Megjelent: 4 éve

Komoly munkaerőhiány is jöhet a Brexit miatt

A Brexit következtében akár sok lengyel munkavállaló hazafelé veheti az irányt, ami komoly munkaerőgondokat okozhat Nagy-Britanniában, írja a hvg.hu.

Az angol font mélyrepülése a Nagy-Britanniában dolgozó lengyel munkavállalókra is rossz hatással van, akik, ha a folyamat folytatódik akár hazatérésben is gondolkodhatnak.

100 ezer hazatérőt örömmel fogadna a lengyel miniszterelnök-helyettes szavai szerint a kormányzat is, akik magukkal hoznák a külföldön megszerzett szakmai tapasztalataikat és a megtakarításaikat is. Mindkettő jótékony hatással lenne a lengyel gazdaságra.

A brit munkáltatóknak azonban gondot okozhat a kelet-európai munkaerő tömeges távozása. Egy brit csirkefeldolgozó üzem tulajdonosa a Bloomberg tudósítójának elmondta: 250 munkásának hatvan százaléka kelet-európai, mert a helyiek nem vállalják ezt a munkát. Több munkáltatói szervezet hívta már fel a figyelmét a brit kormánynak, hogy nyugtassák meg a kelet-európai munkavállalókat, akik több szempontból is bizonytalan helyzetbe kerültek a népszavazás óta.

hvg.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter