Trendtollnokok

Szeretnél minél több ember megszólítani az írásaiddal? Örülnél, ha szövegeiddel még több embert tudnál a terméked vásárlására buzdítani? Esetleg most bontogatod újságírói szárnyaidat? Legyél te is trendtollnok, aki nem követi az irányzatokat, hanem maga diktálja a trendet. Segítünk, hogy megtaláld az utad írói kvalitásod kibontakoztatásához, és támogatunk abban, hogy egyedi írásaiddal megtaláld a célközönségedet.

Szegedi Juli

Pályámat a Magyar Televízióban kezdtem, majd a Magyar Rádió Napközben című élő magazinműsoránál folytattam. Közben folyamatosan írtam, cikkeim az IPM és a Cash Flow magazinban jelentek meg. Négy évvel ezelőtt lettem a HR Portal újságírója, majd főszerkesztője, így újra az írás lett a fő tevékenységem. Naponta több tucat szöveg fordul meg a kezeim között, sok közülük a portálunkon landol. Az olvasottsági adatokat folyamatosan látom, és több éves főszerkesztői tapasztalatomnak köszönhetően már tudom, hogy miért kattintanak egy adott címre, és mitől lesz olvasott, és jól megírt egy cikk. A workshopon ezekben a kérdésekben tudok majd leginkább a segítségedre lenni.

our priorties
our priorties

Viniczai Andi

Húsz éve foglalkozom emberekkel és írással. A szakma alapjait a Magyar Televízióban sajátítottam el, majd tanítottam, sajtófőnökként dolgoztam, tréningeket tartottam, és jó ideje az írásból (is) élek. Publikáltam a Nők Lapjában, a Nők Lapja Évszakokban, Gentleman magazinban, a Hamu és Gyémántban, de jelent meg írásom az Évában és a Manager magazinban is. Webes felületeken is találkozhattál a nevemmel, a csaladhalo.hu, NLcafe, wellnescafe és a HR Portal oldalain. Újságíróként mindig is az foglalkoztatott, hogyan lehet egy adatoktól hemzsegő, száraz, szakmai témát megírni úgy, hogy az minél érdekesebb legyen. Hiszek abban, hogy mindenkiből elő lehet csalogatni azt az alkotói kreativitást, ami segít az írásait is egyedivé tenni.

Mit nyújt ez a workshop?

Kreatív írás tréningekkel Dunát lehet rekeszteni, ezért mi egy olyan kiscsoportos (maximum 6 fős), egyedi workshopot állítottunk össze, ami az alapok elsajátításán túl, személyre szabott tanácsokat és ötleteket is kínál a résztvevőknek, kinek-kinek a saját céljai szerint.

A workshopon először is végigvezetünk az írás kreatív szakaszain. Megtanulhatod, hogyan készítheted elő úgy az írásaidat, hogy az tényleg a célközönségedhez szóljon. Gyakorlati feladatokkal tekintjük át az írás fázisait, és ötleteket adunk arra vonatkozólag is, mit tehetsz, ha elhagy a múzsa. Végül vállaljuk azt, hogy a workshop végeztével sem engedjük a kezed, hanem egy, a tréning után született írásodat kielemezzük, és segítünk abban, hogy az még hatékonyabban szóljon a célcsoportodhoz.

our priorties

És miért tanítunk írni, ha ezzel akár a mi kenyerünket is elvehetik a tanítványaink? Mert azt valljuk, hogy írni jó, és remek szövegeket olvasni is jó. Ellenben rossz cikkeket olvasni, maga a gyötrelem. Rengeteg szöveg megy át a kezünkön nap mint nap, jók, kevésbé jók, és még kevésbé jók. Napról napra egyre többen publikálnak, és ontják magukból az írásokat, de csak elenyésző hányaduk jut el igazi olvasóközönséghez. És persze rengetegen vannak azok is, akik nem merik papírra vetni a gondolataikat. Az írás „tudománya” érdekes és vonzó, mi is azt vettük észre, ha egy új társaságban szóba kerül a szakmánk, szinte mindig van valaki, aki segítséget kér, miként tudna jobb szöveget írni, vagy hatékonyabban megszólítani a célközönségét. Mi pedig szívesen mesélünk a hivatásunkról. Ráadásul azt tapasztaltuk, hogy volt, akinek néhány ötlet és javaslat is elég volt, és javulni kezdtek az írásai. Hogy miért? Mert gyakorlati és praktikus tanácsot adtunk. Mindketten coachok is vagyunk, az a munkánk, hogy támogatásunkkal ügyfeleink átlépjék saját addigi határaikat, a maguknak felállított korlátaikat, és túllépjenek az elakadásaikon. Ezért döntöttünk úgy, hogy összeszedjük és rendszerbe illesztjük gyakorlati tippjeinket, javaslatainkat, és azokat a gyorsan elsajátítható alapkészségeket, melyek alapján bárki képes koherens és vonzó szöveget alkotni. Ezen a workshopon nincs ködösítés és nincsenek fellengzős szavak. Gyakorlatban hasznosítható, konkrét tudással távozik mindenki, aki eljön az egy napos kreatív írás tréningünkre.

Kiknek ajánljuk?

A workshopot főleg azok számára ajánljuk, akik még keresik a saját hangjukat, vagy bizonytalanok abban, hogyan szólítsák meg hatékonyan a célközönségüket. Így hasznos lehet cégvezetőknek, menedzsereknek, szolgáltatóknak és online tartalomkészítőknek is. És természetesen várjuk azokat is, akik eddig csak a maguknak, vagy maximum a fióknak írtak.

Mennyibe kerül?

A workshop ára 60.000 Ft+Áfa. Ez tartalmazza az egész napos tréning díját, és a nap során használt eszközöket. Az ár magában foglalja a korlátlan ásványvíz, kávé, tea fogyasztást, illetve az ebédszünetben szendvicseket.

Jelentkezés

A workshopra jelentkezni erre a linkre kattintva lehet, a meghirdetett időpontokról Facebook-oldalunkon tájékozódhatsz. Ha van olyan kérdésed, amire nem találod itt a választ, ne habozz, írj nekünk a julia.szegedi@hrportal.hu címre.