Esemény bemutatása

Foglalkoztatás 3.0 Konferencia - 2023

Időpont: 2023. május 10. 9:00 - Novotel Budapest City & Budapest Congress Center

Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé!

Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni?
A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll.

Kiknek szól?
Azoknak a közép- és nagyvállalatoknak, akik már foglalkoztatnak harmadik országbeli munkavállalókat, vagy még csak tervezik a jövőben.ELŐADÁSOK:

A munkaerő-migráció előnyei és hátrányai, szabályozandó területei - ASANBAEV Almazbek Zholchuevich
A munkaerő-migráció a munkaerőpiac egyik legaktuálisabb kérdése. Ez a folyamat lehet önkéntes vagy kényszerű, ideiglenes vagy végleges, de mindenképp számos kérdést felvet. Ráadásul a munkaerő-vándorlást a gazdasági tényezőkön túl politikai és társadalmi tényezők is befolyásolhatják, miközben a folyamat munkaerőpiacra gyakorolt hatása is lehet pozitív vagy épp negatív is. Pozitívum, hogy a munkaerő-migráció hozzájárulhat a készségbeli hiányosságok pótlásához, a gazdasági növekedés fellendítéséhez. Lehetőséget teremthet a munkavállalók számára életszínvonaluk javítására és értékes munkatapasztalat megszerzésére. Ugyanakkor negatívum, hogy a munkaerő-migráció hozzájárulhat a munkavállalók kizsákmányolásához, társadalmi feszültségeket teremthet és a helyi munkavállalók elköltözéséhez vezethet. Ezt az összetett kérdést körültekintően szükséges kezelni és szabályozni, hogy a folyamat minden szereplője számára előnyös legyen.

Harmadik állambeliek foglalkoztatásával kapcsolatos adózási kérdések - dr. Asztalos Zsuzsanna
A Magyarországon foglalkoztatott harmadik állambeli munkavállalók adó- és járulékkötelezettségével kapcsolatos alapvető tudnivalók, a digitális nomádokkal kapcsolatos szabályok

Makrogazdasági kilátások a munkaerőpiac tükrében - Becsey Zsolt
A Magyarországra igén váró stagflációs környezet egyértelműen érinti a munkaerőpiacot is, habár a korábbi válságokhoz képest kisebb mértékben. Mi változott meg? Hol van még munkaerő-tartalék? Az előadás ezeket a mindannyiunk életét foglalkoztató kérdéseket fogja körüljárni.

Az Mt. munka és magánélet egyensúlyát támogatói változásai – munkáltatói kihívások - dr. Kovács Szabolcs
A munka törvénykönyve (Mt.) 2023. január 1-jei változásai jelentős többlet jogosultságokkal ruházták fel a munkavállalókat. Széles körben lehetőséget kaptak a munkavállalók a munkaszerződésük módosításának kezdeményezésére, amely kezdeményezést a munkáltató sok esetben csak igen szigorú indokolási kötelezettség és szoros eljárási határidők mellett jogosult elutasítani. Szigorodtak az éjszakai munkavégzés elrendelésének feltételei: 10 év alatti gyermeket nevelő anya vagy ilyen gyermeket egyedül nevelő munkavállaló számára éjszakai munka csak hozzájárulásával rendelhető el. A cél üdvözlendő: segítse a munkavállalók – különösen a kigyermeket nevelők – munka-magánélet közötti egyensúlyának megteremtését. Vajon milyen kihívásokat tartogat ez a munkáltatók számára, mire érdemes figyelemmel lennie?

Adózási iránytű a harmadik állambeliek foglalkoztatásához - Honyek Péter
Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás jogilag is? Mikortól kezdhető meg szabályszerűen a munkavégzés? Milyen adókedvezményekre jogosultak ezen munkavállalók? Milyen egyéb juttatásokban gondolkodhatunk az alkalmazásuk esetén? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket jár körül előadásában Honyek Péter, a PwC Magyarország adótanácsadási üzletágának igazgatója.

Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? - kerekasztal-beszélgetés a vállalati tapasztalatokról - Mécs Márk / Hortobágyi Csaba / Ottó Csaba / Karácsony Zoltán - Honyek Péter
Milyen területeken oldják meg leginkább a munkaerő-problémát a harmadik országbeli munkavállók? Honnan érkeznek általában, és miért épp onnan? Hogyan készüljünk fel a fogadásukra? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a külföldi toborzás adminisztrációja, jogszerű elindítása? Hogyan érdemes kommunikálni a cégen belül azt, hogy hamarosan külföldiek is érkeznek? Ilyen és ehhez hasonló kérdéseket vet fel Karácsony Zoltán (újságíró, HR Portal) a kerekasztal vendégeinek. A beszélgetésen rész vesz Mécs Márk (HR vezető, ALPINE), Hortobágyi Csaba (ügyvezető igazgató, FEHRER Hungária) és Ottó Csaba (ügyvezető igazgató, Man at Work Kft.), megosztva a gyakorlati tapasztalatokat, a bevált módszereket, folyamatokat.

Előadók

.img-responsive
Kirgizisztán - Konzul, Budapest
.img-responsive
ügyvezető igazgató, FEHRER Hungária

Jelentkezés

Jelentkezzen a Foglalkoztatás 3.0 Konferenciánkra!

Részvételi díjak:

Earlybird jegyek 2023.04.07-ig: 49 000 Ft + Áfa / fő
Teljesárú jegy 2023.04.08-tól: 69 000 Ft + Áfa / fő
A díj tartalmazza az ebédet és a napközbeni finomságokat, frissítőket.

Online jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk. Ezt követően átutalásos számlát küldünk a részvételi díjról, melyet kérünk 8 munkanapon belül - de legkésőbb a rendezvény napjáig - kiegyenlíteni. Az online regisztráció megrendelésnek minősül.

A rendezvényen a részvétel feltétele a részvételi díj előzetes kiegyenlítése. Lemondást a részvételi díj teljes visszafizetése mellett a rendezvény napja előtti 5. munkanapon 12 óráig - KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN az [email protected] címre - fogadunk el. Az ezutáni lemondások esetében a részvétel átruházható, de a teljes díjat ki kell fizetni. Telefonos vagy egyéb szóbeli lemondásokat nem áll módunkban elfogadni.

A lemondási határidő utáni regisztráció esetén lemondásra nincs lehetőség.

Elérhetőségek

  • Időpont: 2023. május 10. 9:00
  • Novotel Budapest City & Budapest Congress Center - 1123 Budapest Alkotás u. 63-67.
  • [email protected]
  • www.hrportal.hu/foglalkoztatas-3-2023/
>

Jelentkezzen programunkra!