Legújabb posztok

A kudarctűrés titka az álláskeresésben

Az álláskeresés óhatatlanul együtt jár a kudarccal, és ezt azok, akik számára a kudarc minden esetben tragikus, nagyon megszenvedik.

Mikor felel a munkáltató a munkaviszonnyal összefüggő kárért?

A munkaviszonnyal kapcsolatban többféle módon érheti kár a munkavállalót. Azokat a károkat, amelyek a dolgozót a munkaviszonnyal összefüggésben érik, a munkáltató köteles megtéríteni. Melyek a munkáltatói kártérítési felelősség alapvető szabályai? Mikor mentesülhet a munkáltató a felelősség alól?

Sztrájk – alkalmazhat a munkáltató másik munkaerőt a sztrájkolók helyett?

Néhány hét kimaradás után egy olyan témával térek vissza, ami az elmúlt hónapokban tapasztalt sztrájkok miatt Magyarországon is meglehetősen aktuálissá vált. Mit tehet a munkáltató sztrájk esetén annak érdekében, hogy a kárait csökkentse? Van lehetőség arra, hogy jogszerűen pótolja a sztrájkoló munkavállalók kiesett munkáját?

Minden szülő: vezető?

Egyáltalán, mit jelent jó szülőnek lenni?

Üzenem a maximalistáknak: 60%

A maximalizmus nem egy megbocsátható rossz tulajdonság, hanem egy önsorsrontó stratégia.

Csúcsvezetőből árufeltöltő

Változásról, értékekről, életcélokról jelent meg egy nagyon emberi interjú az Index portálon. Láttad már? És min változtattál a hatására?

6 eszköz egy Értékesítési Csapat Motivációjának fenntartására/fokozására

Vezetni egy értékesítési csapatot egy igazi kihívás. Az értékesítők általában ambiciózusak és szeretik a függetlenséget, szabadságot munkájukban. Motivációjuk is könnyen eshet ha nem fogalmazzuk meg egyértelműen elvárásainkat, a célokat és teljesítménymutatókat.

WOW! élmény a munkanyelvben

A nyelvórának olyannak kell lennie, hogy váratlan sikerélményt adjon a tanulónak - ez a WOW!-hatás, amitől a képzésre fordított vállalati befektetés biztosan megtérül.

Legolvasottabbak az elmúlt 30 napban

Ezt egye, ha ülőmunkát végez!

Napjainkban nagyon sokan végeznek irodai munkát és az egész munkanapot a számítógép előtt ülve töltik. Miután sajnos az ülőmunka a 21. század rákfenéje, éppen ezért az irodai dolgozóknak sokkal inkább oda kell figyelniük, hogy milyen típusú, mennyiségű és minőségű táplálékot juttatnak a szervezetükbe és arra is, hogy mikor. Mindehhez hoztunk 5+1 tanácsot!

Milyen egy jó önéletrajz 2019-ben?

A jól ismert, időrendben visszafelé felsorolt munkahelyeket tárgyaló önéletrajz is a múlté lett.

Ma itthonról dolgoznék, mert...

Lehetek ma home office-ban? Kicsit másnapos vagyok. Vagy mondjam inkább, hogy jön a gázóraleolvasó? – avagy a home office legnagyobb szponzorai. Most légy okos, Főnök!

Új diagramok az Excelben

Diagramokat már régen is készíthettünk az Excellel, de tekintsük át most a 2016-os Excel nyújtotta újabb lehetőségeket.

5 jel, hogy nem mindenkinek való a távmunka

Minél jobban beleásom magam a távmunka világában, annál jobban meg vagyok győződve arról, hogy egy remek eszköz, ami engedi, hogy éljünk a jelenlegi technika vívmányaival, illetve segíti összeegyeztetnünk a munkát és magánéletet. Azonban ugyan úgy, ahogy a balettozás sem való mindenkinek ezt sem biztos, hogy mindenki jól tudja használni. És igen a hiba nem az Ön gépezetében van, vagyis lehet valaki nagyon jó szakember attól még, hogy nem tud elvonultan, magányosan dolgozni. Lássuk sorban mi az az öt ok, ami miatt a távmunka nem való mindenkinek.

Bizonytalanság a bérminimum körül? Döntött a Kúria

Bár látszólag egyértelmű, hogy kinek mennyi jár, a gyakorlatban mégis felmerülnek bizonyos kérdések a garantált bérminimum alkalmazása során.

Öngyilkos cégek: Náluk mindenki csinál mindent

A szakemberhiányról nem győzünk cikkezni, már a csapból is folyik, a jó megoldást sokan abban látják, hogy többet kell fizetni – ez egy fontos előrelépés, enélkül nem is lehet haladni, de csak ettől még nem lesz több szakember az országban. Mivel egy szakember „előállítása” kb. 2 évtized, ez most gyorsan nem fogja megoldani a bajunkat (de a hosszútávú stratégia részeként ezt is csinálni kell). És akkor most jön a lényeg, mit lehet csinálni gyorsan, hogy jobb legyen? Nem szabad pazarolni a meglévő szakértelmet!

Ha már egyszer figyelmeztettek, nem lehet felmondani?

Életünk harmadát munkával töltjük – szokták mondani, ha arra akarják felhívni a figyelmet, hogy milyen fontosak a munkával kapcsolatos körülmények. De nem csak az a lényeges, hogy milyen a munka és munkahely. Az is nagyon fontos, hogy mi történik, ha valaki hibákat követ el és mi lehet ezért a „büntetés”. Jogszerű-e a felmondás, ha előtte már megtörtént a figyelmeztetés?

Felhatalmazás és kudarc

Bizonyos élettapasztalat birtokában már minden könyvből önmagunkat olvassuk ki.

Egészségügyi alkalmatlanság – ki rántja el előbb a kormányt?

A mai és a jövő heti cikkben azzal a kérdéssel foglalkozom, hogy mit tehet és mit nem tehet a munkáltató akkor, ha a munkavállaló a munkakörének ellátására egészségügyileg alkalmatlanná válik. Kezdjük ma azzal, hogy mit nem tehet.

Elég modern irodában dolgozol?

Ergonomikus bútorok és természetes fény? - ezen jóval túlmutat a jövő irodáinak tervezése. Merthogy pont itt fejeztük be előző, a jövő irodáiról szóló cikkünket. Akkor azt mondtuk, hogy a jövő irodáit ma építjük. Közben sajnos abban sem vagyunk teljesen biztosak, hogy lesznek-e irodák tíz év múlva. Hogy lehet így bármit tervezni?

A távmunka kockázata

Kockázatos a távmunka? Pár hete írtam arról, hogy win-win szituáció. Manapság az egyik legfelkapottabb téma a rugalmasság tekintetében. A legfrissebb kutatások szerint az Y generációnak és a munkába visszatérőknek is ez a rugalmasság, a nem helyhez kötött munkavégzés a legfontosabb. Mégis milyen kockázata lehet? Számtalanszor megkapom Munkáltatóktól a kérdést, hogy ki ellenőrzi így a Munkavállalót? Mi történik, ha baleset éri távmunkavégzés közben? Mind a két kérdés jogosan merül fel, azonban megvan mind a kettőre a megoldás.

Szubjektív, elemző, trendfigyelő. A HR szakma véleményformálóinak oldala. Egy hely a jó gyakorlatok és a friss gondolatok megosztására. >>

Hirdetés
A szerkesztő ajánlja
HRPortal.hu szakmai hírei
Facebook