Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 4 éve

Milyen esélye van a menekülteknek az elhelyezkedésre?

Egy szakértő szerint hiányosak és csalókák a rendelkezésre álló adatok arról, milyen eséllyel helyezkedhetnek el Európában a munkaerőpiacon.

images

images

György László, a Budapesti Műszaki Egyetem adjunktusa a Kossuth rádió 180 perc című műsorában hétfő reggel arról beszélt: az egyetlen mértékadó statisztikát ebben a témában az osztrák munkaügyi hivatal készítette tavaly szeptemberben, az ott tartózkodó 17 ezer, nemzetközi oltalom alatt álló emberről. Ennek alapján a szíriaiak öt, az afgánok egy százaléka rendelkezett felsőfokú végzettséggel, de zömük ezt nem tudta diplomával igazolni.

Németországi adatokra hivatkozva arról beszélt: a végzettséget igazoló okmány és a nyelvtudás hiánya miatt jó, ha az oda érkezettek tizede el tud helyezkedni a munkaerőpiacon. Hozzátette: az OECD adatai szerint a frissen Európába érkezettek 22-23 százaléka állhatna munkába, a 80 százalékos foglalkoztatottság eléréséhez pedig legalább másfél évtizedre volna szükség.
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter