kapubanner for mobile

Uniós jog gyakorlati példákkal, mintákkal német és spanyol gyakorló jogászok közreműködésével

Szeminárium és Workshop A Verlag és az EUZert Kft közös szervezésében Gyakorlati tippek és buktatók

Tematika

- Mit hozott az Unió? Német és spanyol tapasztalatok
- A közösségi szabályozások, hozta újdonságok
- Társasági-, adó-, ingatlan-, és munkajog
- Szerződésminták
- Alapító okiratminták, új társasági formák
- Magyar ügyvéd engedélyeztetése külföldön
- Workshop minden délután

Előadó

Héctor García Ruiz de Gordejuela
"Cores, García Pedrerol y Lugo, Abogados" Barcelona

Christina Johansson
Duran Corretjer - Barcelona Spain
Korábban:
Cameron & Hornbostel Washington DC USA
Ernst & Young Abogados Barcelona Spain
Herbert Smith Brussels Belgium

Marc Löbl
Dallhammer & Kellermann, Rechts- und Patentanwalt
Bensheim, Deutschland


A szeminárium célja

Uniós csatlakozásunk után változások lesznek számos jogterületen. Számos kiadvány jogászoknak szóló folyóirat, egyetemi kurzus ad és adott Önöknek elméleti oktatást az EU joggal kapcsolatosan. Önök már mindent tudnak az Európai Közösség intézményeiről, alkotmányáról, a jogharmonizációról, az Európai Parlament és Európai Tanács: rendeleteiről, ismerik az irányelveket, határozatokat. Mi erről újat nem tudunk, és nem is akarunk mondani.
Ami szerintünk és felméréseinkből következtetve Önök szerint is hiányzik az a kézzelfogható, gyakorlati tudás, tapasztalatcsere, amit Önök e változásokat már megélt, annak buktatóit jól ismerő gyakorló európai jogászoktól kaphatnak meg.
Szemináriumunkat úgy építettük fel, hogy a négy főtéma (társasági jog, ingatlanjog, adójog, munka- és szociális jog) mindegyikében a közösségi szabályozások, hozta újdonságok legyen a gerincvonal, és ehhez kapcsolódva kiegészítésként mondják el az előadók, a saját, korábbi gyakorlatukhoz, szabályozásukhoz képest mi mindenben kellett újat tanulni, alkalmazkodni. Különösen érdekes lesz itt a német előadó véleménye, mert a magyar jogrendszer alapvetően német mintát követ polgári (és büntető) jogában.
Workshopjainkon nagy hangsúlyt helyezünk a gyakorlatokra, számos példával, tippel, szerződésmintával, esettanulmánnyal, próbáljuk elérni, hogy minél több buktató derüljön ki az 4 nap folyamán.


További információ itt >>