Csatlakozz hozzánk a Viberen
Megjelent: 3 éve

Komoly munkaerőhiány is jöhet a Brexit miatt

A Brexit következtében akár sok lengyel munkavállaló hazafelé veheti az irányt, ami komoly munkaerőgondokat okozhat Nagy-Britanniában, írja a hvg.hu.

images

Az angol font mélyrepülése a Nagy-Britanniában dolgozó lengyel munkavállalókra is rossz hatással van, akik, ha a folyamat folytatódik akár hazatérésben is gondolkodhatnak.

100 ezer hazatérőt örömmel fogadna a lengyel miniszterelnök-helyettes szavai szerint a kormányzat is, akik magukkal hoznák a külföldön megszerzett szakmai tapasztalataikat és a megtakarításaikat is. Mindkettő jótékony hatással lenne a lengyel gazdaságra.

A brit munkáltatóknak azonban gondot okozhat a kelet-európai munkaerő tömeges távozása. Egy brit csirkefeldolgozó üzem tulajdonosa a Bloomberg tudósítójának elmondta: 250 munkásának hatvan százaléka kelet-európai, mert a helyiek nem vállalják ezt a munkát. Több munkáltatói szervezet hívta már fel a figyelmét a brit kormánynak, hogy nyugtassák meg a kelet-európai munkavállalókat, akik több szempontból is bizonytalan helyzetbe kerültek a népszavazás óta.

hvg.hu
Follow hrportal_hu on Twitter