logo
  • Blogfolyam
  • HR Blogok
  • Szerzők
  • HRPortal.hu
logo
  • Blogfolyam
  • HR Blogok
  • Archívum
mobile logo
  • Blogfolyam
  • HR Blogok
  • Szerzők
  • HRPortal.hu
publikálva: 2012.06.14 - 13 éve
[email protected]

Eladható-e a drágább termék?

Szerző: Kurucz Balázs A Bazilika mellett található egy fagylaltos, ahol rózsa alakban, szemnek is kedves módon művészkedik bele az édességet a tölcsérbe (itt megtekinthető). Kiváló minőségű, nyírfacukorból készült bazsalikomo

Szerző: Kurucz Balázs

A Bazilika mellett található egy fagylaltos, ahol rózsa alakban, szemnek is kedves módon művészkedik bele az édességet a tölcsérbe (itt megtekinthető). Kiváló minőségű, nyírfacukorból készült bazsalikomos-citromos, levendulás-fehércsokis, trüffel-csokoládés és még számos különleges ízből lehet választani, a környékbeli fagylaltosok árainál valamivel drágábban. Eddig nem sikerült úgy odamennünk hétvégén délutáni fagyizásra, hogy ne kellett volna sorba állni.

Budán több helyen is van üzlete egy pékségnek, amely természetes, egyedi termékei egyáltalán nem tartalmaznak mesterséges anyagokat (jokenyer.hu). Állítólag a pékségek mindössze 3%-a ilyen. Zsemléjük közel háromszor annyiba kerül, mint a nagy láncok helyben sütött terméke. Már több élelmiszerboltban is kapható, tegnap az utolsó zsemléket vittem el, miközben a tömegzsemlés polc még tele volt.

Mi a közös a két cégben? Mindkettő a „piaci árnál” drágábban képes eladni olyan terméket, amiből tömegkínálat van. Nem a tömeggel akar versenyezni, hanem valamit másképp akar csinálni, mint a többiek. A fagyis esztétikai élvezetet is nyújt, miközben a kiváló minőségű alapanyagokból, kiváló minőségű végterméket csinál nagy odafigyeléssel, szakértelemmel. A pékség azt az érzést adja meg, hogy a mindennap fogyasztott termékből a legegészségesebbet vehetem magamnak és a családomnak. Olyan helyen nyitott boltokat mindkettő, ahol van rá fizetőképes kereslet.

Coachként mit tanulhatok e két cégtől? Egyrészt, hogy a kiválóság eladja magát. Ha igényes vagyok a munkámra, ha folyamatosan megújulok képzéseken, szupervízióban, a termék – minőségi odafigyelésem, jelenlétem - eladja magát. Másrészt az egyediséget díjazza a piac. Ha nem a tömeggel versenyzek, hanem valami egyedit csinálok, a termék eladja magát. Persze odafigyelésem, jelenlétem egyedi. S hogy mitől lehet még egyedi a termék, arról coach képzésünk egyik csoportjában beszélgettünk nemrég. Legjobban az az ötlet gondolkodtatott el, hogy a coach vegye fel az ülést videóra, s adja oda az ügyfélnek a felvételt, későbbi szabad felhasználásra. Egyedinek hangzik... s bár van hipotézisem, milyen hasznot hoz a módszer az ügyfél számára, egyszer lehet, hogy ki is fogom próbálni, hogy igazoljam.

Tehát kiválóság, újítás, egyediség. Emellett persze jöhetnek a szokásos, hangzatos marketing eszközök, hogy drágábban eladható legyen a termék.

Kurucz Balázs

A legismertebb senior executive superior deluxe sztárcoach *

* 2012-ben a baráti körömben végzett felmérés szerint :)

Címkék:
[email protected]

A szerző összes bejegyzése
Bejegyzések, amik még érdekelhetnek
2025-06-24 11:27:01
Kreatív életbiztosítás – erről hallottál már?
2025-06-17 08:00:00
Melyek a teljesítménybér legfontosabb tudnivalói?
2025-06-16 12:39:24
KvantHumanisztika Kurzus 1
ICF Coach Klub

...egy blog a HR Blogon...

A blog összes bejegyzése
Hirdetés
A szerkesztő ajánlja
  • 2024-04-02 16:03:10 | Kaló István

    Informatikusok Magyarországon: Alkalmazott vagy Vállalkozó? - Fókuszban az IT Contracting

Cimkefelhő
hr coaching álláskeresés karrier e-learning vezetés motiváció munkavállaló állásinterjú vezető munkáltató toborzas állás elearning Kocsis és Szabó Ügyvédi Iroda önéletrajz Scotwork tárgyalás Munka Törvénykönyve tárgyalástechnika stressz munka coach Dr. Kocsis Ildikó Linkedin felmondás képzés kiválasztás scotwork szervezetfejlesztés vezetőfejlesztés változás érthető jog tippek online tanulás tanulás profitárgyaló szabadság önismeret tárgyalásikészség-fejlesztás siker
Widget Image

Főszerkesztő: Karácsony Zoltán

E-mail : zoltan.karacsony kukac hrportal.hu

Felelős kiadó: Markovics András

A HR Blog.hu kiadója a HR Portal.hu

A szerkesztőség címe: 1135 Budapest, Petneházy u. 55. I./7.

Telefon: +36 (1) 781 75 96

Gépház

Blogger bejelentkezés

Blogger regisztráció

Adatvédelem

Kiadónk további kiadványai

hrportal.hu

munkaugyi.hu

hrclub.hu

allasportal.hu

edenkert.hu

haziallat.hu