Megjelent: 10 éve

Tíz éve nem volt ennyi munkanélküli Franciaországban

Meghaladta a 10 százalékot a francia munkanélküliségi ráta 2009 negyedik negyedévében, s ezzel elérte a tíz évvel ezelőtti rekordszintet - derül ki a francia statisztikai hivatal (INSEE) csütörtökön nyilvánosságra hozott adataiból.

A harmadik negyedévhez képest 0,5 százalékkal emelkedett a munkanélküliség az év végéig Franciaországban. Az előző év azonos időszakához képest pedig 1,8 százalékkal, ami azt jelenti: 527 ezerrel növekedett a munkanélküliek száma. Jelenleg 2,7 millió álláskereső van Franciaország európai részén, ugyanannyi, mint 1999-ben, ami 9,6 százalékos rátát jelent, a tengerentúli területeket is beszámítva 10 százalékos az arány.

A francia bruttó hazai termékből (GDP) az ipar része 1999 óta 22 százalékkal esett vissza a 2008-as adatok szerint alig 16 százalékra. Az elnök célként jelölte meg a francia ipari termelés 25 százalékos növekedését 2015-ig, valamint az iparban dolgozók munkahelyének megtartását. Az ipari aktív lakosság az elmúlt tíz évben 15 százalékkal esett vissza Franciaországban.

Az államfő jelezte: még szeptember előtt új, rendkívüli megtakarítási programot indít a kormányzat az ipar finanszírozására.

MTI/Magyar Nemzet
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter