Esemény bemutatása

Tréning Kerekasztal Konferencia - 2023

Időpont: 2023. október 3. - Anantara New York Palace Budapest Hotel

Munkaerő megtartás 2023-24-ben - hogyan támogatják a vállalatokat a képzési és fejlesztési programok

Rendezvény leírása:
A COVID után várt konszolidáció helyett növekvő kiszámíthatatlanság jött, eközben nőtt a emberek igénye a biztonságra és stabilitásra. Ügyfeleink legfőbb fókusza mára munkaerő megtartása lett. Konferenciánk azt szeretnénk megmutatni, hogyan tudja támogatni a tréning és szervezetfejlesztés a megtartással kapcsolatos vállalati célokat. Gyakorlati példákon, eset bemutatásokon, saját élményeken keresztül dolgozzuk fel a témákat szekciókban és kiscsoportos közös gondolkodás formájában Az esemény a képzés-fejlesztés témában a legnagyobb konferencia, ahol a tréning szakma vezető vállalatai megosztják a témában szerzett tapasztalataikat a vállalati szakemberekkel.


A Tréning Kerekasztalról

A Tréning Kerekasztal Egyesület Magyarország meghatározó tréningcégeit tömörítő szakmai szervezet. 1997-ben a tréningszolgáltatások társadalmi elismerése és hasznosulásának elősegítése érdekében jött létre. A Tréning Kerekasztal tagjai közös etikai és szakmai normákat vállalnak munkájuk során.

Tagok: Ad Sidera, Concordia, DEVELOR, Flow Consulting, GROW Csoport, Human Telex Consulting, ICG Consulting, Legacy, Neosys, Sämling Solution, Sensa, SKULL, AgoraELŐADÁSOK:

A jövő készségei - milyen kompetenciákra van szükség a helytálláshoz
„Ne oda korcsolyázz, ahol a korong van, hanem ahová érkezik.” Wayne Gretzkynek, a világ egyik legsikeresebb jégkorongozójának állítása szerint ez az atyai tanács segített a karrierjében a legtöbbet. Tapasztalhatjuk, hogy a gyorsan változó és bizonytalan környezet, amiben élünk, új készségek elsajátítását igényli tőlünk. Előadásunkban a 100 JOBS OF THE FUTURE nemzetközi kutatás eredményeit is felhasználva megmutatjuk miért és milyen kompetenciákra érdemes fókuszálni a vállalati képzési programok tervezésekor, vagy akár az önfejlesztés eszközeivel. Ahhoz is segítséget nyújtunk, hogyan és milyen módszerekkel érhetünk oda, „ahová a korong érkezik”.
Előadó: Stremeny Gábor senior tréner, Szabó Csaba senior tréner, DEVELOR Hungary


Future Leadership - vezetés a BANI világban
Az attitűd olyan, mint a szemüveg: rajta keresztül látunk, de nem látjuk, ha rajtunk van. Vezetőként saját attitűdünk megismerése kiemelten fontos, hiszen meghatározó szerepe van abban, hogy mely készségeinket használjuk, melyeket fejlesztjük és összességében meghatározza a vezetői teljesítményünket. A mai BANI világ folyamatos alkalmazkodásra, változásra és fejlődésre kényszeríti a vezetőket. Ahhoz, hogy vezetőként megfeleljünk az új kihívásoknak, a teljesítményt meghatározó hozzáállásunk, az agyunkban futó operációs rendszer megújítására van szükség. Előadásunkban egy hat modulból álló vezető programról adunk áttekintést, amely segíti a vezetők alkalmazkodását és teljesítményének növelését a BANI környezetben.
Előadó: Csirmaz Nándor senior tréner, DEVELOR Hungary


Motiváció magasabb szinten
Jutalmazásra egyre kevesebb a forrás, a büntetés pedig elriasztja a munkavállalókat – így a vezetők egyre eszköztelenebbnek érzik magukat a mai munkaerőpiaci helyzetben. Pedig vannak olyan módszerek a munkatársak megtartására és energizálására, amelyek pénz, és más külső eszközök nélkül is működnek – ráadásul, generációtól függetlenül.
Előadó: Czinege Andor - tulajdonos, mestertréner - Ad Sidera


Bizalomépítés és a megtartás
A bizalmat nehéz felépíteni, de könnyű elveszíteni. A munkavállalók 45%-a szerint a bizalom hiánya van a legnagyobb hatással a munkájuk teljesítményére. Valójában a fluktuációt befolyásoló elsődleges tényező az, hogy a vezető és a munkavállaló közötti kialakul-e a bizalom, vagy sem. Azoknál a szervezeteknél, ahol magas a bizalmi szint: több innováció és nagyobb teljesítmény tapasztalható.
Előadó: Árik Ferenc – tulajdonos, ügyvezető - Ad Sidera


Munkavállalói elégedettség, avagy miért maradunk és miért megyünk?
Az elmúlt évben sok elégedettségi felmérést készítettünk, különböző szektorokban, különböző cégméretekben. Az adatokat szociológus kollégánk elemezte, és ennek alapján mutattunk ki összefüggéseket, melyek időnként egészen meglepő eredményt hoztak. Ezen a workshopon a kutatásaink adatait, tapasztalatait és eredményeit osztjuk meg Veletek, hogy tanulhassatok belőle. Akár azt, hogy mit tegyetek, akár azt, hogy mit ne.
Előadó: Márton Mónika, Forrási Boglárka - Legacy


Kompetencia fejlesztés a pozitív pszichológia mentén
„Túl sokat gondolkodunk arról, ami elromlik, és túl keveset arról, ami jól megy az életünkben. Természetesen néha van értelme annak, hogy elemezzük a rossz történéseket, hogy tanuljunk belőlük, és a jövőben elkerüljük ezeket. Ám az emberek hajlamosak arra, hogy a kelleténél, vagyis a hasznos mértéknél többet gondoljanak az élet kedvezőtlen dolgaira. Ez azért is rossz, mert a negatív eseményekre való koncentrálás szorongáshoz és depresszióhoz vezethet. Ezt többek között úgy lehet kivédeni, ha gyakoroljuk a jó történéseken való gondolkodást.” ( M. Seligman)

Hogy hogyan kerül mind ez egy vállalati fejlesztő programba?! Elmeséljük.
Előadó: Márton Mónika - Legacy


Megtartás
Mindannyian küzdünk azért, hogy biztonságban és jól érezzük magunkat az egyre bizonytalanabbá váló környezetben. Mindannyiunknak egyre nehezebb. A cégvezetők, a HR szakemberek és a szervezetfejlesztő szakemberek feladata segítséget nyújtani a vezetőknek, hogy ők segíteni tudjanak a rájuk bízott munkatársaknak, közösségeknek. A „megtartó vezetés” kultúrájának felépítése lehetséges út a biztonságosabb, stabilabb, egészségesebb munkahelyi és vezetői közösségek és megteremtéséhez.
Előadó: Koncz András - Neosys


Művészi Inspiráció
Miben segít nekünk az irodalom és a színház? Segít jelentős többlettel megfogalmazni azt, ami foglalkoztat, segít ránézni arra, amiben vagyunk (és közben lelkileg megemelkedni), segít mélyebben érteni a többieket és magunkat (a művészi többlettel), végső soron közelebb visz létezésünk tisztább megértéséhez. Ezek a gondolatok vezettek oda, hogy tudatosan kezdjük használni a közösségi és a klasszikus színházból jövő inspirációkat és a tréningekből származó tapasztalatokat, összegyúrva, fejlesztési céllal. Célunk, hogy a közös alkotás élményén túl, a napjainkban kissé ódivatú, mélyebb megértés felé haladjunk a csoporttal, ahol nemcsak egymással találkozhatunk új dimenzióban, hanem magunkat és közösségünket más módon ábrázolva, másképp értve lehetünk jelen. Tulajdonképpen ez nem más, mint tapasztalati tanulás, egy kicsit másképp. Workshopunk célja, hogy konkrét munkáinkon keresztül betekintést adjunk nemcsak a módszerbe, hanem reményünk szerint az élménybe is.

Előadó: Szmejkál Szabolcs és Zrínyi Gál Vince - Neosys


Hogyan mérjük és fejlesszük a szervezeti kultúrát? (esettanulmányok)
A Sensa Consulting már több mint 15 éve méri ügyfeleinek szervezeti kultúráját. A mérésekkel tökéletesen ki lehet mutatni a fejlesztési programok eredményességét és természetesen a vállalat hosszú távú sikerességét is. Néhány gyöngyszemet fogunk bemutatni az elmúlt 15 évből. Olyan eseteket dolgozunk fel, ahol a félelem vezérelt kultúra vagy a tudatos vezetés hiánya által előrevetített katasztrófákat sikerült HR-rel közös munkával megakadályozni, és átfordítani a vállalati kultúrát az eredményesség mellett a human fókuszra is. Tapasztalataink azt mutatják, hogy nem csak a munkatársak elégedettségét kell mérni, hanem a vezetők fókuszait, módszereit és a bizalmi rendszert is ahhoz, hogy pontosan lássuk, hol kell beavatkozni és milyen módszerekkel a szervezetfejlesztés során.

Előadó: Makó Ferenc – Sensa


Felsővezetők meggyőzése – tanácsadói eszközök HR-eseknek
Miért van az, hogy a HR sokszor előre látja a felmerülő szervezeti problémákat, míg a vezetők úgy tűnik vakon nyomulnak előre a szakadékba vezető úton. Megmutatjuk a szemléletbeli különbségeket és az ebből következő meg-nem-értéseket. Felmerül a kérdés, hogy hogyan tudjuk felhívni a figyelmét a közeledő veszélyre a vezetésnek. Mik azok az egyszerű eszközök, amiket a HR használhat annak érdekében, hogy hatékonyabbá és ugyanakkor emberközpontúbbá tegye a vállalatot?

Előadó: Makó Ferenc - Sensa


A megtartás alapvető kérdése, hogy folyamatosan képesek vagyunk-e mérni a szervezetünk állapotát.
Magyarországon is, már több mint 100 vállalat által használt nemzetközi kiválósági diagnózis bemutatása. Három fő vállalati kutatási területre épül: A kiváló vállalatok működésében fellelhető közös mintákat Jim Collins tette közzé, amelyek a hatékony szervezeti működés alapelvei. A Gallup Intézet létrehozta az elkötelezettségi felmérések nemzetközi viszonyítási alapját. Thomas kutatásai pedig a munkamotivátorokról döntő fontosságúak a hatékony vállalati motivációfejlesztés szempontjából.

Előadó: Ecsédi István – Sämling


Fejlesztés vagy fejvesztés terhe mellett: A vezetői attitűd szerepe a megtartásban
Van-e fejlődés hibázás nélkül? A hibázás kultúrájáról sokat beszélünk, de vajon mi történik a gyakorlatban? Hogyan álljon hozzá „jól” a vezető? A gyakran hallott „fejlődni szeretnék” mögött van-e minden esetben valós akarat és elköteleződés? Hiszen a fejlődés egyben változás is, ami már nem annyira népszerű, ha magunkról van szó. Van-e türelem és idő a vezetők részéről a munkatársak fejlesztésére, vagy néha egyszerűbb a „fejvesztés”? Ezekre a kérdésekre keressük a válaszokat ezen az interaktív előadáson.

Előadó: Pintér Henriette, Kosztra Balázs - Concordia


Láthatatlan valóság: A hálózatokban rejlő információk a megtartás szolgálatában
A szervezeti ábrákon jól látható struktúrán túl létezik egy láthatatlan, önszerveződő struktúrája is minden szervezeteknek. Ennek az informális világnak az ismerete többek között olyan információkat hordoz, amelyek több szempontból is, közvetve vagy közvetlenül a munkatársak elköteleződésének mértékéről, így a megtartás esélyeiről szólnak. Mi mindenről árulkodik az informális hálózat a megtartás szempontjából? Ezt a kérdést boncolgatjuk ezen a tudásátadással bővített interaktív beszélgetésen.

Előadó: Tormássy Krisztina, Kosztra Balázs - Concordia


Megoldásfókuszú coach, teamcoach: Coaching mindenkinek
Megnézzük, hogyan terjeszthető ki a coaching a vállalaton belül.A vállalatok többsége az egyéni coachingot vezetőknek kínálja. Emellett sok helyen bevett gyakorlat a teamcoaching (egy csapat fejlesztése), és a Group coachingok, Action Learning csoportok – különböző területről jönnek résztvevők (általában vezetők). A coachingban résztvevők általában azt mondják, hogy a coaching hasznos, inspiráló élmény. Azt is tudjuk, hogy egy beszélgetés hozhat előremozdulást a coachee számára. Mi volna, ha a vállalatok időnként kiterjesztenék a coaching határaikat, hogy minél több dolgozó megtapasztalhassa a beszélgetések erejét? Flow-ként többéves tapasztalatunk van abban, hogy a 2 órás Street tréningek hatásosak. Miért ne lehetne a street coaching is az? Pl. Vállalati napon, Learning Fest-en, egyéb vállalati rendezvényeken? Hol mi működhetne? Mi volna a hatása? Ezekről a kérdésekről beszélgetünk a mini workshop keretében, olyan HR-eseket, vezetőket várunk, akiknél még „gyerekcipőben jár” a coaching.

Előadó: Lapu Klára - Flow Consulting


Szervezeti kultúrafejlesztés a gyakorlatban
Az ma már nem kérdés, hogy miért szükséges megmérni egy szervezet kultúráját és hatékonyságát. Minden HR-es és elsőszámú vezető tisztában van vele, hogy tudatos fejlesztés nélkül a cég elveszítheti a nehezen kivívott előnyös pozícióit a piacon. A munkavállalók (akikből folyamatos hiány van) csak olyan helyre mennek dolgozni, ahol a szervezeti légkör és kultúra „rendben van”, ahol emberszámba veszik a kollégákat, ahol velük a vezetők tisztelettel és méltósággal bánnak, ahol a jövőkép és stratégia lebontásába, értelmezésébe bevonják őket, ahol folyamatos visszajelzést kapnak. És még sorolhatnánk, sőt tesszük is majd a mini workshop keretében, hogy pontosan értsük/lássuk milyen területeken érdemes fejleszteni egy szervezeti kultúrát és szervezeti hatékonyságot.

Előadó: Dr. Magura Ildikó - Flow Consulting


Történeteink megtartó ereje
Bár a történeteink a mindennapi élet, azaz a szervezeti kultúránk szerves részét képezik, mégis kevéssé vagyunk tisztában azoknak gyógyító, összetartó és megtartó erejével. Miután a történetek befolyásolják érzéseinket és döntéseinek, valamint növelik a bizalmat kapcsolatainkban, érdemes kihasználni ezeket az előnyöket, hogy általuk hosszabb távú együttműködések születhessenek. Ez az interaktív előadás a történetek izgalmas világába repíti a résztvevőket, miközben lehetőséget ad az egyéni lehetőség átgondolására.

Előadó: Füzes Nóra - HTC


Hogyan célozzunk jól a vezetés és tehetségfejlesztésben?
Pont annál nem hasznosul, akinek a leginkább szüksége lenne rá? Hogyan növelhető az egyéni fókusz a tréningprogramokon? A fejlesztésre szánt költség a minél célzottabb beavatkozásokon keresztül térülhet meg.

Előadó: Münnich Iván - Sämling Solution


Külső zajban belső nyugalom: érzelmi egyensúly egy zaklatott munkavilágban
Mit szólnál, ha kevesebb időd menne el kellemetlen érzésekkel, visszatérő negatív gondolatokkal vagy munkatársaiddal való konfliktusokkal? Ehhez a kulcs nem a munkahelyi környezetünk megváltoztatása (bár ez is hasznos lehet), hanem a tudatos jelenlét hétköznapokban való gyakorlatias alkalmazása, mely során a saját gondolatainkhoz és érzelmeinkhez fűződő viszonyunk alakul át. Ezen a szekción, konkrét példák alapján, arról fogunk beszélgetni, hogy ezt a szemléletet és gyakorlatot miként tudjuk erősíteni a munkahelyen.

Előadó: Kézdi-Kovács Bernát - GROW


SPARK – inspiráló beszédek az értekezletektől a céges rendezvényekig
Mi a különbség az inspiráció és a motiváció között? Miért nem biztosít tartós megoldást a motivációra való fókusz? Milyen vezetői készségek szükségesek a tekintély eléréséhez és megtartásához? Hogyan legyen eredményorientált egy értekezlet? A karizma elsajátítható? Többek között ezekre a kérdésekre fogunk kitérni az előadáson.

Előadó: Gergics Dániel - GROW


MIT TEHETÜNK A CSENDES KILÉPÉS ELLEN?
A csendes kilépés oka lehet a kiégés, másik ok lehet, hogy valaki úgy dönt, hogy a munkán kívüli életének nagyobb teret biztosít, mint korábban és vannak, akik azért mondanak fel, mert már nem szeretik a munkájukat, de nem akarják elveszíteni a bevételüket. A csendes kilépés nem a felmondásról szól, hanem arról, hogy valaki a még elfogadható minimumot nyújtja a munkájában. A vezetők számára ez inkább egy lehetőség, hogy újra bevonják munkatársaikat a folyamatokba, hogy megkérdezzék tőlük, mi érdekli őket igazán a munkájukban, és hagyják, hogy ennek megfelelően alakítsák ki új, hatékonyabb munkarendjüket. Az előadásom azt mutatja meg, hogy milyen vezetői megoldások állnak rendelkezésre a” csendes kilépés” kezelésére.

Előadó: Gombai Nagy Dezső – SKULL


ELKÖTELEZŐDÉST TÁMOGATÓ VEZETŐ
Hányféle szálon kötődhet a munkatárs? Mi jellemzi az erősen elkötelezett munkatársat? Mire irányuljanak fejlesztő törekvéseink a pszichológiai biztonság és a munkatársi jóllét megteremtésén túl? A kihívások mellett milyen lehetőséget rejt az új, „BANI” korszak kiszámíthatatlanságai közepette embereket vezetni? Hogyan segíthetjük vezetőinket, hogy képesek legyenek betölteni megváltozott szerepüket a szervezet és az egyén életében? Ezekben a témákban mélyedünk el Veletek a workshopon. Belepillantunk hazai vezetők megoldásaiba, együtt gondolkodunk a csoportbölcsességet megszólítva, és gyakorlatot is hozunk Nektek.

Előadó: Kocsis Zoltán – SKULL


A Tanulás Hetétől a ViVa Napokig – nagyívű projektek a megtartás szolgálatában
Előadásunkban, konkrét esettanulmányok bemutatásán keresztül, arra keressük a választ, hogy hogyan tudnak hozzájárulni a nagyívű projektek a pozitív, megtartó erejű munkahelyi környezetet kialakításához.

Előadó: Zala Ákos, Kelemen Andrea, Human Telex Consulting


Jelentkezés

Jelentkezzen a Tréning Kerekasztal Konferenciánkra!

A Tréning Kerekasztal, Magyarország vezető tréningcégeit tömörítő szakmai szervezet újdonságai, megoldásai a kor legfontosabb humán erőforrás kihívásaira.

Részvételi díjak:

Vállalati HR és képzési szakemberek számára: Earlybird 2023. augusztus 11-ig 69 900 Ft + áfa / fő
Vállalati HR és képzési szakemberek számára 2023. augusztus 11. után 89 900 Ft + áfa/fő
Trénerek, coach-ok, HR szolgáltatók jelentkezését nem áll módunkban elfogadni.
A díj tartalmazza az ebédet és a napközbeni finomságokat, frissítőket.

Online jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk. Ezt követően átutalásos számlát küldünk a részvételi díjról, melyet kérünk 8 munkanapon belül - de legkésőbb a rendezvény napjáig - kiegyenlíteni. Az online regisztráció megrendelésnek minősül.

A rendezvényen a részvétel feltétele a részvételi díj előzetes kiegyenlítése. Lemondást a részvételi díj teljes visszafizetése mellett a rendezvény napja előtti 5. munkanapon 12 óráig - KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN az [email protected] címre - fogadunk el. Az ezutáni lemondások esetében a részvétel átruházható, de a teljes díjat ki kell fizetni. Telefonos vagy egyéb szóbeli lemondásokat nem áll módunkban elfogadni.
Parkolni a szálloda parkolójában vagy a környező utcákban lehetséges önköltségen.

A lemondási határidő utáni regisztráció esetén lemondásra nincs lehetőség.

Elérhetőségek

  • Időpont: 2023. október 3. 9:00
  • Anantara New York Palace Budapest Hotel, 1073 Budapest, Erzsébet krt. 9,
  • [email protected]
  • www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2023/
>

Jelentkezzen programunkra!