Program

Tréning Kerekasztal Konferencia - 2018

Megtartás és fejlesztés a digitális korban - előadás ismertetők

Időpont: 2018 március 21. szerda Helyszín: MOMKult

Szekció workshopok

Szárnyalj, ne rohanj – Fejlesztés, belső motiváció, megtartás...
A globális, digitalizált világban állandó összpontosítás mellett azonnali a megfelelési kényszer. Ösztönös reakciónk a folyamatos rohanás, ami biztos recept a kiégéshez. Hogyan lehet egy ilyen környezetben fenntartani a lendületet önmagunkban és munkatársainkban, sikerélményekhez segíteni őket, egyengetni folyamatos fejlődésüket? Miként tudjuk őket csúcsteljesítményre sarkallni, miközben vonzó jelent és jövőképet biztosítunk a számukra? Műhelymunkánkban körüljárjuk, hogyan tudjuk fenntartani a fejlesztés-coacholás kultúráját, amiben szárnyalnak munkatársaink, mert begyújtottuk természetes, belső motivációjuk rakétáit.
Előadó: Czinege Andor, partner – Ad Sidera Csoport

Belső motiváció – Hogy is van ez manapság?
Hosszú távon azokra a munkatársakra számíthatunk, akik velünk akarnak dolgozni. Nem (csak) a pénz, munkakörülmények tartják nálunk, hanem valamilyen belülről jövő motiváció. Ez persze közhely, de mi is van mögötte... A munkatársak saját maguk felelősek a belső motivációjukért, ugyanakkor a vezetők sokat tehetnek ennek erősítése (és sajnos rombolása) érdekében. Műhelymunkánk azt járja körül, hogy mit és hogyan lehet tenni. Melyek azok a tényezők, amelyek megteremtik és/vagy felerősítik a belső motivációt, ezen keresztül erősítve a megtartást. Az egyik a fejlesztés, a fejlődés lehetősége, de van más is...
Előadó: Tormássy Krisztina, Vezető tanácsadó és tréner – Concordia

Zsákfaluból a metropoliszba – új nézőpont, stratégia és kompetenciák az értékes munkatársak megtartásáért
Mi, napjaink vállalatvezetői, középvezetői heteket ültünk könyvtárakban, diplomamunkánkhoz anyagot gyűjtöttünk, s közben álmodoztunk miként fogunk pozícióról pozícióra lépni egy híres nagyvállalat szervezetén belül. Ahogy sok szülő megtervezi gyermeke számára a karrierutat, ugyanúgy saját mintáinkat keressük a tehetséges munkavállalók lépéseiben, agilitásában, és ugyanúgy csalódunk, mikor más irányt választanak. Az elkötelező vezetés program lényege, hogy vezetőink képesek legyenek a munkaerőpiaci lehetőségek és munkavállalói preferenciák alapján reális helyzetértékelésre, update HR stratégia kialakítására, és új - komoly bátorságot igénylő – kompetenciák operatív alkalmazására.
Előadó: Stremeny Gábor, Üzletfejlesztési Igazgató – DEVELOR

Hidak a generációk közt
A szervezeteken belüli együttműködésben egyre nagyobb kihívásokat jelentenek a generációk közötti különbségek. Az eltérő világlátásából, életszemléletből, érték- és preferenciaskálából fakadó differenciák megjelennek a munkahelyi közösségekben is. Megváltoztak az igények a a karrier-elképzelésben, a munkavégzésben, más ingerkörnyezet inspirálja az újabb generációkat. Másfajta vezetői működést preferálnak, más a változáshoz, a tanuláshoz való hozzáállásuk, és egészen mást jelent maga a munka is.
Előadók: Kővágó Kata, Fáy Viktória – GROW csoport

Fejlesztési sikerrecept újrafűszerezve
A siker receptjének talán legfontosabb összetevői az önismeret és a motiváció. Ha ez a kettő megvan, a siker 90%-ban garantált. Sokszor hiába vagyunk motiváltak, hiába tesszük a dolgunkat, környezetünk nem azt látja, amit mi szeretnénk láttatni magunkból! Az egyéni motiváció kialakításához szükséges feltételek megismerése és a négy belső jutalom kombinációja megoldás lehet ezekben a helyzetekben. A szekció bemutat egy önismereti utat, amelynek segítségével a motiváció beazonosítása és tartóssá tétele valóban az eredményes működés szolgálatába állhat. Márpedig a motiváltan és eredményesen végzett munka a megtartás első számú eszköze!
Előadó: Tamaskó Szabolcs szenior tanácsadó – Human Telex Consulting

A fluktuációnak csak a mértéke a probléma?
Hogyan látják a vállalatok a munkaerőhiányt és elvándorlást? És hogyan látjuk fejlesztőként? Ezekben a folyamatokban több tényező hat - mit tanulhatnak ezekből a vállalatok és a tanácsadók: pl. gazdaságosan elérhető közelség, kulcstudású emberek megtartása, eltérő karrierutak, lerövidülő termék ésszolgáltatás élettartamok?
Előadó: Kosztolányi István – ICG Integrated Consulting Group

Dialogisztika - Motiváció a digitális korban
Mennyire bízná vállalata sikerességét a legalsó szintű vezetőkre? A motivációt nem érdemes feltalálni újra és újra, elég tisztában lennünk az ember belső jellemzőivel. Ebből kiindulva egyszerűen levezethető, hogy mitől maradnak és mitől hagynak ott minket munkatársaink, akár még az is, hogy hogyan lehet őket bevonzani a vállalathoz. A munkatársak leginkább a közvetlen vezetőn keresztül látják, érzik és ítélik meg a céget. Vagyis a közvetlen vezetők és nem a felső vezetők kommunikációja és viselkedése lesz a döntő tényező a jövő sikerességéhez. Természetesen jó esetben a felső vezetők mutatják a példát, mentorálják az alattuk levő vezetőket és alakítják a kultúrát. Egy digitális világban rengeteg információja van a munkavállalóknak, fénysebességgel terjednek a hírek, vagyis tényleg a legjobb vállalatok maradhatnak csak talpon.
Előadó: Makó Ferenc, Ügyvezető Igazgató – SENSA CONSULTING

A virtuális teamek virtuális vezetőről álmodnak?
Minden, amit a vezetők eddig tanultak a csapatok vezetéséről, egyre nagyobb arányban a virtuális térbe helyeződik át. Minden, amit az együttműködésről az emberek megtapasztaltak egyre nagyobb fizikai távolságban és egyre kevésbé egyértelmű hierarchiában zajlik. Ha eredményesek akarunk lenni, mi az, amit ugyan úgy csinálhatunk továbbra is? Mi nem mehet tovább ugyanúgy? Ezt a kérdést járjuk körbe, blended tréning tapasztalattal, hiszen a közös fejlődés és tanulás során is egyre inkább előtérbe kerül a virtuális közösségek tanulási élménye a digitális térben.
Előadó, Münnich Iván, ügyvezető, softskills üzletágvezető – Samling Solutions

Munkaerő megtartása a termelővállalatoknál
Termelésvezetők mondták: "3500 Ft -al többért felmondott és átment egy másik gyárba ..." , "Hiába emeltük fel a fizetést, más is felemelte a régióban. Nagy a környező cégek elszívó hatása..." " Állandóan sakkozunk kell az emberekkel, hogy el tudjuk a műszakokat indítani. Akik maradtak, azok is agyon vannak dolgoztatva..." Mit tehet a HR ebben a helyzetben? Best practice-ek és esettanulmányok a termelővállalati kulcsemberek megtartásához.
Előadó: Szabó Zsigmond, vezető tréner, tanácsadó - Skull Tréning és Tanácsadás

Pecha kucha előadások

A megtartás varázsa
Előadó: Nagy Andrea szakmai partner, tréner, tanácsadó – SKULL

iLEADER - a digitális vezető
Előadó: Nagy Piroska, Senior tanácsadó – SENSA CONSULTING

Kiválóság megteremtése a magyar vállalati kultúrában - friss felmérés alapján
Előadó: Ecsédi István, tulajdonos – Samling Solutions

Gondolkoztál ma már?
Előadó: Kosztolányi István, tanácsadó – ICG Integrated Consulting Group

Utánpótlás-képzés, mint a fejlesztés és megtartás egy eszköze
Előadó: Juhász Lili junior tanácsadó – Human Telex Consulting

Bounded to blended learning?
Előadó: Lénárt Viktor – GROW csoport

Nehézvízben
Előadó: Dr. Baranyai Attila, Chief Learning Officer – DEVELOR

Megtartás és fejlesztés a Concordia olvasatában
Előadó: Kosztra Balázs, Ügyvezető partner – Concordia

Szervezetek vezetése a digitalizáció korában
Előadó: Czinege Andor, partner – Ad Sidera Csoport

Jelentkezés

Jelentkezzen a Tréning Kerekasztal Konferenciánkra!

A Tréning Kerekasztal, Magyarország vezető tréningcégeit tömörítő szakmai szervezet újdonságai, megoldásai a kor legfontosabb humán erőforrás kihívásaira. 10 tréningcég, 20 előadás, 1 millió forintot meghaladó értékű nyereménysorsolás!

Részvételi díjak:

Vállalati HR és képzési szakemberek számára: Earlybird 2018 január 15-ig - Elfogyott
Vállalati HR és képzési szakemberek számára 2018 január 15. után 58 900 Ft + áfa/fő
Képzéssel, szervezetfejlesztéssel, coachinggal foglalkozó vállalkozók és tanácsadók és egyéb tanácsadók számára: 89 900 Ft + áfa/fő
A díj tartalmazza az ebédet és a napközbeni finomságokat, frissítőket.

Online jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk. Ezt követően átutalásos, ELEKTRONIKUS számlát küldünk a részvételi díjról, melyet kérünk 8 munkanapon belül - de legkésőbb a rendezvény napjáig - kiegyenlíteni. Az online regisztráció megrendelésnek minősül. Amennyiben a számlát postai úton kérik, az üzenet részben kérjük ezt feltüntetni.

A rendezvényen a részvétel feltétele a részvételi díj előzetes kiegyenlítése. Lemondást a részvételi díj teljes visszafizetése mellett a rendezvény napja előtti 5. munkanapon 12 óráig - KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN a [email protected] címre - fogadunk el. Az ezutáni lemondások esetében a részvétel átruházható, de a teljes díjat ki kell fizetni. Telefonos vagy egyéb szóbeli lemondásokat nem áll módunkban elfogadni.

A lemondási határidő utáni regisztráció esetén lemondásra nincs lehetőség.

Elérhetőségek

  • Időpont:2018 március 21. szerda 8:15
  • MOM KULTURÁLIS KÖZPONT, Csörsz u. 18., 1124
  • [email protected]
  • www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2018/

Jelentkezzen programunkra!