Magyar feketemunkások buktak le Belgiumban "/>
Megjelent: 14 éve

Magyar feketemunkások buktak le Belgiumban

Tizenhét, az építőiparban feketén alkalmazott magyar munkás bukott le a belgiumi Liege környékén.

Németország 2005-ben a magyar feketemunkásoktól volt hangos: a kor-mány átfogó vizs-gálatot indított a magyar feketmunka felszámolására, mivel több építkezésen ott is magyar fekete-munkásokat füleltek le. A kampányszerű vizsgálatra a belpoli-tikai helyzet is okot adott. A rekordnagy-ságú, ötmilliós mun-kanélküliség a kül-földi munkavállalók ellen hangolta a németeket. 2003-ban a lengyel fekete-munkások után nyomoztak a német munkaügyi ellenőrök.

A francia nyelvű belga televízió kedd esti híradójának egyik vezető híre szerint tizenhét magyar feketemunkást csíptek fülön a belgiumi Liege városa mellett. A magyarokat – akiket egy házban szállásoltak el – egy belga vállalkozó különböző vallóniai és brüsszeli építkezéseken foglalkoztatta. A Magyarországról érkezett feketemunkások napi 30 euróért dolgoztak.

A lebukott munkavállalókat átmenetileg egy illegális bevándorlók számára fenntartott szálláson helyezték el, mielőtt visszatoloncolnák őket Magyarországra.

Belgium egyike azoknak az uniós tagállamoknak, amelyek korlátozzák a közép- és kelet-európai munkaerő szabad munkavállalását, bár az országban, elsősorban az építőiparban és a háztartásokban tömegével alkalmaznak mindenekelőtt lengyel feketemunkásokat. A bejelentés nélkül Belgiumban tartózkodó lengyelek számát több tízezerre becsülik. Az ország várhatóan az átmeneti időszak első két évének lejárta után sem lazít majd munkaerő-piaci szabályozásán.
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
A Renault felszámolja a munkahelyeinek 10 százalékát

A vállalatnál nem lesznek elbocsátások, a nyugdíjba vonulók munkahelyeit számolják fel. Teljes cikk

Valamelyest csökkent a munkanélküli segélykérelmek száma az Egyesült Államokban

Összesen 40 millió amerikai vesztette el állását, mióta kirobbant a járvány. Teljes cikk

Több ezer embert bocsát el a Boeing

A Boeing vezérigazgatója azt üzente a maradó dolgozóknak, hogy nagyon nehéz időszak elé néznek. Teljes cikk

Kapcsolódó hírek