Esemény bemutatása

Tréning Kerekasztal Konferencia - 2024

Időpont: 2024. október 2. - D50 Hotel és Rendezvényközpont (1071 Budapest, Damjanich utca 50.)

A 2024-es, őszi Tréning Kerekasztal Konferenciánk célja, hogy a résztvevők sokféle megközelítést kapjanak arról, a technológia hogyan épülhet be a tréningek világába.

Rendezvény leírása:
A tréning igények megszületésétől, a pályáztatáson keresztül, az előkészítésen és a megvalósításon át az utókövetésig, egyre erősebben jelen vannak a technológia támogatott megoldások. Chatbotok által írt pályázatok, ajánlatok, vizsgakérdések, AI által generált feladatok, prezentációk, szimulációk, virtuális terek használata a tréningeken, applikációk a tréningek előtt, alatt és után, AI asszisztált tréninggyakorlatok, papírmentes megoldások és folytathatnánk a sort. Ki tudja, mire a konferencia eljön, mi mindennel találkozunk még? A tréningvilág is forradalmi változások előtt áll, amelyre nemcsak a megvalósítóknak, de a megrendelőknek és felhasználóknak is fel kell készülniük. Friss tudást és tapasztalatot, nemzetközi trendeket, és persze dilemmákat is hozunk a Tréning Kerekasztal Konferenciájára. A szekciókban saját élményeket és tapasztalatszerzést kínálunk, a plenáris üléseken friss tudást és eszmecserét. Összességében körbejárjuk konferenciánk alapkérdését: mibe és hogyan vonjunk be technológiát és mibe ne, mely témák és kompetenciák azok, amelyek fejlesztésében van helye a technológia intenzív megoldásoknak, és melyekben nincs, vagy csak kevésbé. Azt tűztük ki célul, hogy aki eljön, szerezzen tudást és inspirációt a témában, kapjon támpontokat stratégiák és döntések kialakításához, támogatást a változás elfogadásában, és gyakorlati élményekkel gazdagodjon.

A Tréning Kerekasztalról

A Tréning Kerekasztal Egyesület Magyarország meghatározó tréningcégeit tömörítő szakmai szervezet. 1997-ben a tréningszolgáltatások társadalmi elismerése és hasznosulásának elősegítése érdekében jött létre. A Tréning Kerekasztal tagjai közös etikai és szakmai normákat vállalnak munkájuk során.

Tagok: Ad Sidera, Concordia, DEVELOR, Flow Consulting, GROW Csoport, Human Telex Consulting, ICG Consulting, Legacy, Neosys, Sämling Solution, Sensa, SKULL, AgoraELŐADÁSOK:

AI Mindset - megfelelő hozzáállás a technológiai forradalomban
A mesterséges intelligenciában rejlő lehetőségek döntő előnyt jelenthetnek mind a vállalatok, mind az egyének számára. Előadásunkban egy olyan attitűdformáló workshopot mutatunk be, melynek célja, hogy a résztvevők jobban megismerjék az AI megoldásokat, jobban megértsék az AI világát, az alapvető fogalmakat, és megcáfolják a vele kapcsolatos általános mítoszokat és tévhiteket. A program során a résztvevők olyan gondolkodásmódot sajátítanak el, amely lehetővé teszi számukra, hogy mindennapi tevékenységeiket és szokásaikat az AI szemszögéből szemléljék. Azonosítani fogják a munkájuk során felmerülő tipikus kihívásokat (hatékonyság hiánya, kreativitás szükségessége, minőségi problémák), és megtervezik, hogy az AI technológiák hogyan javíthatnák ezeket.
Előadó: Stremeny Gábor - DEVELOR Hungary


X és Z az AI korszakában
Hogyan látjuk a tréningmódszerek változását X és Z generációjú tanácsadóként? Van-e különbség a látásmódunkban és a megvalósított módszerekben? Hogyan működik jól a közös munkánk? Fél órás interaktív előadásunkban az elmúlt időszak tréningeket érintő technológiai változását, egy X és egy Z generációjú tanácsadó szemüvegén keresztül követhetjük nyomon. Gyere el hozzánk, ha kíváncsi vagy ránk!
Előadó: Kopácsi Júlia és Zöldi Zsófia - Human Telex Consulting


Problémamegoldási kultúra fejlesztése
Megfigyelted már a problémamegoldó folyamatokat a vállalatodban? Volt olyan érzésed, hogy ezek a megoldások nem érték el a teljes potenciált? Miközben a kollégák arról panaszkodtak, hogy sokkal több feladatuk lett a plusz munka miatt, mert a vállalat nem képes végre “rendbe rakni a dolgokat”? A Konferencián ránézünk, hogyan lehet a problémamegoldó kultúrát támogatni, milyen eszközei vannak ehhez a vezetésnek - és mindez tulajdonképpen leadership és józan paraszti ész.
Előadó: Péczely György - ICG


Sétáljunk együtt - vezetésfejlesztés, komolyan?!
A több évtized alatt összegyűlt vezetési tanácsadói és vezetésfejlesztői eseteink elemzését, dilemmáit és a megosztható élményeink együttesét dolgoztuk fel. Olyan vezetők fejlesztése során, akik maguk is már a vezetői gyakorlatuk 10 évén túl vannak, vagy még érettebbek, dolgoztak már személyesen vezetési tanácsadókkal/trénerekkel, és kíváncsiak arra, hogy mit lehet még tanulni, milyen tapasztalataik nyernek megerősítést, merre vezet a személyes útjuk. Mindeközben egyensúlyt tartva, hogy a vezetői szerepet a saját magáért és környezetéért felelős, mintaadó hivatásnak tekintjük.
Előadó: Kosztolányi István - ICG


AI in Leadership - vezetői hatékonyság mesterséges intelligencia támogatással
Előadásunk fókuszában az AI és annak vezetői munkában betöltött szerepe áll. Egy workshopot mutatunk be, amelynek célja, hogy gyakorlati példákon keresztül illusztrálja az AI felhasználásának előnyeit és kihívásait, valamint inspirálja a vezetőket arra, hogy bátran alkalmazzák az új technológiákat munkájuk során. Az előnyök mellett programunk kitér az AI-ban rejlő veszélyekre és annak etikus és törvényes használatának kereteire is. Várunk mindenkit, aki kíváncsi arra, hogyan formálhatja át az AI a vezetés világát!
Előadó: Szabó Csaba - DEVELOR Hungary


A mesterséges intelligencia vakfoltja az érzelmi intelligencia
Miközben az AI egyre lenyűgözőbb eredményeket ér el az adatelemzés, az automatizálás és a különféle technikai feladatok terén, vannak olyan területek, amelyek az mesterséges intelligencia jelenlegi technológiai képességei mellett emberi privilégiumok maradnak. Ilyen az érzelmi intelligencia, az önismeret, az önreflexió, az érzelmek felismerése, valamint az emberi kapcsolatok finom dinamikájának és a másokra gyakorolt hatásunk megértése.
Ezzel párhuzamosan a vállalatoknál egyre nagyobb hangsúly kerül ezekre, mivel a nem automatizálható területeken egyre értékesebb az EMBERI erőforrás, egyre jelentősebb annak hozzáadott értéke, és egyre nagyobb igény van az EMBERI értékek megjelenésére a mindennapi működés során. Nézzünk rá együtt arra, hogyan lehet hatékonyan kezelni ezeket a kihívásokat, és hatékony megoldást találni rájuk.
Előadó: Tanner Anett Paula – Improvers Group


“És érezni tud? avagy A közösségek megtartó, inspiráló ereje az AI korában. Még mindig, és egyre inkább...”
Az üzleti, szakmai, szervezeti közösségeink (is) egyre inkább elidegenedetté, felszínessé válnak. (Tegye fel a kezét, aki az elmúlt héten nem ült legalább 5 órát virtuális meetingeken!) A növekvő társadalmi, technológiai és üzleti stressz miatt évről évre nagyobb nyomás alatt kell dolgoznunk. Közben egyre nehezebb kapcsolódni a másikhoz, sokszor önmagunkhoz sem megy... A forrás, amiből egyénileg és együtt töltődni tudunk ősi, évezredek óta ugyanaz. A másik, a többiek odafigyelő, támogató jelenléte, a segítőkészség és a jó szándék, az őszinte, valódi, mély beszélgetések, a problémák közös megoldása. Ez nem változik, sőt, fontosabbá válik. A workshop arról szól, hogy a fokozódó nyomás mellett hogyan tarthatjuk meg a munkahelyi közösségeket egészséges, motivált, energikus állapotban.
Előadó: Koncz András - Neosys


Minél inkább, annál inkább avagy mit tegyünk a mérleg másik serpenyőjébe az AI korában?
Hogyan is vagyunk mi Legacy-s trénerek az AI egyre nagyobb térhódításával? Őszinte leszek, minden szakaszát végigjártuk a változási görbének. Aztán nekifogtunk és végiggondoltuk, hogy a technológia elképesztő sebességű evolúcióját - ami tény, és valóság - mely emberi minőségekkel lehet egyensúlyban tartani, mi kell ahhoz, hogy jó kezekbe kerüljön. Arra jutottunk, hogy ÉRETTSÉG. Mit jelent az érett vezető? Ezt a koncepciónkat mutatjuk meg ebben a szekcióban.
Előadó: Márton Mónika - Legacy


Nő a csapat! Avagy a nők szerepe a csapatokban az AI korában.
Tudtátok, hogy a nők jelenléte a csoportokban garancia a magasabb kollektív intelligenciára? A kollektív intelligencia nem függ össze szorosan a csoport átlagos intelligenciájával, vagy a tagoknál mért legmagasabb egyéni intelligenciával, és erősen korrelál a nők arányával a csoportban. Ebben a szekcióban megosztunk Veletek néhány fontos kutatási eredményt a témában, és annak a női tehetségprogramnak a koncepcióját, aminek a segítségével a női munkatársak és vezetők megélhetik a saját legjobb énjüket, és a legmagasabb értéket adják a csapatoknak, szervezeteknek.
Előadó: Márton Mónika - Legacy


A prezentációs tréningek technológiai forradalma
Fedezze fel az AI és a prezentációs technika és az ezzel kapcsolatos tréningek forradalmi kapcsolatát! Megmutatjuk, hogyan segíthet a technológia a prezentációk vizuális és tartalmi készítésében és finomhangolásában. Maga a tréning is átalakul a technológia hatására, még inkább személyre szabhatóbb fejlesztést tudunk létrehozni, a lehető legtöbb értékteremtő idővel. Előadónk hazai és nemzetközi környezetben szerzett tapasztalatait és gyakorlati javaslatait mutatja be.
Előadó: Sébastien Balbastre - Sämling Solution Consulting


AI a coachingban?!
Nemcsak a tréningek világába robbant be a mesterséges intelligencia, hanem a coaching világába is. Nagy-Földi Zitával egy egyetemi kurzus keretében ismerkedtem meg. Zita egy multinacionális telekommunikációs cég korábbi szervezetfejlesztési vezetője, aki hiánypótló és úttörő szakdolgozatában az AI asszisztált coaching módszerekről ír, nagyszerűen. Fél órás beszélgetésünkben a legérdekesebb elméleti és gyakorlati kutatási eredményeket osztja meg a konferencia közönségével.
Előadó: Zöldi Zsófia, Nagy-Földi Zita - Human Telex Consulting


Karizma nélkül az AI nyújtotta tudás mit sem ér
A legtöbb helyen felültek az AI vonatra abban a hitben, hogy mindent megold helyettünk, egyes esetekben akár helyettesít is minket. Önismereti fejlesztések során rendszeresen tapasztalom, hogy a legtöbben attól tartanak, hogy nem tudnak eleget a szakmájukon belül, és ez majd egyszer kiderül. Képzéseim során a résztvevők megtapasztalják, hogy a mai AI-szőtte világban a tudás már bárhol és bármikor rendelkezésre áll. Annak fejlesztésére, bővítésére ritkán van szükség. Sokkal fontosabb az, hogy hogyan mutatom meg a tudásomat, hogyan gyakorlok hatást a stakeholderekre, munkatársakra, csapattagokra, hogy látható fejlődés vehesse kezdetét. Félórás előadásom alkalmával bebizonyítom, hogy a karizma építhető. A megfelelő tudás birtokában pedig megmutatom, hogyan hassunk környezetünkre magabiztosabban.
Előadó: Gerics Dániel - Grow


Az Új Generációk Munkaerő Menedzsmentje: Z Generáció és Alpha Generáció
Az előadás célja, hogy bemutassa, hogyan integrálhatják és motiválhatják a vállalatok munkahelyi környezetükben a Z generáció (1995-2010) és az Alpha generáció (2010 után) fiatal munkavállalóit, annak érdekében, hogy elköteleződjenek és hozzájáruljanak a közös célok kialakításához és a hosszútávú együttműködés alapjainak megteremtéséhez. Az előadás célja, hogy bemutassa, hogyan alakíthatják a vállalatok működési környezetüket annak érdekében, hogy hatékonyan integrálják, motiválják, és hosszú távon megtartsák a Z generáció (1995-2010) és az Alpha generáció (2010 után) fiatal munkavállalóit.
Előadó: Lőrincz Emma - Grow


Tedd az AI-t a szárnyalás motorjává!
Két alapvető kihívás határozza meg az emberi erőforrásban lévő tartalékok kiaknázását: a stressz csökkentése, és a munkatársak elkötelezettségének erősítése. A túlzott stressz aláássa az egyéni és a szervezeti teljesítőképességet, kiégéshez vezet és lerombolja az innovatív ötletek kreatív áramlását. Az elkötelezettség pedig mind a termelékenység, mind pedig a színvonalas munkaerő bevonzásának és megtartásának a kulcsa. Az AI-t mindkét kihívás kapcsán hatásos szárnysegédünkké tehetjük.
Előadó: Czinege Andor - Ad Sidera


Tapintható Kultúra az AI árnyékában - Az Emberi Vezetés Hatalma
A szervezeti kultúra ugyan megfoghatatlan, de mégis tapintható bárki számára, aki egy cégben megfordul. Alapvető, s egyben kihívó vezetői feladat, hogy ezt kialakítsuk, kisugározzuk, és igény szerint finomra hangoljuk. Az előadásunkban a vezetői munka azon dimenzióit járjuk körbe, amelyeket az AI ugyan hatékonyan támogathat, de sohasem helyettesíthet az egyének, a csapatok és a szervezetek szintjén.
Előadó: Árik Ferenc - Ad Sidera


220 felett... – A klasszikus 360 újragondolása egy egyszerűbb, gyorsabb rendszerrel.
És nem csak egyszerűbbé és gyorsabbá teszi a technológiai fejlődés ezt a fontos HR eszközt, hanem olyan összefüggések, dimenziók is felszínre kerülnek, ami egy hagyományos 360 fokos felmérés esetében nem... Mire számíthatnak a résztvevők? Tapasztalatmegosztásra: Ki, hogyan csinálja? - Jó és kevésbé jó gyakorlatok a vezetők értékelése kapcsán. Közös gondolkodásra: mire van igazán szükség, mit lenne jó mérni? Tudásmegosztásra: az emberi hálózatok működésén alapuló eszközben rejlő lehetőségek bemutatására és kipróbálására invitáljuk a résztvevőket.
Előadó: Tormássy Krisztina és Kosztra Balázs - Concordia


Hogyan mérjük a szervezeti kultúrát az AI segítségével? Mert mérés nélkül vakon repülünk!
A Sensa Consulting már több mint 20 éve méri ügyfeleinek szervezeti kultúráját. A mérésekkel tökéletesen ki lehet mutatni a fejlesztési programok eredményességét és természetesen a vállalat hosszú távú sikerességét is. Most az AI segítségével még pontosabb képet kaphatunk a szervezeti kultúráról és annak fejlesztési lehetőségeiről. Tapasztalataink azt mutatják, hogy nem csak a munkatársak elégedettségét kell mérni, hanem a közép és felső vezetők valamint a HR fókuszait, módszereit és a bizalmi rendszert. Ezt erősíti meg az AI is. A résztvevőknek lehetőségük lesz a Sensa OD Scan gyors méréssel saját vállalatuk szervezeti kultúráját is kiértékelni.
Előadó: Makó Ferenc – SENSA CONSULTING


Felsővezetők meggyőzése AI segítségével – tanácsadói eszközök HR-eseknek
Miért van az, hogy a HR sokszor előre látja a felmerülő szervezeti problémákat, míg a vezetők úgy tűnik vakon nyomulnak előre a szakadékba vezető úton. Megmutatjuk a szemléletbeli különbségeket és az ebből következő meg-nem-értéseket. Felmerül a kérdés, hogy hogyan tudjuk felhívni a figyelmét a közeledő veszélyre a vezetésnek. Mik azok az egyszerű eszközök, amiket a HR használhat annak érdekében, hogy hatékonyabbá és ugyanakkor emberközpontúbbá tegye a vállalatot? Hogyan vehetjük igénybe mindehhez a Mesterséges Intelligenciát?
Előadó: Makó Ferenc – SENSA CONSULTING


Az AI gyakorlati haszna és veszélyei a szervezet mindennapjaiban
Az AI (mesterséges intelligencia) számos gyakorlati haszna van a szervezetek számára, mint például hatékonyabb folyamatok, nagyobb adatelemzési képességek és automatizált műveletek. Ugyanakkor az AI használata potenciális veszélyeket is hordoz, mint például adatvédelmi aggályok, etikai kérdések és az emberi döntéshozatal kiszorítása. Fontos, hogy körültekintően és felelősségteljesen alkalmazzuk az AI-t a mindennapi munkafolyamatokban. A HR munkáját hogyan segíti az AI, a tréningek világában van-e szerepe és ha igen, milyen módon és mértékben a mesterséges intelligenciának.
Előadó: Kaiser Eszter - Agora


Meddig jutott volna Julius Ceasar ha segítségére van az AI?
Julius Caesar messzebb juthatott volna az AI segítségével a birodalmának kiterjesztésében és az ellenségeivel szembeni stratégiák kidolgozásában. Vajon az AI által nyújtott adatelemzés és prediktív elemzések segíthettek volna Caesarnek abban, hogy hatékonyabban tervezze meg hadjáratát és előrelátóbb döntéseket hozzon vagy megfutamodott volna az első négyszeres túlerővel szemben, mert a statisztikai elemzés ezt tanácsolta volna. Nagyobb birodalmat épített volna, vagy át sem lépte volna a Rubicont? Hogyan fordítható e minden a szervezetek szintjére?
Előadó: Pintér Tamás - Agora


"Van józan eszem - és nem félek használni!!!"
A természetes intelligencián alapuló problémamegoldás és ennek fejlesztési lehetőségei a generációk fényében, avagy tudnak-e hatékonyan gondolkodni a friss munkavállalók, vagy szép lassan elbutulunk mindannyian? És a zsörtölődésen túl mit tehet egy X generációs vezető a csapat józan eszének fejlesztéséért? És egy külső tanácsadó? Ugyanazt gondoljuk-e problémamegoldáson, és ha nem (szerintem nem), akkor hogyan értjük meg jobban egymást? Amit jó megoldásnak tartunk, és amit nem - hol térünk el egymástól, mit tanulhatunk egymástól, mire megyünk így egymással? Célunk, hogy minél jobban kiaknázzuk a fejlesztési és együtt-tanulási lehetőségeket, hogy ne egymásra mutogassunk, hanem közösen találjuk meg azt, aminek még nem tudunk jó nevet adni... Mindezt friss tapasztalataink alapján, sok kérdéssel, kellő kétellyel és egy csipetnyi módszertannal mutatjuk be, egy X és egy Z generációs szemüvegén keresztül.
Előadó: Bicski Ádám és Szmejkál Szabolcs - Neosys


A mesterséges intelligencia hatása a munkavállalói elégedettségre, különös tekintettel a munkavállaló egészségére
A mesterséges intelligencia bevezetése a változásmenedzsment módszertannal, szemlélettel. A változás létünk egyik fontos eleme, egyéni és üzleti életünk mozgatórugója. Ugyanígy van a mesterséges intelligencia bevezetése, alkalmazása esetében is. Ha a munkavállalók egy része meghallja azt a kifejezést, hogy AI, összerezzen, annak ellenére, hogy átgondolná, a mesterséges intelligencia milyen pozitív hatással lehet munkájára. A mesterséges intelligencia nagy kihívások elé állíthatja a munkavállalók egy részét, szorongást és stresszt okozhat. A közepes szintű negatív stressz a munkavégzés hatékonyságára már negatív hatással van, a magas és extrém stressz félelmet idéz elő. Ezért fontos a félelem felismerése, és kezelése. Az előadásban felvázoljuk, hogy mit tehetnek a vezetők a félelem felismerése és csökkentése vagy teljes megszüntetése érdekében.
Előadó: Pécs László - SKULL


Jelentkezés

Jelentkezzen a Tréning Kerekasztal Konferenciánkra!

A Tréning Kerekasztal, Magyarország vezető tréningcégeit tömörítő szakmai szervezet újdonságai, megoldásai a kor legfontosabb humán erőforrás kihívásaira.

Részvételi díjak:

Vállalati HR és képzési szakemberek számára: Super earlybird 2024. június 30-ig 59 990 Ft + áfa / fő
Vállalati HR és képzési szakemberek számára: Earlybird 2024. július 1. - augusztus 11. között 65 990 Ft + áfa / fő
Vállalati HR és képzési szakemberek számára: 2024. augusztus 12.-től 79 990 Ft + áfa/fő
Trénerek, coach-ok, HR szolgáltatók jelentkezését nem áll módunkban elfogadni.
A díj tartalmazza az ebédet és a napközbeni finomságokat, frissítőket.

Ha csoportosan, azaz több mint négyen érkeznének a rendezvényre, vagy ha érdekes lehet a rendezvény szponzorációs szempontból, kérje egyedi árajánlatunkat Halmi Edittől az [email protected] e-mail címen.

Online jelentkezéséről e-mailben visszaigazolást küldünk. Ezt követően átutalásos számlát küldünk a részvételi díjról, melyet kérünk 8 munkanapon belül - de legkésőbb a rendezvény napjáig - kiegyenlíteni. Az online regisztráció megrendelésnek minősül.

A rendezvényen a részvétel feltétele a részvételi díj előzetes kiegyenlítése. Lemondást a részvételi díj teljes visszafizetése mellett a rendezvény napja előtti 5. munkanapon 12 óráig - KIZÁRÓLAG ÍRÁSBAN az [email protected] címre - fogadunk el. Az ezutáni lemondások esetében a részvétel átruházható, de a teljes díjat ki kell fizetni. Telefonos vagy egyéb szóbeli lemondásokat nem áll módunkban elfogadni.

A lemondási határidő utáni regisztráció esetén lemondásra nincs lehetőség.

Elérhetőségek

  • Időpont: 2024. október 2. 9:00
  • D50 Hotel és Rendezvényközpont, 1071 Budapest, Damjanich utca 50.
  • [email protected]
  • www.hrportal.hu/trening-kerekasztal-2024/
>

Jelentkezzen programunkra!