Megjelent: 3 éve

6-14 éves gyerekek dolgoznak napi 8-10 órát

A 6-14 éves korú gyerekek 15 százaléka nem jár iskolába dhakai bádogvárosokban, mert a textilüzemekben dolgoznak napi 8-10 órát. A középiskolás korúaknak már közel a fele nem tanul, derült ki az Overseas Development Institute (ODI) által a bangladesi fővárosban készített felméréséből, írja a hvg.hu.

A szervezet képviselői gyerekekkel és szülőkkel egyaránt készítettek interjút a szervezet dolgozói. Az érintettek tisztában vannak vele, hogy a gyerekek helye az iskolában lenne, de a nagycsaládok nem tudnak megélni a szülők keresetéből, így a gyerekek is kénytelenek dolgozni.

A legtöbb szülő a helyi minimálbért keresi, ami havi 100 dollárnak, vagyis nagyjából 30 ezer forintnak felel meg. Az illegálisan dolgoztatott gyerekek ennél még kevesebbet kapnak. Az ország legfontosabb bevételi forrása a ruhaipari export. Számos nemzetközi nagy ruhamárka, divatcég gyártatja itt a ruháit. A cégeket az olcsó munkaerő vonzza az országba.

A körülmények gyakran életveszélyesek, gyakoriak a tűzesetek, néhány éve egy több üzemet is magába foglaló hatalmas épület omlott össze több ezer munkás halálát okozva.

hvg.hu
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter