kapubanner for mobile
Megjelent: 7 éve

Milyen egy jó gazdi - kutyaszemmel?

“A kutyatartás igazán nem nagy dolog” - gondolhatnád. És ez néha valóban így is van. Azonban közel sem mindegy, hogy csak azért fogadsz-e be egy kutyát, hogy legyen egy házőrződ, vagy pedig társként, családtagként kezeled. A kettő közt ég és föld a különbség.

Próbáljunk meg most egy kicsit kedvenceink fejével gondolkodni és sorra venni, hogy miképp is fest egy “álomgazdi” kutyaszemmel! 

 

Biztonságos, meghitt otthont nyújt

Ha a szükség úgy hozza, akkor egy kutya valóban le tudja élni az életét az udvar egy félreeső sarkában, láncra verve, kényelmetlen, huzatos kutyaólban, no de ez minden, csak nem élet. Az állatnak ugyanis nagy szüksége van arra, hogy olyan környezetben tengesse mindennapjait, ahol komfortosan és mindenekelőtt biztonságban érzi magát.

Kertes házban is ajánlott a kinti-benti tartás, de ebben természetesen lehet kompromisszumokat kötni. Nem muszáj a kutyát beengedni a hálószobába, vagy fel a kanapéra, de legalább készíts neki kényelmes fekhelyet az egyik sarokban, hogy a család közelében lehessen, és a hideg, esős napokon ne kelljen odakinn fagyoskodnia. 

Gondoskodj róla, hogy eltüntesd a veszélyt okozó tényezőket az állat közeléből, úgymint: mérgező növények, éles, hegyes tárgyak, szemeteskuka, elektromos vezetékek, háztartási vegyszerek, stb. 

Törődő és gondoskodó

Egy kutya napi több óra foglalkozást igényel, ami nem egyenlő azzal, hogy melletted fekszik, miközben tévézel vagy a telefonodat nyomkodod. Neki minőségi, együtt töltött időre van szüksége, ami magába foglalja a sétát, a játékot, a tanulást, az etetést és a bundaápolást. 

Ehhez persze szükség lesz néhány olyan kellékre is, mint póráz, bundafésű, játékszer, jutalomfalat, de ezeket mind megtalálod a Trixie termékek közt, a Kutyakajas.hu Webáruházban. A tárgyak azonban önmagukban nem elegendőek, hiszen te is kellesz ahhoz, hogy a kutya valóban érezze a gondoskodást. Hiszen akárcsak az emberek esetében, a szeretetet itt sem lehet semmivel sem helyettesíteni.

Figyel az egészségre

Sajnos az emberek többsége saját magával szemben is azt a hozzáállást követi, hogy mindaddig nem megy orvoshoz, amíg nincs valami problémája. Sokan szeretik elbliccelni az ajánlott szűrővizsgálatokat, és vannak gazdik, akik az állataikkal is így tesznek.

Holott minden kutyának nagy szüksége van arra, hogy évente legalább egyszer elvigyék az állatorvoshoz egy alapos vizsgálatra. Így ugyanis időben ki lehet szűrni a betegségeket, még akkor is, ha a kutyus egyébként jól titkolja a fájdalmát.

Nem beszélve a védőoltásokról, féreghajtásról, fogkőleszedésről, fültisztításról és egyéb olyan eljárásokról, amit időnként minden kutyán illik elvégezni. 

Ha pedig megtörténik a baj, és az állat megsérül vagy valamilyen betegség támadja meg, akkor egy jó gazdi nem késlekedik, és nem próbálja meg otthoni módszerekkel (főleg embereknek való gyógyszerekkel!) kezelni kedvencét, hanem azonnal az állatorvos felé veszi az irányt.

  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Évi 70 millió forintos fizetésért keresnek háziorvost

Évi 150 ezer fontért, azaz mintegy 70 millió forintért keresnek az Egyesült Királyság legtávolabbi, legeldugottabb szigeteinek háziorvosi... Teljes cikk

Ittasan dolgozó buszsofőr ellen mondták ki az ítéletet

Nem jogerősen egy év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt az Egri Járásbíróság egy ittasan dolgozó buszsofőrt Egerben - közölte a Heves... Teljes cikk

Autószerelő drogdíler ellen emeltek vádat, aki műhelyében árulta a kábítószert

A Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem, új pszichoaktív anyaggal... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek