Megjelent: 3 hónapja

Beck Zsófia lett a BCG első magyar női ügyvezető partnere

A Boston Consulting Group globális partnerei a legutóbbi gyűlésükön július elsejével Beck Zsófiát a cég ügyvezető igazgató partnerének, az eddigi associate director Gerecs Mátét pedig posztja megtartásával partnernek választották meg. A kinevezéssel Beck Zsófia lett a BCG-nél az első magyar nő, aki ügyvezető partneri posztot tölt be.

A lépéssel a cég budapesti irodájában, amely a magyarországi és délkelet-európai tevékenységért felelős regionális központ, az ügyvezető igazgató partnerek száma immár hat.

Beck Zsófia 2011 szeptemberében csatlakozott a BCG budapesti irodájához, ahol eddig a BCG partnere volt. Az energiaiparra szakosodott globális szakértői csapat tagja, és nagy tapasztalattal rendelkezik a villamosenergia- és gázközmű cégeket illetően.

Több mint 15 éve dolgozik vezető nemzetközi, kelet-európai és magyar energetikai vállaltokkal, támogatja őket üzleti céljaik elérésében. Tevékenysége kiterjed a startégiafejlesztésre, az értékesítési stratégiákra, szabályozási menedzsmentre, működési fejlesztésekre, dekarbonizációra, fenntarthatósági célokra, valamint fúziókra és felvásárlásokra.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett MSc diplomát mérnöki és menedzsment szakon, BCG-s karrierje előtt egy másik menedzsment tanácsadó cégnél töltött öt évet, valamint versenyszerűen vizilabdázott. A Honvéd csapatával Európa Kupa-győztes, Magyar Bajnok, Magyar- és Szuperkupa győztes volt. Egy kislány édesanyja.

Gerecs Máté az energiaipar és a közmű szektor nemzetközi szakértőjeként támogatja a BCG ügyfeleit a világ számos országában, az elmúlt 15 évben minden földrészen dolgozott. Projekttapasztalattal rendelkezik a stratégia, szabályozás, vállalatfejlesztés, újüzlet-fejlesztés, működési hatékonyság, fúziók és felvásárlások területén, valamint beruházás-optimalizálásban. 

2006-ban csatlakozott a BCG-hez mint elemző, a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezett MSc diplomát vállalati pénzügyekből, és az INSEAD Business Schooltól kapott MBA diplomát. 2017-ben egy éven át a BCG elemzői agytörsztjénél, a BCG Henderson Institute-nél dolgozott. Nős, két gyermek édesapja.

  • 2021.10.05Tréning Kerekasztal 2021 Komoly kihívások érték és érik a szervezeteket az utóbbi időszakban. Először a járvány okozta sokk, a vele érkező gazdasági megtorpanás, a home office, hogy szinte minden átkerült a digitális térbe. A helyzet továbbra is konstans változásban van, így szükség van folyamatos, rugalmas alkalmazkodásra. A szervezetek VUCA-környezethez való illeszkedésére, a mostanában egyre inkább teret nyerő hibrid működés kialakítására. Mindehhez a képzéseknek, a tréningpiacnak is alkalmazkodnia kell. Ezért is ül össze újra, egy év kihagyás után a Tréning Kerekasztal Konferencia 2021. október 5-én, a New York Palotában. Részletek Jegyek
  • 2021.10.07Jólét és hatékonyság? Mentálhigiénés nagykövet program! Képzést minden olyan vezetőnek, vezetői csapatnak, akik szeretnének tudatosan, hatékonyságot, jólétet növelni a szervezeten belül. Részletek Jegyek
  • 2021.10.12XVIII. Magyar Munkajogi Konferencia – 9 kreditpont A Wolters Kluwer Hungary legnagyobb éves rendezvénye idén válik nagykorúvá. Ezúttal is a megszokott, színvonalas szakmai programokkal és felejthetetlen közösségi élményt ígérve várjuk a munkajoggal foglalkozókat a Dunakanyar szívében. A rendezvényen az ügyvédek és jogtanácsosok 9 kreditpontot szerezhetnek! Részletek Jegyek
  • 2021.10.20Hibrid munkavégzés, távmunka, munkaidő, pihenőidő és egyéb aktuális kérdések a munkajogban Jöjjön el, és tájékozódjon élőben dr. Fodor T. Gábortól a terület egyik jeles szakértőjétől. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter