A netfüggő finneknek nem kell bevonulniuk"/>
Megjelent: 16 éve

A netfüggő finneknek nem kell bevonulniuk

A finn hadsereg orvosai szerint azok a fiatalemberek, akik nem tudnak elszakadni a számítógéptől, képtelenek eleget tenni honvédelmi kötelezettségeiknek.

E szakvélemény alapján a közelmúltban számos újonc hat hónapos kötelező kiképzését megszakították, s az érintetteket három évre hazaküldték. Egyelőre nincs hivatalos adat arról, hogy milyen arányban érinti a netfüggőség a sorozottakat, ám az illetékes tiszt szerint ez nem jelent nagy gondot a finn hadseregben, amely "büszke a finn férfiakra". Az orvosok viszont bizonyítva látják, hogy valóságos sokkhatásként éri a katonaság azokat, akik bevonulásuk előtt szinte kizárólag a virtuális világban töltötték napjaikat, nem voltak barátaik a valós életben, tehát szinte kiszakadtak a társadalomból.

A finn haderőben 50 ezer hivatásos katona szolgál; melléjük hívnak be évente mintegy 27 ezer civil újoncot. Ami pedig az internetet illeti: a skandináv ország 5,2 milliós lakosságának 44 százaléka használja a világhálót nap mint nap.

forrás: euro.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát

A vállalatnál nem lesznek elbocsátások, a nyugdíjba vonulók munkahelyeit számolják fel. Teljes cikk

Valamelyest csökkent a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban

Összesen 40 millió amerikai vesztette el állását, mióta kirobbant a járvány. Teljes cikk

Több ezer embert bocsát el a Boeing

A Boeing vezérigazgatója azt üzente a maradó dolgozóknak, hogy nagyon nehéz időszak elé néznek. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek