Esemény bemutatása

A nők és a mentoring

"Csak egy nő sikere segíthet hozzá egy másik nőt a sikerhez."(Gloria Vanderbilt)

A HRPortal.hu és a Babér szervezésében

Időpont: 2019. 05. 08. (szerda) 09:00 – 14:00

Helyszín: "LA Vida" Rendezvényház, 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6.

A nők nagy utat tettek meg az elmúlt néhány évtizedben munkakörülményeik javítása terén – és még mindig nagy út áll előttük.

A javuló tendenciák ellenére továbbra is szűk gazdasági margók közé szorulnak: sok esetben nem férnek hozzá a vezetői pozíciókhoz, szakmai hálózatokhoz, valamint nem kapnak megfelelő támogatást és függetlenséget céljaikhoz.

A tapasztaltabb női szakemberek karrierjük során számos nemi kérdéssel találkozhatnak, de mégis vannak közöttük sokan, akik sikerrel veszik az akadályokat, és jutnak fel a vállalati rangsor tetejére.

Ezek a nők, akik ma vezetői pozíciókban dolgoznak, adhatnak útmutatást azoknak a fiatal nőknek, akik ma állnak a startvonalon. Közülük vannak, akik természetes úton találják meg cégen belül mentoraikat, de nem mindenki ilyen szerencsés. Egy jól felépített mentorprogram létrehozása és kialakítása viszont minden női munkatársnak lehetőséget ad a növekedéshez, és egy olyan értékes szakmai hálózat alapját teszi le, amely végső soron minden szervezeten belüli nő és maga a vállalat számára is hasznos.

A cégeknek ideje felismerniük, mennyire fontos megteremteni az esélyegyenlőség feltételeit, segíteni a nőket a szakmai kiteljesedésben, az önbizalmuk növelésében, valamint adott esetben támogatni őket a magánélet és a karrier ellentéteinek feloldásában. Mert a mai munkaerőpiaci környezetben elkerülhetetlen egy cég életben maradásához és eredményeinek javításához, hogy megtartsa és motiválja munkavállalóit.

Konferenciánkon több oldalról járjuk körbe a nők munkahelyi mentorálásának témakörét, és többek között olyan cégek képviselőit is felkértük előadásra, ahol már létezik női mentorprogram, és a gyakorlaton keresztül tudják bemutatni a program eredményeit.

Előadások:

Kérdések és dilemmák egy női mentoring program körül
Pach Gabriella, tehetségfejlesztő és HR-szakértő, Drosius Consulting Kft.
Mik azok a kérdések, amiket érdemes feltenni, mielőtt belevágunk egy női mentoring programba? Pach Gabriella 360°-ban járja körbe ezeket mind a mentor, a mentee és a program szponzor oldaláról is. A kérdésekre adott válaszok természetesen nagy mértékben függhetnek az adott körülményektől, átgondolásuk viszont mindenképpen segít tudatosan felkészülni az ilyen jellegű projektekre.


Az uterus helye a szervezeti ábrán
Ráskó Eszter, munka- és szervezetpszichológus, HR Manager, a Dumaszínház társulatának egyetlen női tagja.
Tudunk-e vagy kell-e egyáltalán különbséget tenni férfiak és nők között szakmai együttműködés esetén? Mitől lesz egy vállalkozás sikeres, egy munkavállaló hatékony és egy vezető hiteles? Mihez kezdjünk a „nemekkel”? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre keressük a válaszokat Ráskó Eszter HR Manager segítségével.


Karrier és család – állandó kihívás egy állandóan változó világban
Schell Gergely, tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta
A család és a magánélet egyensúlyának megteremtése izgalmas kihívást jelent a jelenkori ember számára. Akármilyen életformában és családmodellben élünk, újra és újra meg kell adnunk a magunk válaszait erre a kihívásra. Mit tehetünk mi, dolgozó nők és férfiak azért, hogy azt mondhassuk, elég jó életünk van?


Vállalaton belüli vagy vállalatok közötti mentorálás?
Kerekasztal-beszélgetés: Dancsné Engler Bernadett / Budapest Bank, Dintsér Andrea / YourStory.hu, Müller Diána / Telenor, Fodor Ágnes / Business Women’s Network, Moderátor: Márton-Koczó Ildikó
Mikor melyik modell működik?


Üvegplafon vagy üvegszikla?
Bőhm Kornél, kommunikációs szakértő
Egyes felmérések szerint a nők könnyebben kerülnek a felsővezetői székbe olyankor, amikor a szervezetnek éppen nem megy olyan jól a szekere. Viharos vizeken kormányozni még nagyobb felelősség, mint békeidőben. Hogyan lehet támogatni, segíteni a női vezetőket a helytállásban?


Munkahelyi mentorálás a gyakorlatban
Fazekas Éva, álláskeresési tanácsadó, a JobAngel blog írója
Egyes felmérések szerint a nők könnyebben kerülnek a felsővezetői székbe olyankor, amikor a szervezetnek éppen nem megy olyan jól a szekere. Viharos vizeken kormányozni még nagyobb felelősség, mint békeidőben. Hogyan lehet támogatni, segíteni a női vezetőket a helytállásban? Magyarországon a munkahelyi mentori gyakorlat is épp a helyét keresi, alig alakították ki néhány cégnél, máris megjelent egy újabb kérdés: egyes munkavállalói csoportok mentorálása miben különbözik? Miért kell egy kolléganőt másképp mentorálni, mint egy férfit? Emellett mégis hogyan valósulhat meg az egyenlő bánásmód követelménye? Mik az ismérvei egy jó munkahelyi mentornak, és mit tehet a munkahely azért, hogy a mentorprogramja sikeres legyen?


Nagy álmok és apró lépések: a nők vezetővé válásának támogatása
Nagy Beáta, szociológus, tanár, Budapesti Corvinus Egyetem
A nők vezetővé válásának támogatása kiemelt egyéni, vállalati es társadalmi céllá vált az elmúlt években. Miközben egyetértés van a társadalmi változás szükségességének megfogalmazásában, a "think manager – think male" állapot megváltoztatásában, koránt sincs ilyen konszenzus az okok és a megoldások megnevezésében. Az előadás áttekinti, milyen (szervezeti) apró lepések hozhatnak változást az egyenlőtlenség lerontásában.


Mentoring és karrier az IBM-nél
Szalay Péter, Chief Operating Officer, IBM Hungary
Az IBM-nél már évekkel ezelőtt meghonosodott a coaching szemléletű vezetés és a korábban üvegplafonba ütköző csoportok tagjai is meghatározó szerephez jutnak. Működik a mentoring, folyamatos hangsúlyt kap a készségfejlesztés és a „nyitott ajtó” vezetői szemlélet. A gyakorlatra épülő előadás során nemzetközi példákat ismerhetünk meg, kitérve arra is, hogy a különböző kulturális közegekben hogyan nyúlunk hozzá a női mentoring témájához, hogyan érdemes segíteni a nők érvényesülését, és hogyan valósul meg a női vezetővé válás az IBM-nél.


A feje tetejére állított mentoring: Reverse Mentoring
Komócsin Laura PCC, Senior Executive Coach, Business Coach Kft. ügyvezető és Kulcu-Gusztafik Anita, Business Coach, a Reverse mentoring projekt vezetője
A reverse vagy fordított mentoring során a mentor szerepben nem a sok éves szakmai és élettapasztalattal rendelkező személy áll, hanem az kezdő, legtöbb esetben fiatal kolléga jelenik meg, aki új szemléletet és modern tudást hoz a mentoring kapcsolatba. A Business Coach Kft. kutatásából kiderül, hogyan néz ki a magyar piac nyitottsága egy ilyen típusú fejlődési lehetőség bevezetésére. Az előadás során megosztják velünk kutatásuk eredményeit, betekintést nyújtanak nemzetközi esettanulmányokba is, és megtudhatjuk, miért lehet a reverse mentoring a jövő egyik leghatékonyabb cégen belüli tudásmegosztó, -fejlesztő és elköteleződést elősegítő eszköze.


Előadók

.img-responsive
tehetségfejlesztő és HR-szakértő, Drosius Consulting Kft.
.img-responsive
Munka- és szervezetpszichológus, HR Manager, a Dumaszínház társulatának egyetlen női tagja.
.img-responsive
tanácsadó szakpszichológus, pár- és családterapeuta
kommunikációs szakértő
.img-responsive
álláskeresési tanácsadó, a JobAngel blog írója
.img-responsive
szociológus, tanár, Budapesti Corvinus Egyetem
.img-responsive
Chief Operating Officer, IBM Hungary.
.img-responsive
Business Women’s Network
.img-responsive
mikrovállalati üzletág-vezető, Budapest Bank
.img-responsive
executive és team coach, tréner, az okvagyok.hu alapítója
.img-responsive
PCC, Senior Executive Coach, Business Coach Kft. ügyvezető
.img-responsive
Business Coach, a Reverse mentoring projekt vezető

Jelentkezés

Jelentkezzen A Nők és a Mentoring Konferenciánkra!

Az első 25 regisztrálónak Bőhm Kornél: Sem megerősíteni, sem cáfolni... című könyvét adjuk ajándékba. • A díj tartalmazza a napközbeni finomságokat, frissítőket.

Részvételi díjak:

Early bird 2019. április 2-ig 22.900 Ft + ÁFA / fő
Normál 2019. április 3-tól 32.900 Ft + ÁFA / fő
A díj tartalmazza a napközbeni finomságokat, frissítőket.

Online jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk. Ezt követően átutalásos, ELEKTRONIKUS számlát küldünk a részvételi díjról, melyet kérünk 8 munkanapon belül - de legkésőbb a rendezvény napjáig - kiegyenlíteni. Az online regisztráció megrendelésnek minősül. Amennyiben a számlát postai úton kérik, az üzenet részben kérjük ezt feltüntetni.

A rendezvényen a részvétel feltétele a részvételi díj előzetes kiegyenlítése. Lemondást a részvételi díj teljes visszafizetése mellett a rendezvény napja előtti 5. munkanapon 12 óráig - KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN a [email protected] címre - fogadunk el. Az ezutáni lemondások esetében a részvétel átruházható, de a teljes díjat ki kell fizetni. Telefonos vagy egyéb szóbeli lemondásokat nem áll módunkban elfogadni.

A lemondási határidő utáni regisztráció esetén lemondásra nincs lehetőség.

Elérhetőségek

  • Időpont: 2019. 05. 08. (szerda) 09:00 – 14:00
  • LA Vida Rendezvényház, 1138 Budapest, Dunavirág u. 2-6.
  • [email protected]
  • https://www.hrportal.hu/baber-2019

Jelentkezzen programunkra!