Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 12 éve

Félmillió munkás hiányzik a román álláspiacról

Romániában a jelenleginél 500 ezerrel több szakmunkásra lenne szükség elsősorban az építő- és nehéziparban, illetve az autógyártásban - közölte hétfőn a gazdasági miniszter.

Varujan Vosganian egy szakképzési konferencián elmondta, hogy a szakmunkásokon kívül mérnökökből és műszaki szakemberekből is hiány van.

A 22 milliós Romániából az ország uniós csatlakozása óta becslések szerint 2 millióan mentek külföldre dolgozni, elsősorban Spanyolországba és Olaszországba, ahol többek között kőművesként, háztartási kisegítőként, dajkaként, pincérként, házfelügyelőként tevékenykednek.

Romániában a munkanélküliek száma 4,7 millió, a ráta 4,1 százalék, a legalacsonyabb 1992 óta.  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter