Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Kihozzák a küldeményeket és füvet is nyírnak

A finn állami posta, a Posti idén nyáron vezeti be kísérletképpen a fűnyírást, amelyet önként vállalnak a munkahelyükért aggódó kézbesítők. Annyira megcsappant a hagyományos postai szolgáltatások iránt a kereslet, hogy mellékest kell találni a dolgozóknak, akikből idén 700-at le is építenek.

A magánházak pázsitjának gondozását hetente egyszer, keddenként vállalják, mivel ezen a napon az átlagosnál kisebb a levélforgalom, és csak megfelelő időjárás esetén, májustól augusztusig végzik, de az ország egészén.

Az ügyfelek 30 és 60 perces szolgáltatás közül választhatnak, ez utóbbi havonta 130 euróba (40 ezer forint) kerül, a félórás ennek felébe. Fűnyírógépet a postások nem visznek magukkal, azt a háztulajdonosnak kell biztosítania.

A hagyományos szolgáltatásai iránti kereslet csökkenése miatt a finn posta igyekszik szélesíteni tevékenységi körét, feladatot találni az egyre kevésbé leterhelt kézbesítőknek, így például bevezette az esti órákban történő kézbesítést, és egy ideje vállalja étel házhoz szállítását is.

A vállalat márciusban 700 munkahely megszüntetését jelentette be a 22 ezerből. A posta küldemények forgalma tavaly 8 százalékkal csökkentek, az árbevétel 11 százalékkal 1,65 milliárd euróra esett.
  • 2019.12.18CAFETERIA 2020. Előadók: Fata László, cafeteria szakértő, Cafeteria Trend Kopányiné Mészáros Edda, tájékoztatási kiemelt szakreferens, NAV Nádudvari Éva, senior szolgáltatás manager, NEXON Marusinecz Tamás, vezérigazgató, Allianz Foglalkoztatói Nyugdíjszolgáltató Zrt. Részletek Jegyek
  • 2020.01.18 ICF akkreditált Jungiánus coach féléves továbbképzés Magyarországon először a nemzetközileg sikeres Jungian Coaching School továbbképzése, ami ICF krediteket ad, 2020 januártól júiusig, havonta egy hétvégén. Részletek Jegyek
  • 2020.01.22Változásmenedzsment képzés Cél a szervezet változáskezelési képességének fejlesztése. A változási folyamat és a változás összetevőinek a megértése. Az egyének változáskezelési képességének fejlesztése konkrét gyakorlatokon keresztül. A változási programok kritikus sikertényezőinek megismerése. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter