eladó stílusa is sokat dob az egészen.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.09.17HR Basic képzés HR feladatai vannak? Szeretné rendszerezni ismereteit, vagy szeretné összevetni saját gyakorlatát a másokéval, illetve egyszerűen csak érdeklődik a téma iránt? Nálunk megtanulhatja mit és hogyan kell hatékonyan csinálni. Jöjjön el képzésünkre és sajátítsa el – évek helyett 11 napban – az operatív HR munka legfontosabb eszközeit! Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter