Program

Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében - mindenkit érint!

Időpont: 2022. november 9. szerda 9:00

MagNet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98

Jelentős munkaügyi adminisztratív feladat ősz elején - két irányelv átültetésével módosul a munka törvénykönyve.

A két érintett irányelvet hivatalosan 2022. augusztus elején kellene átültetni a magyar jogba, de ez várhatóan csak kora ősszel történik meg.

Az irányelvek alapján módosított magyar munkajogi szabályozásnak való megfelelés adminisztratív terhei várhatóan jelentősek lesznek.

Az Európai Unióban alkalmazandó átlátható és kiszámítható munkafeltételekről szóló 2019/1152-es irányelvvel összefüggésben fel kell hívni a figyelmet a munkáltató által nyújtandó tájékoztatás részletesebb tartalmára. Ezen túlmenően jelentősen bővül a külföldi foglalkoztatás esetén nyújtandó tájékoztatás tartalma is, továbbá a tájékoztatás nyújtásának határideje is lerövidül. A próbaidő és a másodállás létesítésének feltételei is módosulnak, és a kötelező képzésre vonatkozó szabályok is pontosításra kerülnek.

A szülők és a gondozók vonatkozásában a munka és a magánélet közötti egyensúlyról szóló 2019/1158-as irányelv kiterjeszti a gyermekgondozással kapcsolatos távollétek körét.

A magyar átültető jogszabály előre láthatóan továbbá tartalmazni fog olyan szabályokat is, amelyek nem az irányelvek átvételéhez kapcsolódnak, természetesen ezeket is ismertetjük.

Jelentkezés

Új EU-s irányelvek a Munka Törvénykönyvében - mindenkit érint! - rendezvényre


Részvételi díjak:

Earlybird jegyek 2022.09.15-ig: 25 900 Ft + Áfa / fő
Teljesárú jegy 2022.09.16-től: 37 900 Ft + Áfa / fő

Online jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk. Ezt követően átutalásos, ELEKTRONIKUS számlát küldünk a részvételi díjról, melyet kérünk 8 munkanapon belül - de legkésőbb a rendezvény napjáig - kiegyenlíteni. Az online regisztráció megrendelésnek minősül. Amennyiben a számlát postai úton kérik, az üzenet részben kérjük ezt feltüntetni.

A rendezvényen a részvétel feltétele a részvételi díj előzetes kiegyenlítése. Lemondást a részvételi díj teljes visszafizetése mellett a rendezvény napja előtti 5. munkanapon 12 óráig - KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN a [email protected] címre - fogadunk el. Az ezutáni lemondások esetében a részvétel átruházható, de a teljes díjat ki kell fizetni. Telefonos vagy egyéb szóbeli lemondásokat nem áll módunkban elfogadni.

A lemondási határidő utáni regisztráció esetén lemondásra nincs lehetőség.

Elérhetőségek

    Időpont: 2022. november 9. 9:00-13:00

    Helyszín: MagNet Közösségi Ház, 1062 Budapest, Andrássy út 98
  • [email protected]
  • https://www.hrportal.hu/munkajog-2022/

Jelentkezzen programunkra!