kapubanner for mobile

2008. december 4.

Konszolidált beszámolókészítés

Helyszín: Budapest VI. kerület Szervező: Verlag Dashöfer Szakkiadó Kft.

Kinek ajánljuk?

Tanfolyamunk különösen hasznos a konszolidált beszámolók készítői, felhasználói és az elemzők számára, akiknek munkájuk során szükségük van a magyar és az IAS szerinti beszámolók ismeretére.

A tanfolyam elvégzése kifejezetten fontos lehet azon szakértők számára, akiket az anyavállalat először fog bevonni konszolidációs tevékenységébe, de hasznos információkat ad már gyakorló konszolidációs szakemberek számára is.  

Program konszolidációba bevonandó társaságok köre, konszolidálási alapelvek, konszolidált számviteli politika különbségei, kialakítása, konszolidált beszámoló részei (összevont mérleg, eredménykimutatás, kiegészítő melléklet), különös tekintettel a konszolidáció során keletkezett mérlegtételekre tőkekonszolidálás feladatai (rejtett tartalékok, befektetés értékelés, stb.) adósságkonszolidáció közbenső eredmények konszolidációja, az eredménykimutatás tételeinek vizsgálata, konszolidáció lépéseinek kiemelése közös vezetésű és társult vállalkozások szempontjából, teendők különböző devizában készülő beszámolók konszolidációjának elvégzésekor, látens adók számítása.

A magyar konszolidáció és az IAS szerinti konszolidáció különbségeinek vizsgálata Egy konszolidációs esettanulmány több társult és közös vezetésű társaság konszolidációjára magyar és IAS szempontok alapján.

Amiért érdemes Önnek részt vennie Hazánkban egyre több cégcsoport, társult vállalkozás működik, melyek számára nemcsak a magyar számviteli törvény, hanem a csoporton belüli szabályzatok is előírják a konszolidált beszámoló készítését. Beszámolók, kimutatások készítésénél ma már nemcsak a hazai előírásokat kell szem előtt tartanunk, hanem a külföldi tulajdonosok, befektetők által preferált nemzetközi számviteli standardokat is.

Hazánk EU csatlakozása után az IAS szerinti beszámoló készítés a legtöbb hazai cég számára követendővé válik. A tanfolyam az éves és évközi konszolidált beszámoló készítés gyakorlati oldalát hivatott bemutatni.


További információk