kapubanner for mobile
Megjelent: 8 éve

JOB Klub - álláskereső lettem, hogyan tovább?

„Szeretném megköszönni a sok jó tanácsot és biztatást, hogy 51 évesen is van mit keresnem a munkaerőpiacon. Az elmúlt 3 hétben már az új munkahelyemen gyakorolhattam a beilleszkedést, ismerkedést az új kollégákkal, új feladataimmal, szituációkkal, kihívásokkal.” – ezt a visszajelzést egy JOB Klub résztvevőnk írta. De mi is az a JOB Klub?

Eláruljuk: nem egy titkos társaságról van szó, hanem egy olyan klubról, melyet bárki, aki állást keres, ingyenesen látogathat. Hogy miért? Azt tapasztaltuk, hogy a legtöbb álláskereső magára van hagyva abban a krízisben, amit az álláskeresés jelent. Valljuk be, ilyenkor még nehezebb magunkról magunknak megválaszolni olyan kérdéseket, mint:


  • hogyan induljak el?
  • mik az erősségeim?
  • hova fogok kelleni?
  • és én hova szeretnék menni, mit szeretnék csinálni?
  • mit vár el tőlem a másik oldal?
  • milyen ma a munkaerő-piac?


És még sorolhatnánk….

Az álláskeresők sorstársaikkal is találkoznak a klubbon, ami a visszajelzések alapján sokat jelent nekik, egyszerűen azért, mert látják, hogy nincsenek egyedül a kérdéseikkel, érzéseikkel, és itt van lehetőségük elmondani tapasztalataikat egymásnak is.

Igyekszünk színesíteni az alkalmakat egy-egy meghívott vendéggel: HR szakemberekkel, tanácsadókkal, de még stílustanácsadó bevonására is volt példa!

Varga Tímea – toborzási specialista, a JOB Klub meghívott előadója - fontosnak tartja, hogy az álláskeresők számára elérhető legyen egy ilyen, ingyenesen igénybe vehető lehetőség, ami nem csak szakmai, de lelki támogatást is nyújt.

„Szakmailag hiánypótló szerepe van a JOB Klubnak. Az álláskeresők könnyen megszerezhetik a szükséges ismereteket, hogy fel tudjanak készülni az álláskeresésre, tudják, mit várnak el tőlük, és hogy ők mit várhatnak el a leendő munkaadójuktól.”

A Klubok helyszínét a MagNet Közösségi Ház biztosítja. Arról, hogy miért tartják fontosnak a JOB Klub, és hasonló nonprofit rendezvények támogatását, Ladányi Ferencet, a Magnet Bank HR vezetőjét kérdeztük:

„Habár pénzintézet vagyunk, kiemelt szerepet vállalunk a nonprofit szférában is. Azt szeretnénk megmutatni, hogy a pénz mint eszköz, hogyan nyújt társadalmi szempontból is hasznos segítséget. Az emberek pénzhez való viszonyában szeretnénk paradigmát váltani. A Job Klub missziója beleillik a hitvallásunkba, segíti azokat, akik bajba kerülnek, és máshonnan nem számíthatnak támogatásra.”

Hadas Hajdu Helga Hadas Hajdu Helga, a JOB Klub alapítója, szakmai vezetője fogalmazta meg a Klub célkitűzését: „A nyolc alkalmas klub célja, hogy olyan munkaerő-piaci szereplőket mutassunk be az álláskeresőknek, akik segítenek a kommunikációs távolságot csökkenteni, és a közös megértést növelni álláskeresők és a munkaadók között. Nagyon fontos az is számunkra, hogy szemléletet váltsunk. éppen ezért hívunk meg sok előadót a munkáltatói oldalról. Megmutatjuk az embereknek, hogy a kis dolgok is számítanak. Például aki álláskeresőnek vallja magát, sokkal sikeresebb, mint aki munkanélkülinek. A Klub 3 éves működése alatt számtalan sikertörténetnek lehettünk tanúi. A legpozitívabb visszajelzést ezek a sikerek jelentik. A résztvevők 93%-os elégedettsége mutatja, hogy valóban hasznos, segítő programot tudtunk összeállítani.”





Gegol Julia „Amellett, hogy a JOB Klubon az álláskeresés alappilléreit átbeszéljük, munkaerő-piaci információkat osztunk meg, fontos az is, hogy a résztvevők egymáshoz is tudnak kapcsolódni. Egyszerűen az, hogy ugyanabban a helyzetben vannak, már egy közös alapot, hangnemet jelent, és jóleső érzés tudniuk, hogy nincsenek egyedül az útkeresésben. Ráadásul egymásnak is tudnak tippeket adni, tapasztalatot megosztani, vagy épp visszajelzést adni.” – mondta Gégöl Júlia.

A JOB Klub alapításánál célunk az volt, hogy segítsünk elindulni az álláskeresésben, informáljunk a munkaerő-piacról – tehát egyfajta kommunikációs híd szerepet töltsük be a munkaadók és a munkavállalók közt. A 8 alkalmas, tematikus programban megtalálsz minden olyan témát, ami fontos az álláskeresés szempontjából:




1. Aggályok, félelmek, önbizalom fejlesztése
2. Karrieriránytű, kompetencia térkép
3. Piaci szegmensek vizsgálata
4. Networking – hasznos kapcsolatok építése
5. Én-márka építése
6. Álláspályázatok: önéletrajz, interjútechnika
7. Álláspiaci kulisszatitkok, összegzés
8. Beilleszkedés, próbaidő


Számunkra a legtöbbet eddigi résztvevőink visszajelzései jelentik, köszönjük a résztvevőknek a hálás szavakat:

„A legutóbbi álláshirdetésnél, amire jelentkeztem, úgy éreztem, hogy tudnék azonosulni a betöltendő pozícióval. Szakmába is vágott. Ismételgettem magamban a JOB Klubon elhangzottakat, kértem tanácsot és alkalmaztam őket. Több, mint fél éves álláskeresés után végre sikerült. Felvettek!”

„Lelkesítő, jók a belső gyakorlatok, segített rendszerezni a félelmeimet.”

„A klub segített reális képet kialakítani önmagamról. Ajánlanám másoknak, mert segít a reménytelen helyzetnek látszó körülmények végiggondolásában, elrendezésében.”

További információért látogasd meg honlapunkat, és természetesen várunk Téged is a következő JOB Klubra!

Honti Judit - JOB Evolution Nonprofit Kft. HR tanácsadó
  • 2024.04.30NewLeadership – Vezetői eszköztár bővítése Önmaguk fejlesztését is fontosnak tartó középvezetőknek, frissen kinevezett döntéshozóknak szóló komplex és intenzív vezetőfejlesztő program sok gyakorlattal. Különlegessége, hogy a résztvevők átgondolhatják és megoszthatják egymással aktuális kihívásaikat és még a kritikus vezetői helyzetek megoldásáról is tanulhatnak egymás jó gyakorlatából is!info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.02Munkaviszony létesítése és megszűntetése – Dr. Berke Gyula Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Egy jól működő csapat titka – Vezetői reziliencia fejlesztése A vezetői reziliencia fejlesztése képzésünk arra világít rá, hogyan lehet úgy tekinteni a tényekre, hogy relativizáljuk őket, kezelhető megvilágításba helyezzük a nehézségeket és igyekezzünk megőrizni a racionalitásunkat, hogy ebben a nehéz helyzetben is fejlődni tudjon a csapatunk. Segítve a csapattagoknak abban, hogy a problémalátásukat a megoldás keresés fókusza váltsa fel és megváltozzon az interakcióik minősége.info button Részletek ticket button Jegyek
  • 2024.05.09Munkaidő, pihenőidő – Dr. Takács Gábor Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismereteiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerniinfo button Részletek ticket button Jegyek
További cikkek
Csodálatos panoráma - végtelen látvány Ez a Hotel Ózon és a hamarosan nyíló Infinity étterem a Mátra szívében!

Amikor rendezvényünk számára helyszínt keresünk, akkor általában több hasonló ajánlat között kell kiválasztanunk a legjobbat és a... Teljes cikk

Cégvezetők Csúcstalálkozója - 2024. Könnyebb vagy nehezebb lesz a pálya?

Mit hoz a 2024-es év? Könnyebb lesz a pálya az üzleti szektornak? Vagy a kiszámíthatatlanság, fenyegetettségi helyzetek kereszttüzében kell továbbra... Teljes cikk

Hogyan biztosítsuk a kerékpáros munkába járást?

Az elmúlt években a kerékpár és az elektromos kerékpár egyre népszerűbbé vált a munkába járás és szabadidős tevékenységek során egyaránt.... Teljes cikk