Megjelent: 2 éve

Beck Zsófia lett a BCG első magyar női ügyvezető partnere

A Boston Consulting Group globális partnerei a legutóbbi gyűlésükön július elsejével Beck Zsófiát a cég ügyvezető igazgató partnerének, az eddigi associate director Gerecs Mátét pedig posztja megtartásával partnernek választották meg. A kinevezéssel Beck Zsófia lett a BCG-nél az első magyar nő, aki ügyvezető partneri posztot tölt be.

A lépéssel a cég budapesti irodájában, amely a magyarországi és délkelet-európai tevékenységért felelős regionális központ, az ügyvezető igazgató partnerek száma immár hat.

Beck Zsófia 2011 szeptemberében csatlakozott a BCG budapesti irodájához, ahol eddig a BCG partnere volt. Az energiaiparra szakosodott globális szakértői csapat tagja, és nagy tapasztalattal rendelkezik a villamosenergia- és gázközmű cégeket illetően.

Boston Consulting

Több mint 15 éve dolgozik vezető nemzetközi, kelet-európai és magyar energetikai vállaltokkal, támogatja őket üzleti céljaik elérésében. Tevékenysége kiterjed a startégiafejlesztésre, az értékesítési stratégiákra, szabályozási menedzsmentre, működési fejlesztésekre, dekarbonizációra, fenntarthatósági célokra, valamint fúziókra és felvásárlásokra.

A Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen szerzett MSc diplomát mérnöki és menedzsment szakon, BCG-s karrierje előtt egy másik menedzsment tanácsadó cégnél töltött öt évet, valamint versenyszerűen vizilabdázott. A Honvéd csapatával Európa Kupa-győztes, Magyar Bajnok, Magyar- és Szuperkupa győztes volt. Egy kislány édesanyja.

Gerecs Máté az energiaipar és a közmű szektor nemzetközi szakértőjeként támogatja a BCG ügyfeleit a világ számos országában, az elmúlt 15 évben minden földrészen dolgozott. Projekttapasztalattal rendelkezik a stratégia, szabályozás, vállalatfejlesztés, újüzlet-fejlesztés, működési hatékonyság, fúziók és felvásárlások területén, valamint beruházás-optimalizálásban. 

2006-ban csatlakozott a BCG-hez mint elemző, a Budapesti Corvinus Egyetemen szerezett MSc diplomát vállalati pénzügyekből, és az INSEAD Business Schooltól kapott MBA diplomát. 2017-ben egy éven át a BCG elemzői agytörsztjénél, a BCG Henderson Institute-nél dolgozott. Nős, két gyermek édesapja.

  • 2023.04.28Vezetői Best Practice Fórum VEZETŐI ÉS SZERVEZETI KOMMUNIKÁCIÓ, MOTIVÁCIÓ A fórum célja a vezetői legjobb gyakorlatok megosztása Részletek Jegyek
  • 2023.05.10Foglalkoztatás 3.0 Nyissunk együtt a munkaerőpiac új lehetőségei felé! Hogyan lehet sikeres a 3. országból történő toborzás? Milyen munkaerőpiaci problémákat orvosolhatunk vele? Mekkora erőforrást és pénzt igényel a folyamat? Hogyan érdemes belevágni? A HR Portal és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) által közösen szervezett Foglalkoztatás 3.0 konferenciának fókuszában az Mt. 2022, év végi EU-s jogharmonizációja, valamint a 3. országbeli munkavállalók foglalkoztatása áll. Részletek Jegyek
  • 2023.05.18Lean Konferencia Lean és digitális transzformáció Lean, energiahatékonyság, folyamatfejlesztés. Részletek Jegyek