Kérdezz-Munkahoroszkóp

Most szabályokat, kereteket szabsz másoknak, s ezt munkatársaid jogosan nehezményezik. Utasításokat osztogatsz, amelyekre nincs is hatásköröd, s amikor nem vesznek komolyan, akkor megsértődsz. Fontos, hogy kinek, mi a dolga, s milyen feladatokat kellett volna megoldania. Óvakodj attól, hogy eljátszd a főnök szerepét! Jó ötlet lehet, ha tudatosan próbálsz konfliktusmentesen együtt dolgozni. Ha uralkodni akarsz a munkatársak felett, akkor elkerülhetetlen lesz, hogy összevesszetek! HarmoNet tipp: ne akard meghatározni, hogy kinek, mi a dolga! Koncentrálj a saját feladataidra!

14 órája

Sok kötelezettséggel kell szembenézned a munkahelyeden, - szinte az egész napod be lehet táblázva. Folyamatosan csörög a telefonod, s több fontos munkamegbeszélés is aktuálissá válhat. Szerencsére ötletesen oldod meg a feladatokat, kreatívabb vagy, mint máskor. Ezzel bebizonyítod, hogy valóban naprakész vagy. Kiemelten fontos lehet, hogy jó munkaerő benyomását keltsd a feletteseidben! Legyen bátorságod új munkakörben is kipróbálni magad, hiszen ez a fejlődés útja! HarmoNet tipp: minél több területen tudsz megfelelni, annál értékesebb leszel majd!

14 órája

Szinte egész nap nagy erőkkel dolgozol, - gyorsan végzel a teendőkkel. Nem érzed a fáradtságot, - kétszer annyi munkával készülsz el, mint máskor. Az elért eredmények az önbizalmadnak is jót tesznek, a főnököd is észreveszi a változást. Nemcsak a jól végzett munka dicsősége lesz a tiéd, hanem egy kicsit több pénz üti majd a markodat. Elképzelhető, hogy kilátásba helyeznek számodra egy kis jutalmat. Nemcsak a pénznek örülsz, hanem annak is, hogy megbecsülnek. Mindez jó kezdet lehet egy sikerszériához. HarmoNet tipp: a pozitív visszajelzés segít, hogy visszanyerd a lelkesedésedet. Mutasd meg, hogy érdekel a munkád!

14 órája

Minden leleményedre szükséged lehet, ha meg akarsz birkózni a feladataiddal. Ha segítséget kérsz, akkor munkatársaid hajlandóak lehetnek arra, hogy valamennyi terhet levegyenek a válladról. Ilyenkor hálás vagy, úgy gondolod, hogy mindenki a barátod a munkahelyeden. Azért tartsd meg az egészséges távolságot! A hatékony munkához szükséges a jó közösségi szellem, de a túl szoros viszony már nem tesz jót! Akkor lehetsz sikeres, ha takarékoskodsz az erőforrásaiddal, s közben igyekszel jó hangulatot teremteni! HarmoNet tipp: varázsolj jókedvet! Lepd meg valami aprósággal munkatársaidat!

14 órája

Szerezd vissza az önbizalmadat! Jó lehetőségeket kaphatsz, hogy új feladatokban próbáld ki a tehetségedet. A kapcsolataidnak köszönhetően jó helyen, jó időben lehetsz, s ez szerencsés fordulatokat hoz. Fontos, hogy tisztában légy a tehetségeddel, rátermettségeddel, az önbizalom nagyot lendít rajtad! Most naprakészen és rugalmasan kell helytállnod, tehát ez nem a szórakozottság és szétszórtság időszaka! Annyi mindent kellene fejben tartanod - hogy alig tudod kordában tartani a gondolataidat. HarmoNet tipp: nehogy elmaradjanak az ígért telefonhívások! Használd a noteszedet!

14 órája

Sokkal több feladat hárul rád, mint máskor, talán még a munkatársaid teendőit is neked kell elvégezned, de legalább segítened kell nekik. Teljesen új feladatokkal bíznak meg, amelyekbe még bele kell rázódnod, s ez sok időt és energiát követel. Mivel energikus vagy, nem fáradsz ki egykönnyen, ám annak örülnél, ha egy kicsit több időd juthatna a magánéletedre. A saját, személyes igényeidre is nagyon nehezen szakítasz egy kis időt. Ez hosszú távon helytelen, mert elégedetlen és levert leszel. HarmoNet tipp: sok van a válladon, és rengeteg gondolat a fejedben! Szükséged lehet az összeszedettségre!

14 órája

Most nem mindig tudod kibontakoztatni az energikusságodat. Teli vagy tettvággyal, de nem látod, hogy mire fordítsd, hogyan tedd hasznossá magad. Szerezd meg a munkát, ezzel is segítesz a munkatársaidnak. A magánéletedben lehet néhány vitád pároddal, nagy eséllyel értitek félre egymást. Mindezen segíthet, ha őszintén és világosan kommunikáltok. A munkád szempontjából fontos, hogy rendben legyen a párkapcsolatod, hiszen csak így vagy nyugodt és kiegyensúlyozott. Az otthoni csatározás a munkádra is rányomja a bélyegét. HarmoNet tipp: ne adj teret a félreértéseknek! A világos beszéd sok bonyodalomtól megment!

14 órája

Érdemes kibontakoztatnod érzékeny, empatikus vonásaidat. Munkatársaid igényelhetik, hogy jobban odafigyelj a lelkükre. Téged találnak meg a panaszaikkal, vedd komolyan az érzelmeiket! Ha odafigyelsz arra, hogy milyen lelkiállapotban vannak, akkor jobban tudsz rezonálni az elvárásaikra is. Ez megkönnyítheti, hogy együtt tudjatok dolgozni, hatékonyabbak lesztek. Mivel remekül ráérzel mások igényeire, érdemes felvállalnod, hogy segítesz egy kicsit a többieknek. A kedves gesztusok mindig kifizetődnek! HarmoNet tipp: itt az ideje, hogy jó légkört teremts a munkahelyeden! Ennek az első lépése lehet, hogy segítetek egymásnak!

14 órája

Ideje megbeszélned egyet, s mást a munkatársaiddal, közös problémáitok is lehetnek, amelyeken eddig átléptetek. Mostanra azonban kellően elmérgesedhetett a helyzet ahhoz, hogy ne halogathassátok a tisztázó beszélgetéseket. Ha úgy érzed, hogy sérelmeid vannak, akkor önts tiszta vizet a pohárba, de óvakodj attól, hogy erőszakosnak látssz. A vádaskodás ritkán hoz eredményt! Inkább diplomatikusan fogalmazd meg, ha elégedetlen vagy, nyilvánítsd ki, hogy tisztában vagy azzal, hogy együtt kell dolgoznotok. HarmoNet tipp: tedd világossá mindenki számára, hogy az érzelmeitektől függetlenül együtt kell dolgoznotok!

14 órája

Munkád során előtérbe kerül derűs természeted, hihetetlen népszerűségre tehetsz szert, ami segíthet neked abban, hogy a munkáidhoz segítséget kapj. Ennek következményeként megerősödhetnek a munkahelyi kapcsolataid, szívesebben mész be dolgozni. Alkalmas lehetsz arra is, hogy munkatársaid munkáját koordináld, összefogd, így kivirágozhatnak a szervező képességeid. Ha eddig nem voltál jóban a főnököddel, akkor megtapasztalhatod, hogy hatalmában áll megkeseríteni az életedet. HarmoNet tipp: főnököd nem felejt! Ha megbántottad, akkor megtalálja a módját, hogy visszavágjon!

14 órája

Sok aprólékos munkával kerülhetsz szembe, de nem nagyon haladsz a fontos munkákkal. Úgy érzed, hogy kénytelen vagy szétforgácsolni az erőidet, s az időd is kontrollálhatatlanul folyik szét. Próbáld meg jobban strukturálni az idődet, megteheted, hogy már a nap elején megtervezed az időbeosztásodat. Érdemes lehet rangsort felállítanod, - azokat a teendőket, telefonhívásokat, amelyek nem annyira fontosak, nyugodtan elhalaszthatod. Ha így teszel, akkor legalább látszik majd a munkád eredménye. HarmoNet tipp: gondolkodj el, hogy melyek azok a feladatok, amelyek igazán fontosak!

14 órája

Mindig nagy hangsúlyt helyezel a teljesítményre, de most még a megszokottnál is többet dolgozol. Alig marad valami másra is időd, beleértve a magánéletedet, s az otthoni teendőidet is. Folyamatosan igénybe vesznek a feladataid, bár energiád bőven van, de az időddel zavarba kerülhetsz. Az elintéznivalóid egyre csak gyűlnek, azt tapasztalod, hogy senki sem tud neked segíteni. Jelölj ki egy napot arra, amikor elintézed az aprólékos munkákat. Így már csak azzal kell majd foglalkoznod, ami látványos eredményt hoz. HarmoNet tipp: ne hagyd, hogy elborítsanak az elintéznivalók, mert akkor soha nem érsz a végére!

14 órája