Megjelent: 1 hónapja

Hasít a diákmunka egész évben

Egyre jellemzőbb, hogy a diákok már nem csak nyáron, hanem év közben is folyamatosan munkát vállalnak összeegyeztetve az órarendjükkel, ezzel is megkeresve a zsebpénzt vagy az albérlet költségét. Azonban az igény a szolgáltatói oldalról is megjelent, egyre inkább szükségük van, hogy diákmunka segítse a hétköznapjaikat. Mi hozhatta ezt a változást?

Pár évvel ezelőtt még általánosan ki lehetett jelenteni, hogy a diákok és a munkaadók részéről sem volt akkora igény az évközi munkára a nyári csúcsszezonon kívül, azonban ebben óriási változás érezhető mindkét irányból. Talán érdemes megnézni mindkét oldalon, hogy mi lehet ennek az oka.

A nappali jogviszonnyal rendelkező hallgatók felismerik, hogy szükség van rá, hogy az év minden időszakában dolgozzanak, és még időben, megfelelő tapasztalatot szerezzenek a munka világában jövőbeli céljaik elérése érdekében. Az érvek még mindig igen vegyesek, a szórakozástól a család segítésén át az albérlet kifizetéséig sok mindennel találkozhatunk. Ami erősödött az elmúlt időszakban, az a tudatosság: sokkal több szempontot vesznek figyelembe a diákok, hogy milyen munkát szeretnének elvállalni és mik a céljaik a jövőre nézve.

A helyzet amilyen nehéz, olyan egyszerű. Amennyiben jó a környezet és a fizetés is korrekt, a diákok akár hosszú távon választanak maguknak munkahelyet. Sokkal fontosabb lett a kiszámíthatóság. Nagy fejlődést tapasztalunk a tudatosságban” - mondta Tarkó Piroska, az Ydiák projekt menedzsere.

Továbbra is népszerűek az irodai, hostess, gyakornoki és asszisztens pozíciók, azonban egyre nagyobb a kereslet a telefonos, vendéglátós, kereskedelmi és leltározó munkák iránt is.

A munkaadók is igyekeznek tartani a lépést ezzel a fejlődéssel, ehhez azonban szükségük van egy megbízható iskolaszövetkezetre. Ebben az Ydiák élen jár, széles diákelérésével és közvetlen hangnemével kitűnik a tömegből, örömmel választja partnerének mindkét oldal. Az árajánlat kérése pedig gyors és egyszerű!

A cégek olyan iskolaszövetkezetet keresnek, akik megbízható állományt tudnak biztosítani. Nem fér bele az, hogy a műszakok kimaradjanak a piacon lévő általános munkaerőhiány miatt. Mi az Ydiák iskolaszövetkezetnél azért dolgozunk, hogy ezt biztosítani tudjuk a cégeknek, azonban ma már ők is tudják, hogy ezért bizony nekik is kiemelkedő szolgáltatást kell nyújtani” - nyilatkozta Baksay-Szabó Ádám az Ydiák igazgatósági tagja.

Érdemes tehát hosszútávon gondolkodni a diákoknak és a cégeknek egyaránt, a diákmunka továbbra is a piac egyik legjobb lehetősége!

Y Generáció Iskolaszövetkezet
www.ydiak.hu


  • 2019.11.14recruiTECH BLUE Fizikai munkaerő toborzás – van új a nap alatt? Szerintünk igen! recruiTECH BLUE | 2019. november 14-én a kékgalléros toborzásra koncentrálva, még lazy bird áron Részletek Jegyek
  • 2019.11.15Hogyan változnak a nyugdíjszabályok 2020-ban? Mikor jobb nyugdíjba vonulni a nyugdíj összege szempontjából. Még az idén, vagy inkább jövőre? Ki vonulhat nyugdíjba jövőre, mit jelent a munkáltató számára, ha a munkatárs nyugdíjra jogosulttá válik? Nyugdíj mellett hogyan dolgozhatunk? Mit jelent a munkáltató számára, ha nyugdíjas munkavállalót foglalkoztat? Részletek Jegyek
  • 2019.12.05Adatvédelmi Tisztviselő /DPO Képzés – Dr. Kulcsár Zoltánnal /12. 05-06./ Az adatvédelmi tisztviselő képzés célja, hogy a résztvevők pontosan megismerjék az adatkezelők adatvédelmi kötelezettségeit, kialakuljon bennük az a szintű adatvédelmi tudatosság, amely alkalmassá teszi őket a GDPR szerinti adatvédelmi tisztviselői (DPO) feladatok ellátására. Részletek Jegyek
Follow hrportal_hu on Twitter
További cikkek
Hogyan mérjük a vezetői kultúrát?

A vezetői kultúráról és annak méréséről beszélgettünk Makó Ferenccel a Sensa Consulting ügyvezetőjével. Teljes cikk

Mi fán terem egy adótanácsadó?

A hazai KKV szektor az elmúlt évtizedek alatt beletanult a könyvelők világába és ma már szinte kivétel nélkül professzionális megoldásokat... Teljes cikk

Az előző tréner sírva hazament…

Manapság a legtöbb termelővállalat már nem csak a felső- és középvezetőit, hanem az alsóbb szintű vezetőit is képzi. A munkaerő megtartó... Teljes cikk

Kapcsolódó hírek