Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Javul a munkaerő-piaci helyzet Amerikában

Csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban a december 6-án záruló héten az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtöki adatai szerint.

images

images

A segélykérelmek száma 3 ezerrel - 297 ezerről 294 ezerre - változott az előző felméréshez képest. Piaci elemzők enyhe csökkenést vártak a múlt hétről, átlagosan 295 ezres értékre számítottak a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolója szerint.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag a múlt hét végére 500-zal 299 250-re emelkedett. A mozgóátlag segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 142 ezerrel 2 millió 510 ezerre növekedett a november 28-án végződő héten. A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 27 750-nel 2 millió 390 ezerre emelkedett.

A munkaügyi minisztérium közleménye szerint semmilyen különleges hatás nem torzította az adatokat. Az adatokból továbbra is az látszik, hogy a munkaerőpiac helyzete javul.
  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter