Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Kihozzák a küldeményeket és füvet is nyírnak

A finn állami posta, a Posti idén nyáron vezeti be kísérletképpen a fűnyírást, amelyet önként vállalnak a munkahelyükért aggódó kézbesítők. Annyira megcsappant a hagyományos postai szolgáltatások iránt a kereslet, hogy mellékest kell találni a dolgozóknak, akikből idén 700-at le is építenek.

A magánházak pázsitjának gondozását hetente egyszer, keddenként vállalják, mivel ezen a napon az átlagosnál kisebb a levélforgalom, és csak megfelelő időjárás esetén, májustól augusztusig végzik, de az ország egészén.

Az ügyfelek 30 és 60 perces szolgáltatás közül választhatnak, ez utóbbi havonta 130 euróba (40 ezer forint) kerül, a félórás ennek felébe. Fűnyírógépet a postások nem visznek magukkal, azt a háztulajdonosnak kell biztosítania.

A hagyományos szolgáltatásai iránti kereslet csökkenése miatt a finn posta igyekszik szélesíteni tevékenységi körét, feladatot találni az egyre kevésbé leterhelt kézbesítőknek, így például bevezette az esti órákban történő kézbesítést, és egy ideje vállalja étel házhoz szállítását is.

A vállalat márciusban 700 munkahely megszüntetését jelentette be a 22 ezerből. A posta küldemények forgalma tavaly 8 százalékkal csökkentek, az árbevétel 11 százalékkal 1,65 milliárd euróra esett.
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
145 cégvezető fogott össze a fegyvertartás szigorításáért

Az Egyesült Államokban 145 cégvezető, köztük olyan ismert cégek CEO-i, mint a a Twitter, az Uber vagy a Levis, írtak levelet az amerikai szenátusnak a... Teljes cikk

Fizetésemelés miatt tüntetnek a horvát tanárok

Magasabb fizetéseket szeretnének a tanárok Horvátországban, emiatt tüntetések zajlanak Zágrábban - írja az eduline.hu a HRT horvát közszolgálati... Teljes cikk

Kevés amerikai veszi ki a szabadságát és csak rövid időre mennek

Egyre kevesebb amerikai veszi ki a szabadságát, és akik igen, azok is csak rövid időre. Ennek legfőbb oka, hogy nincs pénzük nyaralásra, és féltik... Teljes cikk