Megjelent: 2 éve

Több adót fizet az EU-s munkavállaló, mint a született angol

Sokkal több adóval járulnak hozzá a bevándorlók a brit állam működéséhez, mint a született helyiek -írja a Daily Telegraph.

images

A cikket idézi a g7.hu szerint egy unióból érkező dolgozó évente 2300 fonttal (835 ezer forinttal) több adót fizet, mint egy olyan dolgozó, aki az Egyesült Királyságban született. Ha Brexit után nehézkesebb lesz Európai Unióból érkező munkavállalókat foglalkoztatni, akkor a kieső bevételek miatt akár adóemelés is jöhet az Egyesült Királyságban.

A helyben születetettek az átlagos adófizetési kötelezettség értékéhez képest 70 fonttal kevesebb adót fizetnek, az EU-n kívülről érkezők még rosszabbul teljesítenek: évente 800 fonttal maradnak el az átlagtól. Az uniós bevándorlók ráadásul nem használják a brit oktatási rendszert, hiszen úgy érkeznek, hogy iskolákat kijárták az anyaországban, így ezzel sem az államot terhelik.

g7.hu
  • 2020.06.16Gyakorlatban startol az új Tbj 2020. július 1-jétől már a mindennapos munka során alkalmazni kell a bérszámfejtés, járulékmegállapítás és az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásainak megállapítása során is. Elméletben már sokat tudunk róla, de mi a helyzet a gyakorlati oldalon? Részletek Jegyek
  • 2020.08.30Sämling Solution most induló online nyílt képzései! Összes képzésünk elérhető online, professzionális csapatunk profi megoldásokkal a megszokott színvonalon a következő képzéseket ajánlja figyelmébe: Virtuális csapatok menedzselése, Practical Task&Project menedzsment, Hogyan oktassunk online, Kreatív problémamegoldás, Megtartó erőim a változó időkben, Reziliencia,Virtuális interjútechnika Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter