Szerző: HRPortal.hu hírszerkesztő - Forrás: MTI
Megjelent: 2 éve

Spanyolországban 14,45 százalékra csökkent a munkanélküliség

Spanyolországban 14,45 százalékra csökkent a munkanélküliség tavaly, tovább közelítve a gazdasági válság előtti szinthez - írja az MTI.

A spanyol statisztikai hivatal (INE) jelentése szerint a dél-európai országban több mint 462 ezerrel lett kevesebb munkanélküli a múlt évben, ami mintegy 12,3 százalékos csökkenés 2017-hez képest. A munkanélküliségi ráta egy év alatt 2,1 százalékponttal csökkent.

A hivatal által végzett aktív népességfelmérés (EPA) adatai azt mutatták, hogy 2018 végén 3,3 millióan voltak munka nélkül Spanyolországban.

A foglalkoztatás 566 ezerrel, mintegy 3 százalékkal nőtt a múlt évben, ami az elmúlt tizenkét év legkedvezőbb eredményének számít. A foglalkoztatottak száma összesen meghaladta a 19,5 milliót.

Spanyolország gazdaságilag aktív népessége 22,8 millióra nőtt a tavalyi évben - tájékoztatott a hivatal. A spanyol kormány erre az évre 14 százalékos munkanélküliségi rátát vár.

A gazdasági válság óta Görögország után továbbra is Spanyolországban legmagasabb a munkanélküliség az Európai Unióban még úgy is, hogy az elmúlt hat évben folyamatosan csökkent ennek mértéke.

A gazdasági krízis kezdetén, 2008-ban a spanyol munkanélküliség 13,9 százalékon állt. A mélypontot 2012-ben érte el, amikor 5,9 millióan voltak munka nélkül, és a munkanélküliségi ráta 26,2 százalékos volt.

MTI
  • 2020.10.06Vigyázz, jönnek az ellenőrök! Az ellenőrzésektől mindenki tart. Sok esetben azonban nem könnyű magunkat kiismerni a jogszabályok és az ellenőrzési folyamatok útvesztőjében. Ebben az eligazodásban szeretnénk segíteni olyan szakértőkkel, akik az ellenőrzések napi gyakorlatára látnak rá. Részletek Jegyek
  • 2020.10.16XIII. LEAN FÓRUM - KONFERENCIA A Fórum fókuszai: Lean Vezetés - Lean coaching Ipar 4.0. és a Lean a gyakorlatban Lean Quality – Lean Six Sigma Lean Office - Folyamatfejlesztés Részletek Jegyek
  • 2020.10.22 HR folyamatok/HR kommunikáció/Változásmenedzsment A képzésen összefoglaljuk és rendszerbe helyezzük a HR folyamatokat, megismerkedünk a HR kommunikáció szerepével és témaköreivel, valamint megtudjuk, mit jelent a változásmenedzsment. Kiknek ajánljuk? A képzést azoknak ajánljuk, akik szeretnének fejleszteni a belső kommunikáción, illetve a változások menedzselését hatékonyabbá szeretnék tenni. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter