Nem cél, hogy a nagy gettóból kis gettóba kerüljenek

Tízezer fogyatékossággal élő ember kap esélyt az önállóbb életre 2023-ig azzal, hogy a nagy szociális intézményekből kisebb, családias közösségekbe költözhetnek; a kiváltási programra 77 milliárd forintot fordítanak, ezáltal könnyebben juthatnak munkalehetőséghez is - mondta a szociális ügyekért és társadalmi felzárkózásért felelős államtitkár. tovább..

Elájulsz a kollégád szagától? A főnök és a HR is hibás

Ha valakinek rendszeresen erős testszaga van, és ez zavarja a kollégáit, a munkáltató jogában áll felszólítani, hogy változtasson ezen, és ha erre nem hajlandó, kötelezheti, hogy jelenjen meg foglalkozás-egészségügyi orvosnál. A megfelelő ápoltság része a munkára képes állapotnak - tájékoztatta lapunkat a Nemzetgazdasági Minisztérium Foglalkoztatás-felügyeleti Főosztálya. Tehát a vezetés és a HR is tehet arról, ha hosszú ideig nem oldódik meg egy ilyen probléma, amint az olvasónk leveléből kiderül. tovább..

Fizessük álamkötvényben az egészségügyi dolgozókat

Államkötvényekben adná oda az egészségügyi dolgozóknak a jelenlegi bérük és a munkájuk értékének különbözetét a Magyarországi Praktizáló Orvosok Szövetsége - jelent meg a Hírtv.hu-n. tovább..

Pártot alapít Pukli Istán, és elejtett egy egészségügyi bombát

Nagyratörő tervekkel alapítja meg pártját pénteken a Teleki Blanka Gimnázium leköszönő igazgatója. A polgári elveket valló párttal bejutnának a parlamentbe, sőt, visszaszorítanák a Fideszt az orosz befolyással együtt, de azt nem mondják meg, kinek a pénzéből. Közben 10-12 ezer forint egészségügyi alapdíj bevezetésében gondolkodnak - írja a hvg.hu. tovább..

Trump elrendelte a kormányzati munka informatikai modernizálását

"Az Egyesült Államok politikájának célja az információs technológia biztonságos, hatékony és gazdaságos működtetésének elősegítése" - olvasható az elnöki rendeletben, amely leszögezi azt is, hogy "az amerikaiak megérdemlik a jobb minőségű digitális szolgáltatásokat a kormányuktól" - írta az MTI. tovább..

Egri orvosok pénzért adtak szakvéleményt rokkantsági nyugdíjgoz

17 rendbeli hivatali vesztegetés elfogadás és négyrendbeli hivatali visszaélés bűntettében mondták ki jogerősen bűnösnek azt az egri orvost, aki egy másik doktorral 10 ezertől 200 ezer forintig adott rokkantsági nyugdíj megállapításához kedvező orvosszakértői véleményt - írta a Hajdú Online. tovább..

"Sok idő elment ételkereséssel" - böjt a munkahelyen

40 napig tart, ami nem jelenti azt, hogy végig és mindenki tartja a húsmentes étkezést a böjti időszakban. Minimum négyféle munkahelyi böjtölő van: aki megoldja a munkahelyi étteremből, aki megrendeli, netán megfőzi, vagy spontán oldja meg, ahogy jön. Egy biztos, utóbbi gyakrabban marad éhes, mint a többiek. Lapunk újságírójának böjti bajlódása. tovább..

10-30%-kal csökkenthetik a cégek a táppénzes napok számát

2020-ra a mentális betegségek jelentik majd a munkaképesség-csökkenés első számú okát. A krónikus distressz - azaz a káros stresszhatás - az európai dolgozók 22 százalékát érinti: ez okozza a mentális betegségeknek tulajdonítható hiányzások 50-60 százalékát - hangzott el a Vienna Life Biztosító „Egészségfejlesztés a munkahelyen” témájú, vállalati HR-szakembereknek tartott múlt keddi szemináriumán. tovább..

Járt már felhőben a vállalatvezetők többsége

Tovább nőtt tavaly a felhő alapú megoldások ismertsége a magyarországi nagyvállalatok vezetőinek körében: az érintettek 55 százaléka legalább közepes szintű ismeretekkel rendelkezik a felhő technológiáról, az IT-vezetők körében pedig még magasabb, 86 százalékos ez az arány - állapította meg a Microsoft Magyarország és az Informatikai Vállalkozások Szövetsége (IVSZ) közös kutatása. tovább..

  450 pénztárgépszerelőt vizsgáztatnak

  Országos képzési rendszerrel segíti a Micra-Metripond a szervizpartnereit abban, hogy felkészüljenek az online pénztárgéprendszert szabályozó rendelet új követelményeire - írja közleményében a cég. tovább..

  Miért hiányzik az irodákból az idősebb korosztály?

  Az álláshirdetésekben általában fiatal, de tapasztalt munkavállalókat keresnek, a kettő azonban nehezen jön össze. Egyáltalán mi jelent tapasztalatot? Hány évet kell eltöltenie valakinek egy pozícióban? Hogyan látja a trendeket egy valóban tapasztalt kolléga? - erről ír az Iroda.hu blogja. tovább..

  További cikkek
  Miért hiányzik az irodákból az idősebb korosztály?

  Az álláshirdetésekben általában fiatal, de tapasztalt munkavállalókat keresnek, a kettő azonban nehezen jön össze. Egyáltalán mi jelent... Teljes cikk

  Hogyan maradjunk higgadtak a stresszes helyzetekben?

  A mindfulness legalább annyira fizikai, mint amennyire mentális gyakorlat. Számos tanulmány kimutatta, hogy ha figyelmet szentelünk a testünknek, akkor... Teljes cikk

  3-4 év alatt megújulhat a fővárosi sürgősségi ellátás

  Budapesten három-négy év alatt lehet elérni, hogy a sürgősségi ellátás jelentős része megújuljon, erre a kormány idén 50 milliárd forintot... Teljes cikk

  Csak nekiálltak krémet keverni, ma már több ezren kóstolták

  Közös pantomim játék és hobbiból főzés után találták ki, milyen legyen a magyar gasztronómia egyik külön ága. Vendéglátós múlt nélkül... Teljes cikk

  Derék, váll, ülőgumó, nyakizom: ki kell fésülni az ülőmunka izmait

  A masszírozás elsősorban ülőmunkát végzők dögönyözését jelenti Bereczky Gábornak. 13 évesen masszírozta ki élete első fejfájását, és... Teljes cikk