Az olaszok háromnegyede otthon ebédel
Az olaszok hatvannyolc százaléka az ebédet tartja a legfőbb étkezésnek, és 74,3 százalék mindennap otthon ebédel - derül ki az Istat olasz statisztikai hivatal adataiból.
Az otthon fogyasztott ebéd tükrözi az olasz társadalom és gazdasági élet állapotát. Az olasz nők 47 százaléka nem dolgozik, Dél-Itáliában még rosszabb a helyzet: a nők jelentős többsége nem tud elhelyezkedni, és a háztartás vezetése a fő tevékenysége. A dél-olaszok 86 százaléka ebédel otthon.
Kis cégeknél hazajárnak enni a dolgozók
A dolgozók haza járnak ebédelni, főleg ha családtagokról van szó. A 22 millió aktív olasznak a 42 százaléka tizenöt főnél kevesebb személyt foglalkoztató cégnél, vagyis többnyire családi vállalkozásban dolgozik. Ezek úgy osztják be munkaidejüket, hogy az ebédre ne kelljen külön költeni. A munkanélküli, keveset kereső, rossz szerződési feltételekkel dolgozó fiatalok jelentős része is haza jár enni a mamájához, hogy ne kelljen ételre költenie.
Ebéd a munkahelyen: otthoni étellel
A Coldiretti olasz termelői szövetség adatai szerint tíz olaszból hét a munkahelyén is inkább az otthonról hozott ételt fogyasztja minthogy menzára menjen, vagy az utcán kapjon be valamit. A tengerparton nyaraló olaszok többsége is otthonról hűtőtáskában viszi az ételt a strandra ahelyett, hogy beüljön egy étterembe - nemcsak takarékosságból, hanem megszokásból is, mivel az otthon készített étel finomabb. (MTI)
2013. szeptember 4.
- 2024.05.23Külföldiek foglalkoztatása Magyarországon – Dr. Fehér Dániel Pannon Munkajogi Akadémia - Pannon Munkajogi Akadémia előadás-sorozatunkat, melyben kiváló és elismert szakmai előadók támogatásával ismerhetjük meg a munkajog különböző területeit, ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék ismeretiket bővíteni, gyakorlati megközelítésben szeretnék az alkalmazott jogi hátteret megismerni. Részletek Jegyek
- 2024.05.24Kiváló vezető képzés Tanteremben, 6 képzési napon, 4 szakmai vezetőtől tanulhat kis létszámú csoportban alap vezetői kompetenciákat, hogy HR vezetőként is versenyképes legyen! Most 15% kedvezmény! Részletek Jegyek
- 2024.06.10Szakemberből vezető A szerepváltás nézőpontváltással is jár, nem csak névjegykártyád változott meg. Ha szakemberből lettél vezető érdemes feltenned a kérdéseket: Mi a feladatom? Miért vagyok felelős? Mi változott? Ez a képzés abban segít, hogy tisztábban tudd megfogalmazni és megérteni a saját vezetői szerepedet, az ezzel kapcsolatos változásokat és elvárásokat. Részletek Jegyek
- 2024.06.13Tudatos delegálás - vezetői tréning Programunk két fontos vezetői készség fejlesztésére irányul. Az egyik a tudatos delegálás, mint elengedhetetlen vezetői időfelszabadító, munkatárs-fejlesztő készség, a másik az ehhez szükséges asszertív kommunikáció, amely ezt a folyamatot segíti. Részletek Jegyek
Budapest, 2018. szeptember 3. - A Monster Magyarország Kft. tulajdonosa, a finnországi székhelyű Alma Career Oy üzleti és stratégiai okokból a magyar... Teljes cikk
A nyári diákmunka – mindenféle jövedelemszerző tevékenységhez hasonlóan – adóköteles tevékenység. Ez az egyik közös tulajdonság a számos... Teljes cikk
- Íme néhány meglepő trend a munkahelyi étkezéssel kapcsolatban 1 hónapja
- Nem a vezető neme a lényeg - Aurelia Luca, Skanska 1 hónapja
- Vezetők és HR-esek továbbkattintani nem ér, foglalkozni kell a menopauzával! 1 hónapja
- Mocskos irodai titkok: Brit dolgozók vallottak munkahelyi higiénés szokásaikról 1 hónapja
- Uniós pénzt csak olyan cégek kaphatnának, amelyek tiszteletben tartják a munkavállalók jogait 2 hónapja
- Minél több a mesterséges intelligencia a munkahelyen, annál rosszabb a dolgozók életminősége 2 hónapja
- Agresszivitás kezelése a munkahelyen és azon kívül 2 hónapja
- Ez a gazdasági terület magyar családok százezreinek ad majd munkát 2 hónapja
- Átadták a Kerékpárosbarát Munkahely díjat 2 hónapja
- Minden váltáson gondolkodó munkavállaló potenciális jelölt 2 hónapja
- A brit munkavállalók harmada már dolgozott mérgező vezetővel 2 hónapja