Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI Megjelent: 8 éve

Pedagógussztrájk Romániában

Egynapos általános sztrájkot hirdettek csütörtökre a pedagógusok érdekeit képviselő romániai szakszervezetek, miután nem tudtak megállapodásra jutni az oktatási miniszterrel.

Várhatóan egész napos tanítási szünet lesz Románia iskoláinak többségében, miután a három legnagyobb oktatási szakszervezet vezetői bejelentették, hogy nem mondanak le a korábban meghirdetett egynapos általános sztrájkról - írta szerdai számában a Krónika című erdélyi napilap.

A tárgyalásokon leginkább a parlament előtt lévő új oktatási törvény és a tanárok által követelt juttatások kapcsán merültek fel nézeteltérések a felek között. Liviu Pop szakszervezeti vezető elmondta, hogy egyetlen témában sem sikerült megállapodásra jutniuk a szaktárcával.

A romániai pedagógusok egy része hetek óta nem vezeti be a naplóba a diákoknak adott jegyeket, így tiltakozva az oktatási minisztérium hajthatatlansága miatt.

A szakszervezeti vezetők ugyanakkor bejelentették, hogy nem minden megyében csatlakoznak majd a pedagógusok a munkabeszüntetéshez. Az oktatási szakszervezetek kilátásba helyezték, hogy a pedagógusok júniusban, két héttel a tanév lezárása előtt meghatározatlan időre beszüntetik a munkát, ha a minisztérium továbbra sem teljesíti követeléseiket.

Follow hrportal_hu on Twitter

A munkahelyükön alszanak a dolgozók Kínában

Kínában a technológiai cégek elképesztő gyorsasággal fejlődnek, toborzásban gyakran nem tudják tartani a lépést, így a dolgozókra komoly teher nehezedik. Az alkalmazott akkor és ott alszanak, ahol épp idejük van, tudnak: az asztalnál, munkahelyi emeletes ágyon, kempingágyon, írja a Business Insider.tovább..

  További cikkek
  5 dolog, amire figyeljünk Black Friday-kor

  A Black Friday tökéletes alkalom, hogy tudatos pénzügyi gondolkodásra tanítsuk a gyerekeket. De mi van, ha a szülő is a vásárlási pszichózis... Teljes cikk

  Csaknem egyheti bért buktak a brit alkalmazottak a Brexit-sokk miatt

  Londoni pénzügyi elemzők számításai szerint a brit EU-tagsági népszavazás sokkjához közvetlenül köthető fontgyengülés és az ebből eredő... Teljes cikk

  Eddig 32 millió forintot gyűjtöttek a nőnek, akit azért rúgtak ki, mert bemutatott Trump-nak

  Juli Briskman október végén került reflektorfénybe, amikor a mellette elhaladó amerikai elnöknek üdvözlésképpen középső ujját mutatta fel. Az... Teljes cikk

  Andacs Botond az Index kiadójának új vezetője

  Andacs Botond a hét év után távozó vezérigazgatót, Pusztay Andrást váltja a kiadó élén - írja a Médiapiac. Teljes cikk

  Csokoládékereskedők csaltak el 626 millió forint adót

  Egy tatabányai és egy budapesti cég a gyanú szerint 626 millió forint adót csalt el, mert Lengyelországból, Szlovákiából és Bulgáriából behozott... Teljes cikk

  Kapcsolódó tartalmaink 1 2 3 Bezár