Megjelent: 12 éve

Hazahívná a kivándorolt tömegeket a lengyel kormány

Kampányt indít a kivándorolt lengyelek hazacsábítására a munkaerőhiánnyal küzdő Lengyelország. A siker érdekében külön jogszabályt hoz létre a kormány, hogy álláspiaci és családpolitikai támogatásokkal erősítsék a honvágyat a hazától távol szakadt lelkekben - közli a Világgazdaság.

Mindezek mellett állásbörzéket fognak tartani a kivándorlók célországaiban az otthoni munkalehetőségekről. Egyes számítások szerint mintegy 1,2 millió lengyel hagyta el hazáját az EU-csatlakozás óta, 20 százalékuk már nem is tervezi, hogy visszatér, míg 60 százalékuk bizonytalan a kérdésben - ez utóbbiakat kívánja meggyőzni majd a kormány.

A lépés nemcsak gazdasági szempontból indokolt, demográfiai okai is vannak, tekintve, hogy az országot elhagyók átlagéletkora 26 év - magyarázza a Világgazdaság.
  • 2020.03.207 Skills for Assertiveness_Egy napos nyelvi tréning A tréning nap 100%-ban gyakorlati feladatokra és a tapasztalati tanulásra épül. Egyedülálló alkalom, hogy az idegen nyelvi tudást felszínre hozzuk, gyakoroljuk, hasznos panel kifejezéseket rögzítsünk a folyékony és magabiztos megszólaláshoz Részletek Jegyek
  • 2020.03.31Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter