Kérdezz-Munkahoroszkóp

A napi stressz erőteljesebben jelenik meg a munkahelyeden, olyan, mintha mindenki tele lenne rosszindulattal. Reggel még egészen jó hangulatban mész be, ám szinte azonnal találkozol egy-egy sértő, vagy éppen bántó megjegyzéssel, ami elkedvetleníthet. Lehet, hogy aki megbántott csak a napi feszültséget akarta levezetni, de Te sem hagyod magad. Ennek a vége az lehet, hogy annyira megbántjátok egymást, hogy teljesen elmérgesedik a helyzet. Ebben az esetben, pedig már lehetetlen lesz igazságot tenni. HarmoNet tipp: ne hagyd, hogy kezelhetetlenné váljon a helyzet! Próbáld meg a konfliktusokat tisztázni!

19 órája

Kedves és segítőkész vagy a munkahelyeden, és ez meghozza a pozitív hatásait! Jó hangulatot teremtesz, és a vidámság végre belopózhat a szürke hétköznapokba. Nem kell ehhez semmilyen varázslat, elég egy kedves gesztus, vagy megjegyzés. Ha Te vagy a főnök, akkor a kedvességedet beosztottaid túlzott engedékenységnek hihetik. Ügyelj, hogy jó hangulatod ellenére a kereteket tartani tudd! Ha hiányosságokat tapasztalsz, akkor a továbbiakban is tedd szóvá. Követeld meg a hibák kijavítását is! HarmoNet tipp: a jó hangulat még nem jelenti azt, hogy el lehet "lógni" a munkanapot!

19 órája

Érzelmi kérdésként kezeled a munkát, és munkatársaid személyét is. Lehet, hogy egyik-másik munkatársaddal egyáltalán nem vagy hajlandó együttműködni, hiszen ellenszenvesnek találod őket. Ebben az esetben minden követ megmozgatsz, hogy ne kelljen az illetővel egy levegőt szívnod. A napokban az objektivitás lesz számodra a legnagyobb tanítás. Ha emberekkel foglalkozol, akkor ne üzletfeled személye motiváljon az együttműködésre! Akkor is jól kell dolgoznod, ha ellenszenves emberek vesznek körül. HarmoNet tipp: a munka minőségét nem befolyásolhatják a személyes érzelmeid!

19 órája

Akaratos vagy, ami nem tesz jót a csapatmunkának, sőt teljesen elszigetelődhetsz. Nehezebben foglalod el a helyedet a közösségben, de azért megpróbálod kikerülni a konfliktusokat. Nagy előnyt jelent, hogy óriási energiatartalékokkal rendelkezel, két ember helyett vagy képes dolgozni. Cserébe az egyetlen kívánságod, hogy néhány napig hagyjanak békén a munkatársak. Sajnos szinte teljesen kivitelezhetetlen, hogy háborítatlanul dolgozz. Számolnod kell vele, hogy percenként megzavarnak, ami most nagyon megvisel. HarmoNet tipp: ne legyél morcos, ha megzavarnak! Fontos helyed van a közösségben!

19 órája

Nehezebben dolgozol együtt munkatársaiddal, mint máskor. Általában szereted, ha útmutatást kapsz, igényeled, hogy pontosan határozzák meg a feladataidat. A napokban más a helyzet, most bosszant, ha dirigálnak neked. Tiszteled a főnöködet, de amikor megfogalmazza a kritikáit, akkor könnyen keveredsz vele vitába. Ügyelj, hogy ne feszítsd túl a húrt, - ha háborúba kezdesz a feletteseddel, akkor egyértelmű, hogy Te leszel a vesztes. Fontos, hogy továbbra is elfogadd az utasításait. Mutasd meg, hogy hajlandó vagy együttműködni! HarmoNet tipp: túlságosan ragaszkodsz az elképzeléseidhez, és ez hátráltató tényező lehet.

19 órája

Ha feszült vagy, akkor nem válogatod meg a szavaidat, hanem "ami a szíveden, az a szádon" elvet követed. Most sem lesz ez másképpen, és leginkább a munkahelyeden vágysz rá, hogy jól megmondd a véleményedet. Figyelj, hogy ne mondj munkatársaidnak olyan szavakat, amelyeket megbánsz. Így elszigetelődsz a munkahelyi közösségben. Most erőszakosabb lehetsz főnököddel is, megtörténhet, hogy olyan előnyöket akarsz kicsikarni belőle, melyeket nem tud neked prezentálni. Meg kell értened Őt, - ne akarj háborút! HarmoNet tipp: ne várj el olyasmit a felettesedtől, amit nem tehet meg! Most ne elégedetlenkedj!

19 órája

Most minden azon múlik a munkahelyeden, hogy mennyire vagy megelégedve a fizetéseddel. Ha úgy érzed, hogy alulfizetnek, akkor közömbössé válhatsz, és egyáltalán nem is vagy hajlandó dolgozni. Lehet, hogy úgy teszel, mintha tennéd a dolgod, de ez csak a felszín, hiszen alig-alig haladsz a teendőkkel. Ha úgy látod, hogy semmi perspektívád nincs rá, hogy előre léphess, akkor megfordulhat a fejedben, hogy talán váltanod kellene, de ezzel érdemes várnod, amíg valóban olyan helyet találsz, ami tetszik. HarmoNet tipp: gondold át, hogy érdemes-e váltanod! Ez csak akkor lesz előnyös, ha valóban megéri!

19 órája

Feszült hangulat uralkodhat a munkahelyeden, de nem rajtad múlik, hogy rossz a légkör. Van valami ideges nyugtalanság a levegőben, szinte tapinthatóan vibrál az indulat. Munkatársaid egyre idegesebbnek tűnnek, és nagy valószínűséggel részed lesz olyan kritikában, ami rosszul érint. Ez még akkor is előfordulhat, ha kifogástalanul dolgozol. Nem érdemes felvenned a kesztyűt, hiszen akkor megállíthatatlanul tombol majd a veszekedés. Inkább tegyél úgy, mintha észre sem vennéd az epés megjegyzéseket. HarmoNet tipp: néha az a jó, ha bele sem mész a vitába! Ha már belebonyolódtál a veszekedésbe, akkor késő!

19 órája

Lerí rólad, hogy egyáltalán nincs kedved bemenni a munkahelyedre, sőt semmi kedved nem lesz a munkatársaidhoz sem. Tehernek érzed a munkát, fáradt lehetsz, de nem találsz alkalmat a pihenésre. Ügyelned kellene rá, hogy ne vállald túl magad, csak annyi teendőt zsúfolj bele a napodba, amennyit valóban meg tudsz oldani! Jószívű vagy, de semmi szükség rá, hogy még a munkatársaid feladatait is Te végezd el. Némileg figyelmetlenebbé válsz, és ez már önmagában sem tesz jót a munkádnak! HarmoNet tipp: ha hibázol, akkor felesleges bűntudatot érezned! Ettől még nagyon jó munkaerő lehetsz!

19 órája

Most Te lehetsz a csapat lelke a munkahelyeden, remekül összefogod a társaságot. Arra is hajlandó vagy, hogy megszervezd a közös munkát, és ami még fontosabb, a többiek is elfogadnak vezetőjüknek. A plusz teendők sem igazán zavarnak, van energiád bőven, - talán még arra is, hogy egy kicsit besegíts a többieknek. Valóban felpezsdülhet az életed, ne ijedj meg, ha egy-egy napod nagyon zsúfolt lesz, - bőven bírod erővel és kitartással. Figyelj oda, hogy ne hagyd magad teljesen kizsákmányolni. HarmoNet tipp: ha észrevesznek, hogy kihasználnak, akkor azonnal húzd meg a határt!

19 órája

Semmi másra nem marad időd a napokban, csak arra, hogy a munkáddal és a munkahelyi kapcsolataiddal foglalkozz. A körülmények kényszerítik ezt ki, - nagyon fontos teendőkön dolgozol. Energiád még lenne is a rengeteg teendőre, ám az már jobban zavar, hogy a legszemélyesebb igényeidet sem tudod kielégíteni. Amikor azt veszed észre, hogy alig látod a családodat, akkor elgondolkodsz. Ez átmenetileg elfogadató lehet, de hosszú távon mindenképpen rossz irányba viszi az életedet. Teremtsd meg az egyensúlyt! HarmoNet tipp: fontos, hogy megtaláld az egyensúlyt a munka és a magánélet között!

19 órája

A hatékonyság fontos lesz a napokban, nagy hangsúlyt fektetsz rá, hogy a munkahelyi csapatban valóban megtaláld a helyedet. Végre hajlandó vagy elfogadni, hogy igazán csak akkor haladsz a feladatokkal, ha másokkal szorosan együtt dolgozol. Ha végiggondolod, hogy miben vagy a legjobb, akkor megtalálhatod a legtesthezállóbb feladatokat. Ennek eredményeképpen sokkal jobb hangulat, harmonikusabb légkör alakulhat ki a munkahelyeden. A sok munka kissé leterhelhet, hiszen sok kis apróságot kell elintézned. HarmoNet tipp: ha rendkívül sok a teendőd, akkor érdemes ütemtervet készítened!

19 órája