Program

Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény - workshop a munkajog forró kérdéseiről HR-eseknek

Időpont: 2023. június 6. 9:00

myhive Átrium Park, 1134 Budapest, Váci út 45.

2023. április 11-én az Országgyűlés elfogadta a panaszokról, a közérdekű bejelentésekről, valamint a visszaélések bejelentésével összefüggő szabályokról szóló törvényjavaslatot.

A workshopon azt vennénk végig, hogy a hamarosan hatályba lépő új visszaélés-bejelentési (whistleblowing) törvény kit érint majd, és milyen teendői vannak a munkáltatóknak, hogy az új jogszabálynak megfeleljenek.

A workshop második felében azzal foglalkozunk, hogy az Európai Unió Bírósága 2023. márciusában egy magyar ügy kapcsán kimondta, hogy a heti és a napi pihenőidőt elkülönítve kell kiadni.

Ez a magyar „általános munkarend” alapulvételével azt jelenti, hogy a szombati és vasárnapi naptári napokra eső heti két pihenőnap előtt kell kiadni a 11 órás napi pihenőidőt, tehát péntek 13.00 óra után munka már nem végezhető.

Az előadás során átvesszük, hogy ez az ítélet milyen következményekkel jár a magyar munkáltatókra:

Van-e közvetlen hatálya az ítéletnek az üzleti szféra munkáltatóira?
Van-e közvetlen hatálya az állami szférára?
Fennállhatnak-e túlóraigények vagy egyéb munkavállalói igények (pl. sérelemdíj) a péntek délutáni munkavégzés kapcsán?
A jelenlegi jogszabályi környezetben milyen megoldásai vannak a helyzetnek?
Milyen jogalkotási lépések várhatóak? Ezek megoldást jelentenek-e a bírósági ítélet nyomán felmerült problémára?
Magyar, vagy általános európai problémáról van-e szó?
Milyen egyéb, nem várt következményekkel jár az ítélet – elég-e a magyar munka törvénykönyvét betartani, vagy azt az uniós joggal összhangban kell-e értelmezni?

Jelentkezés

Napi, heti pihenőidő és az új visszaélés-bejelentési törvény - workshop a munkajog forró kérdéseiről HR-eseknek - rendezvényre


Részvételi díjak:

Earlybird jegyek 2023.05.21-ig: 25 900 Ft + Áfa / fő
Teljesárú jegy 2023.05.22-től: 37 900 Ft + Áfa / fő

Online jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk. Ezt követően átutalásos, ELEKTRONIKUS számlát küldünk a részvételi díjról, melyet kérünk 8 munkanapon belül - de legkésőbb a rendezvény napjáig - kiegyenlíteni. Az online regisztráció megrendelésnek minősül. Amennyiben a számlát postai úton kérik, az üzenet részben kérjük ezt feltüntetni.

A rendezvényen a részvétel feltétele a részvételi díj előzetes kiegyenlítése. Lemondást a részvételi díj teljes visszafizetése mellett a rendezvény napja előtti 5. munkanapon 12 óráig - KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN a [email protected] címre - fogadunk el. Az ezutáni lemondások esetében a részvétel átruházható, de a teljes díjat ki kell fizetni. Telefonos vagy egyéb szóbeli lemondásokat nem áll módunkban elfogadni.

A lemondási határidő utáni regisztráció esetén lemondásra nincs lehetőség.

Elérhetőségek

    Időpont: 2023. június 6. 9:00-13:00

    Helyszín: myhive Átrium Park, 1134 Budapest, Váci út 45.
  • [email protected]
  • https://www.hrportal.hu/munkajog-2023/

Jelentkezzen programunkra!