Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 8 éve

Fogyatékosság: az LMP szerint kevés cél valósult meg

Az LMP azt kéri Balog Zoltántól, az emberi erőforrások miniszterétől, hogy nevezze meg, ki lesz az új fogyatékosságügyi miniszteri biztos - közölte Szabó Tímea, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője.

images

Szabó Tímea közleményében emlékeztetett arra, hogy Réthelyi Miklós korábbi miniszter májusi távozásával megszűnt az általa kinevezett fogyatékosságügyi miniszteri biztos, Bernáth Ildikó mandátuma is.

Az LMP ezért írásbeli kérdéssel fordul az emberierőforrás-miniszterhez, és arra kéri: nevezze meg, ki és milyen konkrét megbízatással követi Bernáth Ildikót a miniszteri biztosi székben.

Az ellenzéki képviselő szerint a miniszteri biztos feladataként megjelölt célok töredéke valósult csak meg. Úgy véli, nem történt előrelépés a fogyatékossággal élők társadalmi befogadásának elősegítésében és a mindennapjaik megkönnyítését szolgáló közép- és hosszú távú stratégia kialakításában, valamint az akadálymentesítés terén, és a munkavállalásukat támogató új foglalkoztatáspolitikai koncepció kidolgozásában sem.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter