Megjelent: 12 éve

A Baltikumra számít a munkerőhiánnyal küzdő skandináv munkaerőpiac

Egyre szűkösebb a kínálat a munkaerőből Skandináviában, ezért sorra lazítják munkaerő-piaci szabályaikat az északi országok. Svédország és Dánia főként a három hónapig érvényes vízumok kiadásában látja a megoldást, a szociális juttatások terén viszont továbbra sem tesznek engedményeket a vendégmunkásoknak - írja a Világgazdaság.

A svéd kormány augusztusban jelentette be azt a tervét, amely szerint a vállalatoknak nem kellene a szakszervezetekkel és az állami foglalkoztatási hivatallal egyeztetniük, mielőtt külföldről próbálnak meg munkásokat toborozni. A hiányszakmákban három hónapig érvényes vízumok kiadásával csalogatnák az országba a külföldieket, amelynek időtartamát érvényes munkaszerződés birtokában egy évre hosszabbítanák; négyéves tartózkodást követően pedig véglegesen letelepedhetnének a bevándorlók.

Dánia hasonló vízumkönnyítésben gondolkodik, de a biztos siker érdekében mindezt egy összehangolt reklámkampánnyal is megtámogatja. Arról nem is beszélve, hogy elemzők szerint a jobbközép kormány további reformokkal enyhíthet a szigorú szabályokon, feltéve, ha megnyeri a november 13-ra kiírt előrehozott parlamenti választást.

Finnország a közeli szovjet utódállamokra számít a vendégmunkások terén: jelenleg 47 ezer orosz anyanyelvű dolgozik az északi országban, ez az összes külföldi dolgozó egyharmada. Norvégiában 75 ezer legális vendégmunkást tartanak nyilván, közülük húszezer a balti államokból érkezett. Az észteket, letteket és litvánokat a többi északi országban is tárt karokkal várják, hiszen az iparban, a szolgáltatói szektorban és az egészségügyben egyaránt szükség van rájuk.

Svéd- és Finnország az EU-államok többségével ellentétben nem korlátozza az új uniós tagok polgárainak a munkavállalását, de a gyakorlatban Dániában és a nem EU-tag Norvégiában is meglehetősen könnyen vállalhatnak munkát a kelet-közép-európaiak. Igaz, szociális juttatásokra alig számíthatnak, a térség kormányai ugyanis fennen hangoztatják, hogy nem adnak teret a szociális dömpingnek - írja a Világgazdaság.
  • 2019.11.21Transzformatív Team Coaching Lab A Transzformatív Team Coaching Lab alkalmat ad arra, hogy konkrét eseteken keresztül ismerkedj a módszertan erejével. Egy ügyféleset, amelyben a team coaching folyamat során transzformáltuk valódi kapcsolattá a csapatban élő projekciókat. Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter