Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 5 éve

Javul a munkaerő-piaci helyzet Amerikában

Csökkent az első alkalommal munkanélküli segélyért folyamodók száma az Egyesült Államokban a december 6-án záruló héten az amerikai munkaügyi minisztérium csütörtöki adatai szerint.

images

images

A segélykérelmek száma 3 ezerrel - 297 ezerről 294 ezerre - változott az előző felméréshez képest. Piaci elemzők enyhe csökkenést vártak a múlt hétről, átlagosan 295 ezres értékre számítottak a MarketWatch amerikai gazdasági hírportál beszámolója szerint.

A segélykérelmek számát mérő négyhetes mozgóátlag a múlt hét végére 500-zal 299 250-re emelkedett. A mozgóátlag segít kiszűrni az ideiglenes, egyszeri hatásokat.

A tartósan munkanélküli segélyt kérők száma 142 ezerrel 2 millió 510 ezerre növekedett a november 28-án végződő héten. A tartósan munkanélküli segélyt kérők számát mérő négyhetes mozgóátlag 27 750-nel 2 millió 390 ezerre emelkedett.

A munkaügyi minisztérium közleménye szerint semmilyen különleges hatás nem torzította az adatokat. Az adatokból továbbra is az látszik, hogy a munkaerőpiac helyzete javul.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter