Program

A SZEMLÉLETVÁLTÁS elkerülhetetlen.

Robbanásszerű fejlődésen megyünk keresztül. Naponta kapkodjuk a fejünket az újításokon, próbáljuk feldolgozni az évente duplázódó információ mennyiséget, kezelni a változó gazdasági tendenciákat, helytállni a lassan öt generációt foglalkoztató munka világában. Ez valóban egy VUCA világ – illékony (volatile), bizonytalan (uncertain), összetett (complex) és többértelmű (ambiguous). Ma már a múlt tudása és tapasztalata nem visz közelebb a jövőhöz. Személetváltásra van szükségünk, mely által megtanulhatunk jól reagálni a váratlan kihívásokra.

A harmadik HR PIKNIK-en ezért "több sebességben" is SZEMLÉLET VÁLTUNK.

Szó lesz arról, hogy mi mondatja azt velünk: “ez nekem nem fog menni” és hogyan juthatunk el oda, hogy azt mondjuk: “ez még nem megy, de egyszer majd fog”. Azaz a RÖGZÜLT, illetve NÖVEKVŐ SZEMLÉLETRŐL Kiss Péter (Restart), Pach Gabriella (Talent-developer)

Szó lesz a szükségszerű SZEMLÉLETVÁLTÁSRÓL a SZERVEZETFEJLESZTÉSBEN. Egy kerekasztal keretében megkérdezzük a vállalati oldalt hogy mire van szükségük és milyen tendenciákat látnak, valamint a tanácsadói oldalt, hogy hogyan tudnak egyedi módszerekkel ebben partnerek lenni. Friedl Zsuzsanna (Microsoft, HR Igazgató), Karl Anikó (Mol- Training and Competency Development Manager), Sárvári György (Bardo Consulting), Molnár Erika (Szereprulett)

Szó lesz arról, hogy kommunikáljunk érthetően a felgyorsult világban, ahol a rengeteg csatorna, és a generációs különbségek sem könnyítik helyzetünket. Prof. Kepes András (TRIPLAcoaching és Budapesti Metropolitan Egyetem)

Szó lesz arról, hogy milyen szemlélettel forduljanak egymáshoz a különböző Generációk. Tari Annamária, pszichoanalitikus, több sikerkönyv szerzője az Y, Z generációkról, a generációs együttműködésről.

Szó lesz arról, hogyan érhetünk el fenntartható sikert és jókedvet a munkahelyen. Mindezt MÁS SZEMLÉLETTEL, a dobozon kívülről, megismerve például azt, hogy miért fontos cégépítő alapelv a "két pizza" stratégia, és milyen titkot rejt a fehérre festett padló. Szalay Ádám (Sikerkód)

Valamint lesz két workshop is délután: egy a NÖVEKVŐ SZEMLÉLETRŐL, egy a SIKERKÓDRÓL,

Előadók

.img-responsive
TRIPLAcoaching és Budapesti Metropolitan Egyetem.
Sokan sikeres tévéműsorai és könyvei alapján emlékeznek rá, alapító dékánja a Budapesti Metropolitan Egyetem Kommunikációs és Művészeti Karának, kommunikációs tréningeket tart, és Dettai Máriával és Imre Tóvári Zsuzsával alapítója a T R I P L A coaching-nak.
.img-responsive
Sikerkód
Motivációs tréner, coach és kommunikációs szakember. A TV2 egykori Naplójának főszerkesztő-riportereként húsz évnyi, frontvonalbeli médiatapasztalattal érkezett a személyiségfejlesztésbe. Ma már számos, értékesítéssel foglalkozó nagyvállalat állandó trénere; programjával, a Sikerkóddal az a legfontosabb célja, hogy örömöt vigyen a munkába.
.img-responsive
Szereprulett
2004-ben alapította a Szereprulettet, amelynek keretein belül gender-érzékeny csoportterápiás módszertan kidolgozására és alkalmazására fókuszál. Egyik lábával az üzleti-tanácsadó szektorban, a másikkal pedig az önismereti szakmában áll, ezért alapos rálátással és megértéssel rendelkezik a vállalati szereplőket érintő egyéni és csoportos kihívásokkal kapcsolatban.
RESTART alapító, volt médiaszakember (Tv2 csoport programigazgató)
Kiss Péter összesen 10 évig volt felsővezető a médiában, mielőtt megalapította a RESTARTOT! Szinte végig kreatív területen, kreatív emberek vezetésével foglalkozott, akkor és most is azt tartotta legfontosabb feladatának, hogy bevonva az embereket megmutassa, lehet kreatívan, alkotóan élni, és ez a jó érzésen túl anyagilag is nagyon profitábilis egyéni és cég szinten is.
.img-responsive
Talent-developer
Végzettsége szerint jogi szakokleveles közgazdász és coach. HR és vezetői tapasztalatot olyan multinacionális vállalatoknál szerzett, mint a Tesco, British American Tobacco, Xerox, Syngenta és GE Lighting. Közel 20 éve dolgozik emberekkel HR szakemberként és vezetőként, közben folyamatosan fejlesztve saját magát és azokat akikkel együtt dolgozik. A tehetség fejlesztés nem csak hivatás számára, hanem szenvedély is egyben.
.img-responsive
A Microsoft HR igazgatója. A cég jelenleg globális SZEMLÉLETVÁLTÁSban van, Zsuzsa ezt Magyarországon támogatja egy önálló, belső programmal.
.img-responsive
Mol-Training and Competency Development Manager
Magyarország legnagyobb cégének képzési-, és kompetencia fejlesztő vezetőjeként folyamatosan új programokat keresnek, támogatják az innovatív szervezetfejlesztési megoldásokat.
.img-responsive
Szakmai pályafutását az ING Biztosítónál kezdte, majd a SIGNAL Biztosítónál termékmenedzseri munkakörben tevékenykedett. 2007-ben váltott az Aegon Közép-kelet európai szervezetébe, ahol akvizíciós és zöldmezős projektekért volt felelős, elsősorban Romániában és Törökországban; továbbá összefogta a nemzetközi értékesítési kapcsolatokat, és felügyelte a régiós stratégiai értékesítési kezdeményezéseket. 2011-től az Aegon Magyarország új értékesítési és ügyfél-kiszolgálási csatornájának, a Prémium Üzletágnak a vezetője.
.img-responsive
Bardo Consulting
Hazánk egyik meghatározó coach tanácsadója. Itthon és külföldön dolgozik és tanít a coaching, team-coaching területén. Négy könyve jelent meg, melyek közül a "Belső harcos útja, Coaching kézikönyv" sokáig piacvezető volt az üzleti könyvek között.
.img-responsive
A SPARKLE SELF COACHING GLOBAL CSR PROGRAM ötletgazdája és nagykövete. Az International Coach Federation magyar tagozatának alapító-elnöke. Kollegájával, Benedek Nikolettával közösen alkották meg az első magyar coaching modellt, a DIADAL-t.
.img-responsive
klinikai szakpszichológus, pszichoterapeuta, pszichoanalitikus.
Több éve rendszeresen foglalkozik a fogyasztói társadalom hatásaival, a média és az emberi tényezők összefüggéseivel, a társadalmi változások egyénekre ható vonásaival. Több könyvet írt az X, Y, Z generációkról, legfrissebb kötete a 2015. decemberében megjelent Generációk online, az online tér és az emberi kapcsolatok változásait vizsgálja. Y generációs rovata rendszeresen hallható az MR2 Kultúrfitnesz műsorában.

Jelentkezés

Jelentkezzen a HR Piknikre!

A RESTART ÉS A HRPORTAL BEMUTATJA: HRPIKNIK 2016

A workshop díja: Earlybird március 15-ig 17 900 Ft + áfa/ fő.
Március 15 után 22 900 Ft + áfa/fő
A díj tartalmazza az ebédet és a napközbeni finomságokat, frissítőket.

Online jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk. Amennyiben a visszaigazoló levélben rákattint az aktiváló linkre, azzal elfogadja az adatok helyességét. Ezt követően a jóváhagyott adatok alapján átutalásos számlát küldünk a részvételi díjról, melyet kérünk a regisztráció visszaigazolásától számított 8 munkanapon belül - de legkésőbb a rendezvény napjáig - kiegyenlíteni. Az online regisztráció megrendelésnek minősül.

A rendezvényen a részvétel feltétele a részvételi díj előzetes kiegyenlítése. Lemondást a részvételi díj teljes visszafizetése mellett a rendezvény napja előtti 5. munkanapon 12 óráig - KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN a info@hrportal.hu címre - fogadunk el. Az ezutáni lemondások esetében a részvétel átruházható, de a teljes díjat ki kell fizetni. Telefonos vagy egyéb szóbeli lemondásokat nem áll módunkban elfogadni.

A lemondási határidő utáni regisztráció esetén lemondásra nincs lehetőség.

Elérhetőségek

  • Időpont: 2016. május 10. 9:00
  • 1095 Budapest Komor Marcell u. 1.
  • info@hrportal.hu
  • www.hrportal.hu/hrpiknik_2016_tavasz/

Jelentkezzen programunkra!